114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

9000 kilométert utazik Kuala Lumpurba a 9. Egyetemi Fallabda Világbajnokságra Sebők Benedek (SZTE)

Kuala Lumpurba utazik Sebők Benedek squashjátékos (SZTE)

Először vesz részt versenyzőként a 9. Egyetemi Fallabda Világbajnokságon (Kuala Lumpur, Malajzia) Sebők Benedek, a Szegedi Tudományegyetem ötödéves kereskedelem-marketing szakos hallgatója.

A szegedi Vidux Tisza Squash SE 23 éves sportolója hétfőn (szeptember 05.) játszotta első mérkőzését.

– Tíz éve, az akkor Szegeden rendezett Egyetemi Fallabda Világbajnokságon is részt vettem, igaz, 13 évesen csupán a nézők között foglaltam helyet.

Most végre pályára léphetek – mondta Sebők Benedek, a Vidux Tisza Squash SE játékosa, a delmagyar.hu-nak, hozzátéve: abban, hogy elindulhat, fontos szerepe volt a Squash Club Szabadidőközpontot vezető Pápai Miklósnak és a csapat névadó szponzorának, az őt egyénileg is támogató Barna Zsoltnak.

A héten a malajziai Kuala Lumpurban rendezik a 9. Egyetemi Fallabda Világbajnokságot, ahol csak aktív egyetemi hallgatói státusszal rendelkező sportolók vehetnek részt.

A világbajnokságon harminckettes főtábláról indulnak a versenyzők. Egy kört mindenképpen szeretnék menni, ha pedig bekerülnék a legjobb nyolc közé, túlteljesíteném a várakozásaimat – nyilatkozta.


Csütörtökig (szeptember 8.) tartanak az egyéni küzdelmek.

A verseny a vasárnapi gyakorlónappal kezdődött, az első meccsre hétfőn került sor, ahol Benedek a kínai Junjie Wangot búcsúztatta 11-13 11-6 11-4 8-11 11-6 arányban.

Következő ellenfele a pakisztáni egyetemista Muhammad Arif, aki ellen 3 szettben szintén nyert, így bekerült a legjobb 16 közé!

Forrás: delmagyar.hu

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink