114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kosárlabda MEFOB döntő, nők - ezt várja a szakvezetés

Hétfőn délután Győrben kezdetét veszi a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntője. A női csapatok szakvezetői beszéltek csapatuk várható esélyeiről.

UNI Győr SzSE - TFSE (13:00)

Barthalos István (UNI Győr SzSE): - Kicsit olyan érzésem volt, amikor megtudtam a párosítást,   mint a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének sorsolása után. Ott a Győr és a Fradi már az elődöntőben szembekerült egymással. Itt az egyetemi döntőn a két csoportgyőztes találkozik már az elődöntőben. A kézilabda kupadöntőn a győri csapat nyerte az elődöntőt, majd a trófeát is - ezzel a "konstrukcióval" most is kiegyeznék. A statisztika azonban a TF mellett szól, amely nyolc éve nem kapott ki egyetem meccsen. Viszont van olyan statisztika is, amely mellettünk szól: mi három éve nem kaptunk ki Győrben. Azért nem mondom, hogy itthon, mert az alapszakaszban a kis csarnokban játszottunk, tehát a döntő helyszíne nekünk sem lesz igazán hazai pálya, bár az kétségtelen: nem kell utaznunk. Mindent egybevetve a TF az esélyes, de amellett, hogy próbálunk a lehető legjobban felkészülni a négyes döntőre, megteszünk majd mindent, hogy bravúrt érjünk el, és a mi sorozatunk "éljen" tovább - úgy érzem, kiélezett mérkőzésen a napi forma dönthet.

 

Hegedűs Péter (TFSE): - Tisztában vagyunk azzal, hogy a nyugati csoport győztese vár ránk, amiért ellenfelünk nyilván megküzdött, megdolgozott, és   játékerejét is jól mutatja. A héten volt néhány összetartó, összeszoktató edzésünk, ami úgy gondolom, nagyon kellett a társaságnak, mert a szezon közben erre nem nagyon adódott lehetőségünk. Úgy készülünk, hogy szeretnénk folytatni az elmúlt évek szép TF-es sorozatát, és ehhez első lépésben a házigazda, nyugati csoportgyőztes győri csapaton kell túljutnunk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, egy erős és nyilván nagyon motivált ellenfél ellen, éppen ezért igyekszünk kellő alázattal, a legjobb tudásunkat nyújtva pályára lépni hétfőn.

 

 

 

DEAC - ELTE-BEAC (18.00)

 

Kászoni Boglárka (DEAC): - Ismerjük ellenfelünket, és bár a csoportmérkőzések során  mindkétszer kikaptunk az ELTE-BEAC csapatától, úgy érzem, most sokkal jobb formában van a csapat, mint volt a bajnokság korábbi szakaszában. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk egy jobb szerkezetű, velünk szemben magassági fölényben lévő csapat, de megvan a tervünk, hogy ezt hogyan próbáljuk harcossággal, lelkesedéssel ellensúlyozni. Hasonló volt a helyzet a Közgáz elleni negyeddöntőben is, ott sikerült megvalósítani az öltözőben megbeszélteket, és megnyertük a párharcot - miért ne sikerülhetne ugyanez az elődöntőben is? Az elszántság, az akarat mindenesetre megvan a lányokban...

 

 

Laklóth Anna (ELTE-BEAC): - Nem gondolom, hogy előny lenne az, hogy olyan ellenfél ellen játszunk, amellyel a csoportban kétszer már találkoztunk. Igaz ugyan, hogy kétszer is legyőztük a debrecenieket, de azoknak a mérkőzéseknek az eredményeiből nem nagyon szabad kiindulni, ugyanis a különbség egyik esetben sem mutatja, mennyire meg kellett szenvednünk, dolgoznunk a győzelemért - biztos vagyok benne, hogy most sem lesz könnyebb, sőt... Mivel kétszer is legyőztük ellenfelünket, rajtunk lehet az esélyesség terhe, de bízom benne, hogy tudjuk majd kezelni. Sajnos közösen túl sokat nem tudunk együtt készülni, mivel az amatőr bajnokságban játékosaink sorra pótolják az elmaradt mérkőzéseket, s akad, aki a 3x3-as U23as válogatottban érdekelt.  Az ELTE-BEAC csapata hosszú idő után jutott be a négyes döntőbe, ahol az említett nehézségek ellenére szeretnénk megmutatni magunkat, hogy mit tudunk. Az elődöntőre koncentrálunk, aztán majd hétfőn este kiderül, majd hogyan tovább, mire kell terveznünk, kire kell készülnünk keddre.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink