114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kotsis Edina bronzérmes lett az Egyetemi Taekwondo Világbajnokságon

A 2011-es Universiade bronzérmese, Kotsis Edina az Egyetemi Taekwondo világbajnokságon kiválóan küzdött, látványos csatákat vívott, s rendületlenül menetelt a dobogó felé. Bár az elődöntőben tajvani ellenfelét sajnos már nem tudta legyűrni, a kitűzött célt, a dobogós helyezést elérte, hiszen a világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhat. A Eszterkázy Károly Főiskolán tanuló, a taekwondo sportághoz kiváló adottságokkal rendelkező, 180 centiméter magas sportolónő világbajnoki bronzérmét 57 kg-ban szerezte meg.

A világbajnokságon a versengések Kínában, Hohhot-ban 2014.június 8-tól kezdődtek és június 15-ig zajlanak. Holnap a magyar indulók közül Dúcz Barbara lép tatamira, tőle a sportvezetők pontszerző helyet várnak.

A Taekwondo a Sydneyben megrendezett Olimpiai Játékok óta szerepel az olimpiai versenyszámok hivatalos listáján is, versenyzőink szereplése ezért sportszakmai szempontból kiemelkedő fontosságú. A Taekwondo népszerűségének köszönhetően nem csupán az olimpián, az Universiádékon is erősödő szereppel bír, így 2017-től már nem csupán választott sportágként, hanem hivatalos versenyszámként tűnik majd fel az Universiadék programjában. A műsortervben a Taekwondo sportági küzdelmei és formagyakorlatai egyaránt megjelennek.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK












Banner
Banner
Banner
Támogatóink