114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Legyél önkéntes a foci EB-n!

Még lehet jelentkezni önkéntesnek a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire. Ne szalaszd el a lehetőséget!

Olvasási idő: 2 perc

Idén nyáron elérkezik a pillanat, hogy Budapesten láthatjuk Európa legjobb futballistáit, többek között a címvédő portugál együttest Cristiano Ronaldóval, vagy épp a sztárokkal teletűzdelt franciákat, és ha sikeresen veszi a pótselejtező mérkőzéseket, akkor a magyar válogatottnak is lehet drukkolni.

Önkéntesként azonban, testközelből figyelheted egy ilyen hatalmas sportesemény lebonyolítását, segíthetsz az ide érkező külföldi szurkolóknak. Az MLSZ szervezésében valósul meg az az önkéntes program, melynek keretén belül a Puskás Ferenc Stadionban lehet segíteni, ám erre a jelentkezés sajnos már lezárult. Párhuzamosan hirdették meg azonban a Volkswagen Mobility Makers önkéntes programot, amely nem csak a Európa-bajnokság budapesti mérkőzései alatt ad munkalehetőséget, hanem május 29-től június 26-ig, valamint április 3-5. között, amikor az EB-trófea Budapestre érkezik.

Az önkéntes programban részt vehet bárki, aki elmúlt 14 éves, és egy idegen nyelvet legalább alapfokon beszél. Mivel külföldi vendégeket kell vezetni, irányítani és számukra segítséget, információt nyújtani, így a nyelvismeret mindenképpen nagyon fontos. (Ezt egy interjúval mérik fel a szervezők.) Egy életreszóló élménnyel gazdagodik az, aki részt vesz a programban, barátokra lelhet önkéntes társai körében, komoly tapasztalatot szerezhet az izgalmas kihívással. A 18 évesnél fiatalabbak az érettségihez elengedhetetlen 50 óra közösségi szolgálatot is teljesíthetik általa.

De mi is a feladat?

Elsősorban a különböző szurkolói zónákban kell az oda érkezőknek segíteni (Hősök tere és környéke), mellette a repülőtéren és a szállodákban kell eligazítani a szurkolókat, valamint a főbb közlekedési csomópontoknál lévő információs pultoknál szükséges felkészülten a vendégek kérdéseire-kéréseire válaszolni. Aki pedig az idegenvezetéshez érez magában elhivatottságot, azok a budapesti látványosságoknál brillírozhatnak.

Az önkéntesek a beosztásuknak megfelelő akkreditációt, teljes Adidas egyenruhát és étkezést, valamint ingyenes helyi tömegközlekedési lehetőséget kapnak, a végén pedig záróbulival kedveskednek nekik a szervezők, ahol további ajándékok várják őket. Megéri hát önkéntesnek lenni!

A Trophy tour-ra (április 3-5.) március 2-ig lehet jelentkezni, a további dátumokra pedig folyamatos a jelentkezés, még nincs meghatározva a jelentkezési határidő. Ha részt vennél, akkor itt jelentkezz gyorsan, nehogy lemaradj! További információkat pedig itt találsz! Izgalmas tartalmakért keresd az esemény Facebook-oldalát!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink