114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kettős szegedi siker, győri tripla dupla

Nehezen pörgött fel Egerben, de végül biztosan győzött a Szeged a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság női keleti csoportjában, majd egy fordulatos rangadón a debreceneket is felülmúlták Földi Alexandra tanítványai. A nyugati csoportban  Chroméj Hajnalka tripla-duplájára építve nyert fölényesen  a Győr a BME ellen.

Női keleti csoport:

EKE EVSI - Szegedi RSC 35-69  (9-10, 13-18, 8-20, 5-21)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium  V.: Laczi, Stáber.
EKE EVSI: Zsoldos 9, Kiri 2, Pochyluk 7, Szőllősi 8, Druzsba 5. Csere: Baráth, Szabó 4 Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter
Szegedi RSC: Radócz 25, Kőházi 14, Lugosi 6, Molnár 10, Takács 10 Csere: Földi, Turcsányi 4 Edző: Földi Alexabdra.

Mindkét csapatnál voltak hiányzók a vizsgaidőszak és a sérülések miatt. Az első percekben még vezettek, s  félidőig jól tartották magukat a hazaiak, hiszen csak 6 pont volt ekkor a különbség. A második játékrészben magasabb sebességi fokozatban kapcsoltak, nagyobb tempót diktáltak a szegedi egyetemisták, és a végére elfáradó egri lányokat megérdemelten győzték le.

Jáger Péter:A mai meccs egész jól indult, de igazán nem tudtunk fejben ráhangolódni a feladatra. Valószínűleg a hosszú szünet és a vizsgaidőszak miatti edzéshiány is közrejátszott ebben. A Szegednek pedig gratulálunk!


Földi Alexandra: Nem tudtunk teljes csapattal eljönni erre a mérkőzésre, ráadásul nagyon álmosan kezdtünk, de a végére felpörögtünk és fölényesen győzni tudtunk.


Statisztika Szegedi RSC - Debreceni Egyetem 74-68 (17-27, 11-11, 21-6, 25-24)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok  V.: Dr. Varga Z., Kovács G.
Szeged: KŐHÁZI 10/6, NAGY L 9/3, VÁRI 30, RADÓCZ 11/3,, Zsíros 6. Csere: Lugosi, Molnár, Takács, Turcsányi, Kajtár, Kurityák 8 Edző: Földi Alexandra
Debrecen: GÁL 24/6, SZABÓ R.  15/9, Papp 5/3, JÁVOR 9/3,  Radványi,, Csere: Mezei 2, SZÁVA 13/3, Új Edző: Kovács Imre

A mérkőzés kezdetén a Debrecen dominált, az első negyed végén egy 7-0-lal 10 pontosra növelték előnyüket. A második játékrészben a pontatlanság vette át a szerepet, a hazaiak Kurityák Csenge kosaraival tartották magukat, a vendégek pedig Szabó Réka pontjaira számíthattak. A fordulás után mintha az öltözőben maradt volna a vendégcsapat, Vári Zita, és Nagy Lili vezetésével egy elképesztő 21-6-os harmadik negyeddel fordított a hazai csapat. Ebben a játékrészben Gál Annamáriától érkeztek a debreceni kosarak. A mérkőzés utolsó negyedében viszont visszatért a kiegyenlített játék, kemény, küzdelmes, sok szabálytalansággal tarkított 10 percet láthattak a nézők, és a színvonalas, fordulatos összecsapás végén hazai siker született.

Földi Alexandra: Álmosan kezdtünk az első félidőben hagytuk a vendégeket érvényesülni, de hál' istennek a második félidőre a lányok összeszedték magukat. Igazából a harmadik negyed volt a döntő játékrész, bár a végére ismét szoros lett az állás, de egy küzdelmes végjátékban sikerült megszerezni a győzelmet. Gratulálok a csapatnak!

Kovács Imre: Gratulálok a Szegednek, egy nagyon jó meccset játszottunk, sajnos a mi hibánkból alakult így a vége, a védekezésbeli tolódások miatt gyakran elváltottuk magunkat, ebből nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. Rengeteg támadópattanót szedett a Szeged, ezekből szinte mindig pontot szereztek. Összességében dicséret illeti a lányokat, hazai pályán megpróbálunk visszavágni.

Statisztika 

Nyugati csoport:

Széchenyi Egyetem Győr - BME MAFC 96-38 (28-12, 19-9, 31-7, 18-10)
Győr, Egyetemi Edzőcsarnok  V: Sebesi, Vajda.
Széchenyi Egyetem Győr: Perl 19, Török 6, Chroméj 18, Nagy 20, Szűts 15 Csere: Boronkay 2, Tóth 4, Erős, Gyöngyösi 10, Gosztola, Ayana, Viniczai 2 Edző: Bartalos István
MAFC: Monus 8, Éder 5, Kardos 4,   Benko 5,  Rózsavölgyi 8. Csere:  Kékesi, Szöllősi 1, Erdei 3, Rózsa 4, Horváth Edző: Gorácz Árpád

A hazai csapat gyorsan tudatosította ellenfelével, hogy  ezen a mérkőzésen csak győri győzelem születhet. Végig jelentős fölényben játszva, s vezetve  nagy különbségű győzelmet aratott a Széchenyi, a lelkes fővárosiaktól felvillanásokra futotta csak. Chroméj Hajnalka 18 ponttal, 11 szerzett labdával és 10 gólpasszal tripla-duplát ért el.

 Barthalos István:  Az eredmény ellenére nem vagyok elégedett, sokat hibáztunk védekezésben, valamint a támadójáték sem volt zökkenőmentes, elsősorban a pontatlan távoli kísérletekre, a tizenkét százalékos triplamutatóra gondolok. Ha szeretnénk bekerülni a legjobb 4 küzé, ezeket a hibákat nem engedhetjük meg magunknak. Köszönjük a sportszerű játékot az ellenfélnek.

Gorácz Árpád: Újonc csapatunknak remek tanulási lehetőséget nyújtott ez a mérkőzés.

Statisztika

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink