114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Lelkesedés és nagyszerű hangulat – Ilyen volt a budapesti I. Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokság

Nagy sikerrel rendezte meg vasárnap a Magyar Curling Szövetség illetve a Budapesti Egyetemi - Főiskola Sportszövetség (BEFS) az első alkalommal kiírt budapesti Egyetemi és Főiskolai Curling bajnokságot. A  tornára összesen 10 csapat nevezett, ahol többnyire a sportágban abszolút kezdőnek számító játékosok ismerkedtek meg a curlingjáték alapjaival és stratégiájával.

A versenyen öt egyetem (ELTE, TE, Kodolányi, Corvinus, BME) csapatai vettek részt, ahol közel negyvenen curlingzetek jó hangulatban a budapesti Jégkertben. Az ötfős csapatok összesen három endig tartó mérkőzéseket játszottak egymással, a csoportkörben mindenki játszott mindenkivel, majd a csoportelsők játszottak a finálét egymással.

A rövid megnyitó és sorsolás után először elméleti képzésre került sor. A curling történetéről, az eszközhasználatról és a sportág magyarországi meghonosodásáról tudhattunk meg érdekességeket. Ezután a gyakorlati oktatás következett. A csapatok megismerhették a curling alapjait, s megtanulhatták az alaptechnikákat. A versenyzők hamar belejöttek a dologba, a kezdeti esések pedig tovább növelték a jókedvet.

Miután a csapatok begyakorolták a mozdulatokat, friss tudásukat gyorsan be is mutathatták. Az indulókat két csoportba sorsolták, először körmérkőzéseket vívtak egymással. A játékosok olyannyira belelendültek a curlingbe, hogy a nap végére már taktikázni is mertek. A csoportmérkőzések eredményei alapján alakult ki a döntő és a bronzmérkőzés párosítása. A finálét a Testnevelési Egyetem „CurTe” elnevezésű csapata játszotta az ELTE-s „KingGeo”-val, a harmadik helyért pedig a BME-s „Vegyesfelvágott” és a Testnevelési Egyetem „Sportmanager” együttese csapott össze. A döntőben a „CurTe” legyőzte az ELTE-s csapatot, így az Universitas Curling Bajnokság első győztesének mondhatja magát. A harmadik helyet végül a „Sportmanagerek” szerezték meg.

Az I. Egyetemi és Főiskola Curling bajnokság – végeredménye:

1. Testnevelési Egyetem (CurTE)
2. ELTE (KingGEO)
3. Testnevelési Egyetem (Sportmanagerek)
További helyezések:
4. BME Vegyesfelvágott
5. BME Sittesek
6. BCE ŐCurling
7. TE Doktori Iskola
8. ELTE ZsZsGyV
9. ELTE PPKefélők
10. Kodolányi János Főiskola
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink