114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kimagasló eredmények születtek az idei Aerobic MEFOB-on

Június 13-án rendezték meg az Aerobik MEFOB-ot Nyíradonyban a Aerobik Magyar Bajnoksággal egy időben és helyszínen.

Négy versenyszámban voltak indulók, basic női egyéni, sportaerobik női egyéni, sportaerobik férfi egyéni, aerobic dance csoport.

A legnépesebb mezőny a basic aerobic női egyéni számában volt, itt négyen indultak: Szegedi Dóra Alexandra (SE) mindössze öt századdal előzte meg a második helyen végző Bencze Emesét (ÓE). A dobogóra még Pataki Júlia (SZE) állhatott fel, míg negyedikként Földvárszki Edina (ELTE-SEK) zárt.

A profik között ott volt a magyar aerobicsport krémje: a fiúknál Bali Dániel (BCE) volt az egyedüli induló. A 24 éves sportoló már hatszor volt az év aerobikosa Magyarországon, többszörös Európa-bajnok, az idei bakui világbajnokságról három ezüstéremmel tért haza (párosban, trióban és csapatban), most pedig a MEFOB-on is megmutatta magát.

A nők versenye jóval több izgalmat ígért: két, a bakui világbajnokságot ugyancsak megjárt sportoló, Ákoshegyi Dóra (PTE) és Simon Zsófia (PPKE) vetélkedett az aranyért. A bírók a PTE hallgatójának gyakorlatát értékelték jobbnak, így Ákoshegyi Dóra nyakába került az aranyérem.

Az aerobic dance kategóriában a Debreceni Egyetemi ötfős csapata (Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna Éva, Szász Nóra, Szőllősi Panna) indult egyedül, így aranyérmet kaptak ők is.

Végeredmények:

Basic női egyéni:

1. Szegedi Dóra Alexandra (SE - PAK)

2. Bencze Emese (ÓE)

3. Pataki Júlia (SZE)

4. Földvárszki Edina (ELTE - SEK)

Sportaerobik női egyéni:

1. Ákoshegyi Dóra (PTE)

2. Simon Zsófia (PPKE)

Aerobic dance:

1. Debreceni Egyetem: Magyar Anna,  Ökrös Janka, Ötvös Panna Éva, Szász Nóra, Szőllősi Panna

Sportaerobik férfi egyéni:

1. Bali Dániel (BCE)

Fotó: Tornasport.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink