114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

BCE csapat győzelemmel zárult az Ultimate Frisbee MEFOB

Hat egyetem, tíz csapata küzdött egymással és az elemekkel az Ultimate Frisbee MEFOB-on, amely a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) csapatának győzelmével zárult.

Olvasási idő: 1,5 perc

 

Nem segítették a körülmények az Ultimate Frisbee MEFOB résztvevőit a Semmelweis Egyetem budapesti, Zágrábi úti pályáján, ugyanis kimondottan szeles idővel búcsúzott a szeptember, ami igencsak megnehezítette a játékosok dolgát. Ennek ellenére lelkesen vetette bele magát mindenki a küzdelmekbe.

Bónusz infó: az Ultimate Frisbee-t lányok és fiúk együtt játszhatják. Ez most is így volt: minden csapatban három-négy lány is bizonyíthatott. Emellett még a járványhelyzetben is kiválóan űzhető játék, mert a fizikai kontaktus tilos, ráadásul a pálya méretei miatt leginkább szabadtéren játszható. Általában hét a hét ellen játsszák, ám most ötfős csapatok néztek egymással farkasszemet.

A hat egyetem tíz csapata két csoportban mérkőzött a két-két továbbjutó helyért: az A jelű csoportból a Testnevelési Egyetem és a Semmelweis Egyetem első számú csapatai jutottak tovább, míg a B csoport élén a Debreceni Egyetem és a Corvinus csapatai zártak, így ez a négy csapat mérkőzhetett a dobogós helyekért.

Az elődöntőkben a TE a debreceniekkel csapott össze és győzte le őket, míg a másik ágon a Corvinus bizonyult jobbnak. A harmadik helyért tehát a DE és az SE játszott: a mérkőzés végén a debreceniek örülhettek. A döntőt a Testnevelési Egyetem és a Corvinus csapata játszotta: a nagy küzdelem végül utóbbiak győzelmét hozta.

 

Az ultimate frisbee MEFOB végeredménye:

  1. Budapesti Corvinus Egyetem (Bosits Balázs, Bőhm Zsombor, Mazzag Bálint, Kamp Anna, Török Lőrinc, Szarka Lili, Barczikai Fanni, Fűzfa Eszter, Bege Áron)
  2. Testnevelési Egyetem (Borosnyay Virág, Csanády Boglárka, Förster Nikolett, Hornok Enikő, Soós Brigi, Harsányi Jonatán, Paksai Márton, Szabó Gábor, Zsubori Barnabás)
  3. Debreceni Egyetem (Cs. Szabó Bence, Szőllősi Panna, Kiss Milán, Kurtán Kitti, Bakács Adorján, Csatári Fruzsina, Kallós-Balogh Piroska, Szuszik Csanád, Rácz Árpád, Homoki Gergő)

A teljes végeredmény itt olvasható.

 

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Magyar Repülő Korong Szövetség

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink