114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Izzanak a tatamik, szurkolj te is a judo MEFOB-on!

November 10-én tatamira lépnek a legjobb egyetemi judosok, de az amatőrök is bátran vállalkozhatnak, hiszen külön kategóriában indulhatnak!

Olvasási idő: 1,5 perc

 

Folyamatosan növekszik a judo népszerűsége az egyetemisták körében, amit jól példáz, hogy az elmúlt években átlagosan kétszáz hallgató nevezett a judo MEFOB-ra, míg 2016-ban már 352 fő mérlegelt a verseny előtt. A legnagyobb küldöttséggel általában a Testnevelési Egyetem (TE) érkezik, de szép számmal képviselteti magát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) is sok hallgatót delegál a küzdelmekre. A tavalyi évben is ez a három egyetem vetélkedett a legeredményesebb csapat címéért, amit végül az NKE szerzett meg.

A hatvanas években induló, majd elhaló és 1989-ben Horváth Istvánnak köszönhetően újrainduló judo MEFOB-ok az egyetemi sportversenyek egyik legfontosabbika (a versenyzői létszámból kiindulva), de nem elhanyagolható az a tény sem, hogy judo sportunk kiválóságai is tatamira lépnek ezeken a megmérettetéseken, ezzel is emelve a judo MEFOB-ok színvonalát. Tavaly Csoknyai László (TE), a 2017-es év dzsúdósa volt ott a mezőnyben, korábban Kárpáti Emese (KRE), Gercsák Szabina (ME), de nyert korábban az olimpiai ötödik helyezett Karakas Hedvig (TE) is, de 2013-ban Joó Abigél (SZIE) is szerepelt a judo MEFOB-on. Mivel benne vagyunk az olimpiai kvalifikációs időszakban, legjobbjaink egyik világkupáról mennek a másikra, így őket nélkülözni kell, de azért nem maradunk nagyszerű dzsúdósok nélkül.

Idén is nagyjából kétszáz fős versenyzői létszám várható, akik az elmúlt évekhez hasonlóan az UTE judo-termében mérik majd össze erejüket november 10-én. A nők és a férfiak is hét-hét súlycsoportban mérhetik össze erejüket, külön a profik és külön az amatőrök. Az előnevezés itt is kötelező (november 4-ig), bár a későn ébredők a helyszínen is tudnak még nevezni, magasabb nevezési díj ellenében.

A judo MEFOB versenykiírását itt találod. A facebook event-et ezen a linken éred el.

 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Bizzari (Pixabay), MEFS

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink