114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kiélezett küzdelmek jellemezték az Universiade 4. napját

Boros Bence (PTE) 5. helyezése lett a mai nap legjobb magyar eredménye az Universiadén.

5. napi összefoglaló

Judo

Boros Bence  a 66kg-os súlycsoportban 5. lett, miután a bronzmeccset elveszítette orosz Chasygov ellen. 

Nem is ez volt annyira fájó, hanem az elödöntő, ahol Bencét kiherdették győztesnek egy wasarival, majd törölték az eredményt és hosszabítás után egy vitatott wasarival kikapott japán ellenfelétől. A pécsi Tudományegyetem hallgatója egyébként egyenes ágon jutott a legjobb négy közé, miután egy szaudi, egy argentin és egy brazil judost is legyőzött.

 

Árvai Péter  az open kategóriában indult szombaton, ahol legyőzött egy cseh nehézsúlyú versenyzőt, de aztán a holland ellenfelétől  kikapott, így kiesett.

Kárpáti Emesében ismét benne maradt a jó eredméy, mert ugyan az első fordulóban nyert egy kazah, a második fordulóban egy észt versenyző ellen, de aztán a montenegrói ellenfelétől  kikapott, a vigaszágon, ugyan nyert egy meccset, de aztán ismét jött egy vereség, így 7. lett.

 

52 kg-ban Knetig Emőke két győzelemmel kezdett egy argentin és egy chilei versenyző ellen, aztán vereséget szenvedett japán ellenfelétől, majd a vigaszágon sem sikerült győznie.

Boros Bence (PTE) érte el a judosok és egyben a magyar csapat mai legjobb eredményét az 5. helyet a férfi 66 kg-os kategóriában.

Knetig Emőke (PTE) -52kg-ban a 9. helyen végzett.

Open kategóriában Árvai Péter (SZTE) indult, aki a legjobb 16 közé jutott, Kárpáti Emese (KGRE) a 7. helyen végzett.

Női röplabda

Második mérkőzését Argentína ellen játszotta női  röplabda válogatottunk a nápolyi Universiadén. A mieink a pénteki, csehek elleni ötszettes sikert követően magabiztosan nyertek a dél-amerikaiak ellen, s így fél lábbal már a legjobb nyolc között érezhetik magukat. Holnap a csoportgyőzelemért lépünk majd pályára Tajvan ellen.

A csapat: Villám Lilla (SE), Zólyomi Rebeka (BME), Németh Anett (Coastal Carolina University), Kiss Gréta (BCE), Gyimes Zsófia (Kansas State University), Bleicher Réka (BGE) Csere: Tóth Fruzsina (NYE), Vezsnyei Adrienn (ELTE), Marija Cicic (University of Novi Sad), Riczkó Gabriella (PPKE),  Villám Csenge (SE) 2. Szövetségi edző: Leiszt Máté.

 

Vívás

A nápolyi Universiade egyéni vívóversenyének utolsó napján a női kardozók és a férfi tőrözők léptek pástra. A legjobban Záhonyi Petra (BME) szerepelt, aki 15. lett. Vasárnaptól a csapatok következnek.

Nem szakított a hagyományokkal a magyar vívóküldöttség a nápolyi Universiadén. Ahogy az első két napon, úgy ezúttal is a nyolcaddöntő volt a végállomás a mieink részére. A nap első versenyszáma a férfi tőrözőké volt, mindhárom magyar továbbjutott a csoportkörből. A folytatásban, a 32 közé kerülésért Kiss Dániel (Unviersity of Notthingham) a holland Postot győzte le (15:5), Liszkai Tamás (OE) pedig a kínai Hszunál bizonyult jobbnak (15:7). Bellovicz Gábor (TE) viszont vereséget szenvedett a chilei Alarcontól (11:15). A következő körben Dani az olasz Ingargiolától (7:15), Tamás a tajpeji Csentől kapott ki, és ezzel a mieink számára a verseny véget ért.

Női kardban Kelecsényi Mirabellától (BGE) a csoportkört követően búcsút vettünk, míg Kern Bianka (BGE) a 32-ért maradt alul a koreai Honggal szemben (6:15). Egyedüliként Záhonyi Petra (BME) maradt, aki előbb biztosan verte a mexikói Salgadót (15:7), majd a 16 közé jutásért bravúrosan fordított a hajrában 15:14-re az oroszból azerivé lett Bolsakova ellen. Csakhogy a nyolcaddöntőben nagyon nehéz ellenfelet kapott a korábbi felnőtt válogatott francia Balzer személyében, és ellene nem volt sok esély (6:15). Petra ezzel a 15. lett, és az egyéni versenyek során a magyarok negyedik nyolcaddöntős helyezését szerezte. 

 

Férfi vízilabda - Magyarország-Olaszország 10-13 (2-3, 2-2, 3-5, 3-3)

Férfiválogatottunk 13-10-es vereséget szenvedett a házigazda olaszoktól a nápolyi Universiade harmadik csoportmérkőzésén. Horvátország és Japán után a házigazda olasz nemzeti együttes várt szombaton este Horváth János és Keszthelyi Tibor együttesére. Férfiválogatottunk bár egészen a végéig partiban volt és igyekezett tartani magát, nem bírt a hazai előnnyel, és 13-10-re kikapott Olaszországtól. A mieink legközelebb hétfőn szállnak harcba, ellenfelük Ausztrália lesz, míg a magyar hölgyek vasárnap délután 15.30-kor Japánnal néznek farkasszemet.

Gólszerzők: Gyárfás Tamás (GDF) 3, Burián Gergő (DUE) 2, Szatmári Kristóf (DUE) 2, Várnai Kristóf (ELTE), Csacsovszky Erik (PTE), Fejős Róbert

 

Úszás

Sós Dániel (University of Louisville) a 6. lett 200m vegyesen. Az University of Louisville hallgatója pénteken egyéni rekordot úszva került a döntőbe, szombaton is csak 1-2 tizeddel maradt el ettől az időtől.

Szentes Bence (SZE) 50m háton szintén egyéni csúcsot úszott a középdöntőben, így ő ott lesz a vasárnapi döntőben a 6. legjobb idővel.

Ugyanebben a számban Kovács Benedek (EDUTUS) nem jutott be a fináléba, de neki nem a 200 hát a fő száma.

200 vegyesen György Réka (Virginia Polytechnic Institute) és Sebestyén Dalma (SZE) is közpdöntőbe jutott, de innen már nem sikerült a továbblépés.

Kutasi Máté (TE) viszont 200mellen ott lesz majd a döntőben.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink