114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kihívásokkal és versenyekkel maradnak fittek az ausztrál egyetemisták

Ausztráliában otthon is végezhető kihívásokkal hívják versenyre az egyetemistákat, és persze ezen a kontinensen is elmaradhatatlan a világszerte népszerű e-sport vetélkedés.

Olvasási idő: 1,5 perc

Ausztrália egy sportos nemzet, legalábbis ezt állítják magukról az UniSport Australia honlapon és valóban, a programjaik is ezt támasztják alá. Az is kijelenthető, hogy az ausztrál egyetemek szeretnek egymással versenyezni, és persze saját hallgatóikat is versenyzésre ösztönzik, általában valamilyen virtuális futó-kihívással. A Flinders University Strava 30 May címmel indított kihívást, de szintén a Strava-n keresztül szervezik a University of Tasmania futós kihívását, és több egyetem szervezésében zajlik egy SA (Strava App) Challenge is, melyben megadott távolságot kell futni (400m, 1500m, 5000m) vagy bringázni (10 km, 20 km), mindegyiket akárhányszor meg lehet tenni, és a legjobb idő számít majd a végelszámolásnál.

Még 2019 őszén indította be az UniSport Australia 12 egyetem részvételével az UniMoves programját a hallgatók fizikai aktivitásának növelésére a közösségi sportolás erejét felhasználva. Intézményenként létrehoztak egy-egy applikációt melynek segítségével követhető a fizikai aktivitás, ahol az egyetemek különféle kihívások elé állíthatják a hallgatókat és a campuszok versenyezhetnek egymással. Mindez a karantén idején vált igazán népszerűvé, hiszen ezen az app-on  keresztül tudták motiválni hallgatóikat a mindennapos testmozgásra.

Legérdekesebb az UniSport Lockdown League elnevezésű versenysorozatuk, melyben minden héten egy ismert egyetemi sportoló mutat be valamilyen trükköt, amit aztán a résztvevőknek meg kell ismételni, ám nem pont ugyanúgy, hanem a lehető legkreatívabban, legviccesebben kell végrehajtani, majd a videót feltölteni. Minden videó 1 pontot ér az egyetemnek, a végén a legtöbb pontot gyűjtő egyetem győz. Az érdeklődők itt követhetik az eseményeket.

A karantén ellenére zajlanak az egyetemi bajnokságok is, például az e-sport egyetemi bajnokság most érkezik a döntőjéhez, május 23-án League of Legends-ben mérik össze erejüket a döntősök. Bringázásban is összecsapnak az egyetemek az UniSport Online Cycle Series-ben, ahol több etapban, a Zwift-en keresztül, az otthonukból versenyezhetnek egymással mindazok, akik regisztrálnak a viadalra. A kihívás végén a legjobb női és férfi versenyzőt, valamint a legjobb egyetemi csapatot is díjazzák.

Amint látható, Ausztrália valóban sportos és az egyetemek mindent meg is tesznek, hogy hallgatóik számára a karantén ideje alatt is a legtöbb sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítsák.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó:ijeab/freepik

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink