114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Két magabiztos nyíregyházi siker

Oda-vissza biztosan győzték le a nyíregyházi lányok az NKE SE csapatát. Nyíregyházán összességében sima rajt-cél győzelmet aratott a szabolcsi főiskolás együttes, a fővárosban viszont az NKE önmagához képest káprázatos első negyede után elsősorban egy remek egyéni teljesítménynek köszönhetően nyert fölényesen a Nyíregyháza.

Nyíregyházi Főiskola - NKE SE 78-38 (20-12,22-4, 21-6,15-16)
Nyíregyháza, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport

Nyíregyháza: Páll, SOÓS R. 19, GÖMZE 21/3, PAPP K. 16/3, OZSVÁTH N. 10, Cs: Bene D. 2, Domokos, SIMAI 10.
NKE SE: Kokavecz 4, Tarnai 8, GLAVINICS 14/6, Hégely 2, Jászay 10. Cs: Szabó N., Benkő B. 

Az első percekben jól tartották magukat a vendégek, ám a negyed végétől egészen a harmadik negyed befejezéséig nagyon egyoldalú volt a játék. Papp jól pörgette a nyíregyházi csapat játékát, a vendég fővárosiak nem tudták átvenni a hazai együttes magasabb sebességét. A záró szakaszban már nem védekezett olyan szorosan, keményen a hazai együttes, mint tette addig, s ezt Glavinics vezérletével kihasználva a vendégek - akiknek elismerés azért, hogy megmaradt a tartásuk - megnyerték a negyedik negyedet.

 

 

NKE SE - Nyíregyházi Főiskola 58-84 (22-21, 9-26,12-18,15-19)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, keleti csoport

NKE SE: KOKAVECZ 15/9, Tarnai 10, GLAVINICS 11, Hégely 8, Jászay 8. Cs: Szabó N. 6, Benkő.
Nyíregyháza: FÖLDESI 19, Bene 2, Ozsváth 4, GÖMZE 17/3, ÓNYA 41. Cs: Domokos.

Hazai környezetben a közigazgatásiak bizony meglepték a tartalékos nyíregyházi csapatot. A bátran játszó, ügyesen kombináló és jól dobó hazai csapat egy kifejezetten színvonalas első negyed után még vezetett. A második szakaszban aztán Ónya vezérletével érvényre juttatták nagyobb tudásukat a vendégek, szünetben már 16 ponttal vezettek, a második negyedben mind támadásban, mind védekezésben sokat hibázó hazai csapat ellen. A második 20 perc aránylag kiegyenlített játékot hozott, Ónyával továbbra sem tudtak mit kezdeni a hazai játékosok, s vezérletével összességében érvényesítve a papírformát magabiztosan nyert a Nyíregyháza.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink