114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kompakt eszközök otthoni edzéshez

Unod, hogy sokféle fitneszgépet kell használnod, hogy minden izmodat karban tartsd? Mutatunk néhány eszközt, amellyel az egész testedet átmozgathatod!

Olvasási idő: 2 perc

Elterjedőben vannak az ún. home gym eszközök, amelyek képesek arra, hogy kiváltsák az edzőtermeket (ami a karantén idején jól is jött), hiszen sokféle edzés elvégezhető velük és még a személyi edző instrukcióit sem kell mellőznöd, sőt némelyik arra is képes, hogy virtuálisan hozza össze a csapatot, így akár egymás ellen is vetélkedhetünk.

Biztosan hallottatok már a Mirror-ról, mint az egyik első kompakt otthoni edzőteremről, vagy a Tonal-ról, amely már a mesterséges intelligenciát használva tudja szabályozni az edzésedet - növeli vagy épp csökkenti az intenzitást és az emelendő súly mennyiségét, amikor arra van szükség. Applikációik sokféle előreprogramozott edzéstervet tartalmaznak, legyen célod az izomtömeg növelése, az állóképesség javítása, vagy épp a fogyás.

Az ilyen futurisztikus eszközök mellett azért vannak olyanok is, melyek könnyen beszerezhetők, és hasonló eredményre lehet jutni vele: például a TRX is ezek közé tartozik, amelyről itt írtunk már. Egy gumipánt, vagy épp egy expander is multifunkciós lehet: ilyen eszköz a BodyBoss 2.0, mely egy alapzatba rögzíthető gumikötél, amivel sokféle gyakorlatot elvégezhetünk, sőt az egész eszközt magunkkal vihetjük. Honlapjukon további infókat találtok, sőt YouTube-csatornájukon bemutatják, milyen gyakorlatokat végezhettek vele.

Ha úgy érzitek, hogy a meglévő eszközök nem felelnek meg az igényeiteknek, böngésszétek át a Kickstarter vagy az Indiegogo oldalait, ahol a (nem is annyira távoli) jövő fitnesz eszközeivel találkozhattok, melyek egy része bizonyosan megvalósul. A Kickstarter történetének legjobban támogatott fitnesz eszköze az OYO Nova Gym, amely az expanderhez hasonlóan működik, ám az eszköz nyitása-zárása sokféleképpen történhet, ettől lesz igazán érdekes és hasznos az eszköz. És mivel viszonylag kis méretű, egy hátizsákban elfér, még a nyaralásra is magunkkal vihetjük. A ShuffleHIIT egy kártyapakli, amely különféle nagy intenzitású edzést tartalmaz - a szerencsére bízhatod, hogy épp melyik gyakorlat kerül sorra. A Flex Portable Gym elsőre úgy néz ki, mint egy sámli, ám szétszerelve különféle egyensúlyérzék-fejlesztő gyakorlatokat végezhetünk vele. Indiegogo-n pedig a Monki360 nagyon érdekes, mellyel akár a nagy intenzitású tabata-edzés is elvégezhető.

Végezetül egy aprócska eszköz, amivel a karunkat tudjuk erősíteni vagy épp regenerálni - ez a Powerball. Egy giroszkóp működik benne, amit egy rotort hajt, minél gyorsabban mozgatjuk, annál gyorsabban mozog. Mindez ellenállást vált ki, így edzi karunkat. Ha lassan pörgetjük a labdát, akkor a gyengébb vibráció segíti az izmok és ízületek regenerációját, viszont ha erősebben pörgetjük, azzal már komolyan tudunk erősíteni - akár tanulás közben is!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: tonal.com, OYO Nova Gym/Kickstarter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink