114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ki lesz a Kosár MEFOB győztese?

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság hétfőn délben Debrecenben kezdődő női négyes döntőjében az elődöntők párosítása ismert: előbb a két fővárosi együttes, a Közgáz és a TF csap össze, majd pedig amolyan "kelet-nyugat" jelleggel Debrecen-Győr találkozóra kerül sor. A férfiaknál először a csoportgyőztes Nyíregyháza a 4. helyről bejutó TFSE csapatával mérkőzik, majd a házigazda Debrecen játszik a címvédő miskolci együttessel.

A döntő előtt megkérdeztük a szakvezetőket, mit szólnak a sorosláshoz, milyen reményekkel, célkokkal vágnak neki a négyes döntőnek.

Női final four: 

12:00: Közgáz-TFSE 

Németh Kata (Közgáz): Úgy gondolom mindhárom rivális csapat nagyon összeszokott és erős, így könnyű és kellemes ellenfelet nem várhattunk. Nyilván nem túl hálás dolog az utóbbi évek győztesével kezdeni, de mindent bele fogunk adni és szeretnék színvonalas játékot nyújtani. Célunk a minél jobb eredmény elérése. Szeretném, ha minden játékosom a szezonban legjobbját nyújtaná. Fizikumra és összeszokottságra nem tudunk hagyatkozni, így remélem fejben és lélekben leszünk majd nagyon erősek, aztán kiderül, mire lehet ez elég.

 

Magyar Bianka (TFSE): Tavaly, bár más rendszerben végül a TF-Közgáz meccs volt a döntő, most a döntőbe jutásért találkozunk. Egyértelmű célunk a döntőbe jutás, mindkét csapat kerete változott a tavalyihoz képest, mi azzal, hogy az előző években a döntő MVP címét többször is kiérdemlő Németh Alma már nem játszhat, jelentősen gyengültünk. Ezzel együtt egyértelmű a célunk: legyőzni a nagyon erős mezőnysorral rendelkező Közgázt, és bejutni a döntőbe - egyelőre erre koncentrálunk.

 

 

14.00: Széchenyi KA Győr - Debreceni Egyetem

 

Barthalos István (Széchenyi KA Győr): Nem panaszkodhatunk, sőt talán mondhatom azt is, hogy azt az ellenfelet kaptuk, amelyet a leginkább szerettünk volna. Az elődöntőben a TF-et mindenképpen szerettük volna elkerülni, a Közgázzal pedig már jól ismerjük egymást. A "kölcsönös ismeretlenség" jegyében vágunk neki a Debrecen elleni mérkőzésnek, amely nyilván borzasztó nehéz lesz, hiszen egyrészt ellenfelünk hazai pályán játszik, másrészt pedig nyilván egy nagyon erős, kitűnő együttes, hiszen bejutott a legjobb négy csapat közé. Összességében csapatunk célja évről évre előrelépni. A tavalyi ötödik hely után ezt azzal, hogy történetünk során először bejutottunk a négyes döntőbe, már elértük, innentől minden meccs ajándék a csapatunknak. Ugyanakkor sportemberek vagyunk, és felszabadult jó játékkal szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ha ez a végső győzelemre elég, akkor nyerni, ha viszont csak a negyedik helyre, akkor arra...

 

Jávor Barna (Debreceni Egyetem):  Először is szeretnék gratulálni elődöntős ellenfelünknek, látszik, hogy minőségi munka folyik náluk. A tavalyi év után idén már sikeresen kvalifikálták magukat a négyes döntőre. Nehéz mérkőzésre számítók a győri csapat ellen, de hazai pályán a közönségünk előtt nem lehet más célunk, mint hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást. Fontos lesz, hogy 40 percen keresztül koncentráltan kosárlabdázzunk és a kulcspillanatokban higgadtak tudjunk maradni. Az alapcélunkat teljesítettük azzal, hogy bejutottunk, de a bajnokság lényegi része csak ezután következik. Egyelőre csak és kizárólag az első mérkőzéssel foglalkozunk és szeretnénk döntőbe kerülni. Nem utolsó sorban köszönettel tartozunk vezetőségünknek, hogy sikerült Debrecen városába hozni a döntőt. Sérülésmentes, sportszerű mérkőzéseket kívánok minden csapat számára!

Férfi final four:

16.15: Nyíregyházi ESE - TFSE

Hegedűs Ferenc, (Nyíregyházi ESE): A TF csapatát a csoportmérkőzések során oda-vissza legyőztük, elsődleges célunk, hogy ezt harmadszor is megtegyük. A negyeddöntőben sérülések miatt volt, hogy eléggé tartalékosan álltunk föl, de egy színvonalas, jó párharcban tartalékosan is sikerült legyőzni a jó erőkből álló mosonmagyaróvári együttest. Nagyon remélem, hogy a négyes döntőre felépülnek a sérültjeink, a végső célunk természetesen megnyerni a bajnokságot.

 

Boros Zoltán (TFSE): Először is nagyon örülök annak, hogy a keleti csoport negyedik helyéről is sikerült bejutnunk a négyes döntőbe, azt gondolom, ez a csapat erejét mutatja. A döntőbe jutó másik három csapatnak nagy előnye velünk szemben, hogy gyakorlatilag egész évben együtt készülnek és játszanak, jóval összeszokottabbak, mint a mi hat helyről összeverbuvált csapatunk. Ezzel együtt, bár nem mi vagyunk az esélyesek, úgy megyünk neki a Nyíregyháza elleni elődöntőnek, hogy a torna második napján döntőt játszhassunk.

 

 

18.15: Miskolci Egyetem - Debreceni Egyetem

Drahos Gábor (Miskolci Egyetem): Tudott volt, hogy bármely négy csapat is jut a négyes döntőbe, mindegyik bitang erős, így aztán nem is nagyon volt értelme azon gondolkodni, ki is lenne jó ellenfél az elődöntőben. Úgy gondolom, csapatunk nem jobb, de nem is rosszabb egyik riválisánál sem ebben a nagyon erős és kiegyensúlyozott mezőnyben. Abban biztos vagyok, hogy a hazai pályán játszó Debrecen kettőzött akarással veti majd magát a küzelembe, de mi is megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, aztán, hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül.   

 

Kovács Adrián (Debreceni Egyetem): Négy keleti csapat jutott a döntőbe, úgy gondolom, hogy itt már nem lesz könnyű ellenfél. Szeretnénk kihasználni, hogy a jól megszokott környezetben játszunk, készülünk a Miskolc elleni első mérkőzésre. Szerencsére egészen friss még az U20-as döntő élménye, tudjuk miben kell javulnunk ahhoz, hogy sikeresebbek tudjunk legyünk.  Célunk, hogy mindkét mérkőzésünkön jó kosárlabdát játszunk, odafigyeljünk a részletekre és mint ahogy azt eddig tettük szeretnénk rengeteg energiát mozgósítani. Ha sikerül megvalósítani ezeket az apró dolgokat akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel zárjuk a döntőt.

Döntő helyszíne:

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5.

Döntő programja:

2019. május 13. hétfő

12:00 Közgáz SC és DSK – TFSE női mérkőzés

14:00 SZKA Egyetemi U25 – Debreceni Egyetem - női mérkőzés

15:45 megnyitó

16:15 TFSE – Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület - férfi mérkőzés

18:15 Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem - férfi mérkőzés

 

2019. május 14. kedd

9:00 női mérkőzés a 3. helyért

11:00 férfi mérkőzés a 3. helyért

13:00 női döntő

15:00 férfi döntő

17:00 eredményhirdetés

Izgalmas mérkőzésekkel, kieélezett küzdelmekkel várunk minden szurkolót!

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink