114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kezdetét vette a BEAC 120. emlékéve

Az 1898-as alapításra emlékezve idén november 5-től egészen 2018. november 5-ig tartó „BEAC-120” emlékévben változatos sporteseményekkel, plakátkampánnyal és kulturális programokkal eleveníti fel patinás történetét a BEAC.

A 119 évvel ezelőtt, az ELTE sportegyesületeként 1898. november 5-én alapított BEAC a kezdetektől fogva úttörő szerepet töltött be a magyar sportéletben. A 20. század elején az egyesület a magyar sport fejlődésének egyik fontos szereplőjévé vált.

A Klub 120 éves történetéről 2016 májusában „BEAC-Az elsők” címmel sporttörténeti vándorkiállítás nyílt, amely a BEAC 120. emlékévét alapozta meg. A kiállítás ELTE-s körútját járja, jelenleg a BTK hallgatói és dolgozói tekinthetik meg a Múzeum körúti főépületben.

Az emlékév egy pályázat keretében egyedi arculatot kapott, a számos beérkezett mű közül Béky Patrik pályaműve nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

Az emlékév egyik nyitányaként óriásplakát kampányt is indított a klub a Bogdánfy úti sporttelep környékén, amely az emlékévre hívja fel a figyelmet egykori, és jelenkori kiváló sportolóink segítségével, köztük az NB1-ben szereplő női kosárlabdázókkal, a riói olimpikon Csere Gáspárral és a BEAC olimpiai bajnokaival.

A BEAC, Pestszentimre és a magyar céllövészet első olimpiai bajnokáról, Prokopp Sándor életútjáról egy könyv készül, mellyel méltó emléket állíthat első bajnokának. A könyv megjelenése az ünnepi könyvhétre várható.

A fenti események mellett még számos további programmal készül a BEAC, amelyekről az emlékév során folyamatosan hírt adunk.

Forrás: BEAC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink