112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Lelkesedés és nagyszerű hangulat – Ilyen volt a budapesti I. Egyetemi-Főiskolai Curling Bajnokság

Nagy sikerrel rendezte meg vasárnap a Magyar Curling Szövetség illetve a Budapesti Egyetemi - Főiskola Sportszövetség (BEFS) az első alkalommal kiírt budapesti Egyetemi és Főiskolai Curling bajnokságot. A  tornára összesen 10 csapat nevezett, ahol többnyire a sportágban abszolút kezdőnek számító játékosok ismerkedtek meg a curlingjáték alapjaival és stratégiájával.

A versenyen öt egyetem (ELTE, TE, Kodolányi, Corvinus, BME) csapatai vettek részt, ahol közel negyvenen curlingzetek jó hangulatban a budapesti Jégkertben. Az ötfős csapatok összesen három endig tartó mérkőzéseket játszottak egymással, a csoportkörben mindenki játszott mindenkivel, majd a csoportelsők játszottak a finálét egymással.

A rövid megnyitó és sorsolás után először elméleti képzésre került sor. A curling történetéről, az eszközhasználatról és a sportág magyarországi meghonosodásáról tudhattunk meg érdekességeket. Ezután a gyakorlati oktatás következett. A csapatok megismerhették a curling alapjait, s megtanulhatták az alaptechnikákat. A versenyzők hamar belejöttek a dologba, a kezdeti esések pedig tovább növelték a jókedvet.

Miután a csapatok begyakorolták a mozdulatokat, friss tudásukat gyorsan be is mutathatták. Az indulókat két csoportba sorsolták, először körmérkőzéseket vívtak egymással. A játékosok olyannyira belelendültek a curlingbe, hogy a nap végére már taktikázni is mertek. A csoportmérkőzések eredményei alapján alakult ki a döntő és a bronzmérkőzés párosítása. A finálét a Testnevelési Egyetem „CurTe” elnevezésű csapata játszotta az ELTE-s „KingGeo”-val, a harmadik helyért pedig a BME-s „Vegyesfelvágott” és a Testnevelési Egyetem „Sportmanager” együttese csapott össze. A döntőben a „CurTe” legyőzte az ELTE-s csapatot, így az Universitas Curling Bajnokság első győztesének mondhatja magát. A harmadik helyet végül a „Sportmanagerek” szerezték meg.

Az I. Egyetemi és Főiskola Curling bajnokság – végeredménye:

1. Testnevelési Egyetem (CurTE)
2. ELTE (KingGEO)
3. Testnevelési Egyetem (Sportmanagerek)
További helyezések:
4. BME Vegyesfelvágott
5. BME Sittesek
6. BCE ŐCurling
7. TE Doktori Iskola
8. ELTE ZsZsGyV
9. ELTE PPKefélők
10. Kodolányi János Főiskola
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink