114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Légy te is Ötpróbás!

Az idei év kihívásokkal lesz tele, ha te is úgy akarod. Nézd meg az Ötpróba versenynaptárát, és érd el a céljaidat! 

E heti események:

XII. NN UltraBalaton - futás - május 11-13.

Fertő-tó Kör - országúti kerékpározás -május 12.

Orfűi Kritérium - országúti kerékpározás - május 12.

Orfű-Gyűrűfű-Orfű MTB Ökotúra - hegyi kerékpározás - május 12.

14 év - 14 km Európai Uniós futás - futás - május 13.

GÖDÖLLŐ országúti kerékpáros teljesítménytúra - országúti kerékpározás - május 13.

 

Az Ötpróba

Felejthetetlen élmény négyévente a magyar olimpikonokért szurkolni. A saját életedben elért kisebb-nagyobb sportsikerekkel viszont akár naponta átélheted a győzelem érzését. Mert nem lehet ugyan mindenki olimpikon, de önmagával bárki képes megküzdeni. Az Ötpróba Program célja, hogy egyre több ember életében váljon mindennapos örömforrássá a sport. Az pedig szinte már csak a ráadás, hogy végül a legkitartóbb ötpróbázó ott biztathatja a tokiói olimpián a magyarokat.

A 2020-as olimpiáig tartó Ötpróba országszerte számos sportrendezvénnyel várja a tartalmas, aktív kikapcsolódásra vágyó amatőr sportolókat. Ezeken az eseményeken az Olimpiai Ötpróba keretében jelenleg hat sportágban próbálhatod ki teljesítő képességed határait:

Az egyes eseményeken különböző távokat lehet teljesíteni az egyes sportágakban, és a távok sikeres teljesítése esetén pontokat kapsz, amit az egész program ideje alatt gyűjthetsz. 
Megfelelő pontszám elérése esetén a pontjaidat jutalmakra válthatod be.

Sok kicsi sokra megy: érdemes együtt sportolni családtagjaiddal, osztálytársaiddal vagy munkatársaiddal, mert ha az Ötpróba rendszerében családot alakítotok ki, iskolához vagy munkahelyhez csatlakoztok, az egyéni teljesítményetek és pontszámok a támogatott csoportoknak is beszámítanak és összeadódnak.

Mit nyújt neked az Ötpróba?

 • Ha már rendszeresen sportolsz, akkor új, izgalmas kihívásokat találhatsz magadnak, pl. számodra ismeretlen sportágakat próbálhatsz ki.
 • Ha még csak tervezed a sportolást, hosszú távú motivációra és jó társaságra találhatsz.
 • A játék izgalma feldobja a megszokott edzéseidet, így még több örömet lelhetsz a mozgásban.
 • Rendezvényeinken személyesen találkozhatsz olimpikonokkal, és akár együtt is sportolhatsz velük.
 • A próbák sikeres teljesítése után garantáltan megkapod a kitartásodért járó jutalmat egy-egy, olimpiához kapcsolódó ajándék formájában.
 • A változatos, országszerte megrendezett sportesemények segítségével alaposabban megismerheted Magyarország természeti és kulturális értékeit.
 • Egészségesebbé, energikusabbá és jókedvűbbé válhatsz – sportpályán innen és túl.
 • A sportolás révén többet lehetsz együtt a családoddal, és tartalmasan, hasznosan tölthetitek a szabadidőtöket.
 • Közelebbi kapcsolatba kerülhetsz munkatársaiddal vagy osztálytársaiddal, és igazi csapattá válhattok a közös pontgyűjtés során.

Ajándékok

Az Ötpróbával csak nyerhetsz: egészséget, közösségi élményt, motivációt, jókedvet és országismeretet. De mi teljesítményed elismeréseként meglepünk néhány garantált ajándékkal is, ha sikerül kiállnod a próbákat, és összegyűjtened elég pontszámot.

Egyéni versenyzők

Egyéni ötpróbázóként a következő garantált ajándékokat szerezheted meg a megadott távok teljesítésével:

 • 15 pontért: Olimpiai Ötpróba baseballsapka
 • 25 pontért: Olimpiai Ötpróba póló
 • 40 pontért: Olimpiai Ötpróba hátizsák
 • 60 pontért*: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítő

* Legaláb 5 sportágban kell pontokat gyűjteni.

Regisztráció

Az Ötpróbára weboldalunkon és egyes sporteseményeken regisztrálhatsz, a versenyekre pedig az adott rendezvény honlapján keresztül nevezhetsz. Ha már regisztráltál, akkor érdemes iskolához és munkahelyhez is csatlakozni, hiszen így nekik is gyűjtheted a pontokat. Ez nemcsak nagyobb dicsőséget, de az iskola vagy munkahely számára is jutalmat jelent! A versenyeken teljesített távok után járó pontszámaid a versenyek utáni napokban bekerülnek online profilodba, ahol bármikor ellenőrizheted az állást.

Egyéni regisztráció

Ha elmúltál már 16 éves és szeretnél egyéni versenyzőként ötpróbázni, akkor online vagy az egyes versenyek helyszínén regisztrálhatsz. Ehhez csak pár adatot kell megadnod magadról, illetve befizetned a regisztrációs díjat.

https://www.otprobatokioba.hu/regisztracio-belepes

Pontszerzés

Az Ötpróba fő célja, hogy a sport öröm legyen számodra, ne csak a versengés terepe. Ezért aktuális edzettségi szintedtől és kedvedtől függően kisebb vagy nagyobb távokat teljesíthetsz jutalompontokért, amiket aztán ajándékokra válthatsz. A pontokat a regisztráció és a próbák teljesítése után, online profilodban gyűjtjük. Válaszd ki, melyik kihívás passzol hozzád leginkább a soron következő sportversenyen!

  hosszú táv pont közepes táv pont rövid táv pont
futás 21,095 km 4 10 km 2 5-7 km 1
országúti kerékpározás 100 km 4 50 km 2 25-30 km 1
hegyi kerékpározás 50 km 4 25 km 2 - -
úszás* 5,2 km 4 2,5 km 2 1,5 km 1
kajak-kenu, evezés* 30-35 km 4 10-15 km 2 - -
túrázás 30-35 km 4 15-20 km 2 10 km 1

* A teljesítendő táv az adott folyószakasz nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.
** A teljesítendő táv az adott túraútvonal nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.

Extra pontszámok

A 15 év alatti (junior) és a 60 év feletti (senior) ötpróbázóknak, illetve a testi és szellemi fogyatékos sportolóknak a rövidtáv teljesítéséért 1 helyett 2, a közepes táv teljesítéséért 2 helyett 4, míg a hosszútáv teljesítéséért 4 helyett 6 pont jár.

A hosszútávok feletti távok teljesítéséért szintén több pont jár: +30% esetén 4 helyett 5 pont, +50% esetén pedig 6 pont.

Alkalmanként előfordulhatnak olyan távok is, amelyek nem illeszkednek a fenti ponttáblázatba. Ezek többnyire a közepes, illetve a hosszútávok közötti távok, amelyeket bizonyos rendezvények esetén a szervezőkkel történő egyeztetést követően +1, azaz összesen 3 ponttal jutalmazunk.

A versenyeken megszerzett pontok automatikusan bekerülnek a rendszerbe, amennyiben a rendezvény elektronikus hozzáférést biztosít az eredményekhez. Ha erre nincs mód, akkor az Ötpróba munkatársai személyesen veszik fel a kapcsolatot a szervezőkkel, így ellenőrizve és regisztrálva megszerzett pontjaidat online profilodban. A pontok jóváírásáról emailben értesítünk.

Fotó: Ötpróba

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink