114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Lassan a hajrájához közeledik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság

Az egyetemi kosárlabda-bajnokság február második hetére eső fordulójában a TFSE férfi együttese elvesztette veretlenségét, ám így is vezeti csoportját, míg a nőknél a Közgáz és a TFSE egyre nagyobb előnyre tesz szert riválisaival szemben.

Olvasási idő: 1,5 perc

Férfiak

Mindössze két mérkőzést rendeztek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti ágán. A csoport rangadóján a TFSE vereséget szenvedett a Miskolci Egyetemtől (81–74), s ez még idegenben is óriási meglepetés. Nem elképzelhetetlen, hogy a két csapat a bajnoki döntőben újra találkozik egymással. A másik összecsapáson a Nyíregyháza kosarakban gazdag mérkőzésen győzte le az ELTE-BEAC-ot (108–75).

Veresége ellenére a TFSE továbbra is vezeti a csoportját, második a Miskolc, harmadik a Nyíregyháza.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban öt mérkőzésre került sor, ebből egy az 1. fordulóból elhalasztott találkozó volt, amelyen az NKE SE a SMAFC-ot fogadta. A vendégek 16 pontos győzelmet arattak vendéglátójuk otthonában (86–70). A 12. fordulóban az NKE SE aztán a Közgáz vendégeként szenvedett nagyarányú vereséget (133–41), míg a SMAFC a PTE-PEAC otthonában maradt alul (93–53). Remekelt viszont a BME-MAFC, aminek a Petőfi SE látta kárát (88–31), a Mosonmagyaróvár pedig magabiztosan győzte le otthon a Veszprémet (113–54).  

A nyugati ágat továbbra is a Szombathely vezeti, a Közgáz és a BME-MAFC pedig zárkózik.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A nőknél a keleti ágon három mérkőzést játszottak a 7. fordulóban. A szomszédvárak rangadóján a Miskolc a Nyíregyháza vendégként aratott értékes győzelmet (73–44), a fővárosi derbin pedig a TFSE az ELTE-BEAC-ot múlta felül (85–62). A csoport harmadik mérkőzésén a Debrecen a Szeged ellen tartotta otthon a két pontot (68–40).

A csoportot a százszázalékos TFSE vezeti a Debrecen és a Miskolc előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban már a 10. fordulót bonyolították le, itt is három találkozó zajlott. A Széchenyi Kosárlabda Akadémia saját közönsége előtt kerekedett a Petőfi SE fölé (89–59), míg az alsóházi rangadón a PTE-PEAC idegenben küldte padlóra a SMAFC-ot (99–40). A fővárosi derbin a hibátlan Közgáz az NKE-Csata otthonában bizonyította, hogy remek formában van (84–37).

Győzelmével a Közgáz továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, és fölényesen vezeti a csoportot a Széchenyi Kosárlabda Akadémia és BME-MAFC előtt.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink