114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Letarolták Kanadát a magyar röplabdás lányok az Universiadén

Legjobb négy között a magyar röplabda csapat.

Magyarország – Kanada 3:0

 

A lányok már a bemelegítésen mindenre elszántnak látszottak. Fejben eldöntötték, hogy megnyerik a kanadaiak ellen ezt a mérkőzést és beverekszik magukat a legjobb négy közé. Már az elején elhúztak a kanadaiaktól, s az első szettet magabiztosan 25:17-re nyerték is. 

 

A második szett elején a kanadaiak magukra találtak, de nem tartott sokáig ez az állapot. Ez a nap a egyértelműen magyaroké volt. A második szettet is magabiztosan 25:13-ra hozták a mieink.

 

A harmadik és egyben befejező szettben a kanadaiak ugyan okoztak néhány kellemetlen percet, de a lányok bebizonyították, hogy igen is van létjogosultsága a magyar röplabdának az Universiadén. A záró szettet 25:18–ra abszolváltuk. Ezt a mérkőzést, már a bemelegítésnél, fejben megnyertük, ehhez kétség sem férhetett.

Ezzel a bravúros, magabiztos játékkal beverekedte magát a legjobb négy közé a magyar egyetemista röplabda csapat, ahol a házigazda olaszok várnak a mieinkre.

 

Leiszt Máté: Lehetne szakmailag elemezni a mérkőzést, de a legfontosabb, hogy a lányok elhitték, hogy győzhetnek. Ez a csapat nagyon megérdemlte a négy közé jutást. A lányok kitették a szívüket a pályára, bízom benne, hogy közülük néhány ott lehetnek majd az augusztusi röplabda Európa-bajnokságon is. Nagyon jól esett lányoknak, hogy ilyen sok magyar volt itt szurkolni a csarnokban. Ígérem, hogy az olaszok ellen sem fogunk félni.

 

MAGYARORSZÁG: Németh Anett (Coastal Carolina University), Kiss Gréta (BCE) 4, Gyimes Zsófia (Kansas State University) 9, Bleicher Réka (BGE) 7, Villám Lilla (SE) 9, Zólyomi Rebeka (BME) 2. Csere: Tóth Fruzsina (NYE), Riczkó Gabriella (PPKE), Vezsenyi Adrienn (ELTE), Marija Cicic (University of Novi Sad). Szövetségi edző: Leiszt Máté.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink