114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Új év új kihívások! Te melyikhez csatlakozol?

Elérkezett az új év, jöhetnek az újabb mozgásra, aktívkodásra csalogató őrültebbnél őrültebb kihívások! Te melyikre adod be idén a derekad?

Olvasási idő: 2,5 perc

A decemberi 31-i pezsgőpukkanások alatt nagy fogadalmak születnek. Ezek könnyebb betartására remek lehetőség az ezerféle új sportos kihívás, amiket nemcsak a nagy sportmultik hirdetnek. Legyen szó futásról, túrázásról, fitneszről vagy bármi egyébről, a közösségi oldalak is hemzsgenek az ajánlatoktól, de akár indíthatunk saját ötleten alapuló, csapat összetartó kihívást is. Az új esztendőhöz kötött fogadalmak gyakorta azért fuloladnak ki, mert nem találunk kellő motivációt, nem kényszerítjük rá magunkat a folytonos mozgásra, mert nem látjuk magunk előtt azt a célt, amit el kellene érnünk, vagy egyedül vagyunk a tervvel és maguk alá gyűrnek a hétköznapi gondok, nincsen húzóerő. Ezért jók a különféle kihívások, mert számszerűsítik a célt, ami ott lebeghet a szemed előtt, és bíztatni fog arra, hogy ne süppedj vissza újra a tétlenségbe, hanem húzd fel a sportcipőd és irány a mozgás! Emellett számtalan előnye van a kihívások keresésének és bevállalásának, de a fő lényege, hogy jobbá válsz általa.

Persze ne olyan kihívásra nevezzünk be, amelynek teljesítése túlságosan sok erőfeszítésbe kerül! Nem árt tisztában lenni a határainkkal és képességeinkkel, ehhez mérten válasszuk meg a célt. Szerencsére az okostelefonos sport-applikációk segítenek ebben: akár a Nike Running Club-ot, akár Strava-t, akár más alkalmazást használsz, találsz benne kihívásokat, ahol nem csak önmagaddal, de más futókkal is versenghetsz. A Nike You Can’t Be Stopped Challenge-ben 21 nap alatt kell 21 km-t  teljesíteni - ez jónak hangzik, ugye? Vagy 2021-ben 2021 km-t? Ez már kicsit nehezebb, de azért teljesíthető.

Ha a netet böngészitek, számtalan fitnesz kihívással találkozhattok, vannak köztük egészen rövidek és hosszúak is, ki-ki kedvére válogathat belőlük, az aktuális céljának megfelelően, legyen az fogyás, erősítés, feszesítés stb. Minden testrész erősítésére van valamilyen challenge, ezen a honlapon  pl. nagyon jókat találsz! Persze megvan a veszélye is ezeknek a kihívásoknak - mégpedig az, hogy nem rád vannak szabva! Az igazi kihívást egy személyre szabott edzésterv jelenti.

És ha már kihívásokról beszélünk, akkor essék szó arról is, hogy valami különleges teljesítése is része lehet az év elején vállalt kihívásoknak. A redbull.com összeszedett egy sor olyan különleges eseményt, versenyt, amelyekkel feszegetheted a határaidat: a Spartan Race, különféle triatlonversenyek jól szolgálják ezt a célt.

Ha nincsenek ilyen nagy céljaid, akkor kövesd ezt a heti kihívást, hogy kis lépésekkel haladj az egészséges életmód felé:

Hétfő - Kocogj 30 percet

Kedd - Egyél tízóraira egy gyümölcsöt

Szerda - Ugrálókötelezz 10 percet

Csütörtök - Tartózkodj mindenféle édességtől

Péntek - 1 üzenet a telódon -> 1 guggolás

Szombat - 10 perc hullahopp

Vasárnap - Tervezd meg a következő heted

A legjobb 2021-es kihívás pedig, hogy jelentkezz és bizonyíts minél több MEFOB-on! Az idei lista nemsokára elérhető lesz a mozduljra.hu/mefob oldalon.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: freepik

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink