114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Lendületben a DEAC hokicsapata

Jól indította a szezont a DEAC jégkorong-együttese, hiszen tizenöt meccs után az előkelő negyedik helyen áll az ERSTE-Ligában.

Olvasási idő: 2 perc

A nagy múltú debreceni jégkorongozás 2014-ben tért vissza a legmagasabb szintre, ekkorra érett össze az az anyagi és sportszakmai háttér, amely szükséges volt az elsőosztályú hokihoz. A 2018-19-es szezontól pedig a DEAC keretein belül továbbra is kitűnő szakmai munka folyik, ezt bizonyítják a DEAC jégkorongozói. A 2018-19-es szezonban az elődöntőig menetelt a csapat, végül a Ferencváros hokisai állították meg a debrecenieket.

A csapatnak az idei szezonra is megmaradt a lendülete. Az eddig eltelt tizenöt forduló alatt kilenc győzelmet szerzett, illetve egyszer a hosszabbításban is tudtak diadalmaskodni. Emellett öt vereségükből egyszer a hosszabbításban buktak el. Csak a Dunaújvárosi Acélbikák és a Csíkszereda tudták nagyobb különbséggel legyőzni a DEAC-ot (Dunaújvárosi Acélbikák-DEAC 4:1; DEAC-Csíkszereda 3:6), a többi vereség alkalmával mindössze egy gól döntött a győztes javára (FTC és az UTE ellen). A Csíkszereda ellen azonban sikerült a visszavágás, idegenben tudott nyerni 3:0-ra a DEAC.

A kilenc győzelemben nagy szerepet játszott a debreceniek egyik cseh légiósa: Jakub Izacky, aki 22 pontot szorgoskodott össze ebben a szezonban, hét gólja mellett 15 gólpasszal segítette társait. Nagy veszteség volt a csapat számára a kanadai Hugo Turcotte távozása, aki az együttes legeredményesebbje volt, és most Dunaújvárosban is kiemelkedően teljesít. A második szezonját Debrecenben töltő Izacky mellett a magyar fiatalok is jól teljesítenek: Sági Martin 16, Hári Norbert 13 pontot gyűjtött.

 

A csapat orosz és cseh idegenlégiósai mellett épít a magyar fiatalokra és a már komoly tapasztalattal rendelkezőkre, mint a kapus Hetényi Zoltán. A csapat teljesítményéhez a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának két hallgatója: Molnár Dávid és Salló Barna is hozzáteszi a magáét, kettő illetve három ponttal. A DEAC elsődleges célja a felsőházba jutás, illetve a Magyar Kupában a továbbjutás, amihez a körülmények adottak, a debrecenieknek már csak ki kell használniuk a lehetőségeket.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotók: www.deacjegkorong.hu/Derencsényi István

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink