114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Két-két veretlen keleten és nyugaton

Az élbolyban és az alsóházban egyaránt rangadót játszottak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél a keleti csoportban. A négyes döntő rendszeres, s veretlen résztvevőinek csapatok csatáját a szegediek nyerték a Debrecen ellen, a címvédő TF pedig Miskolcon is könnyedén őrizte meg makulátlan mérlegét. Az alsóházi rangadón az Eger szerezte meg első győzelmét, a nyíregyházi lányoknak erre még várnuik kell. A nyugati csoportban a Közgáz nehézkes kezdés után jó harmadik negyeddel a szombathelyieket legyőzve, a Győr pedig nagy küzdelemben a BME csarnokában diadalmaskodva maradt veretlen, az újonc NKE-Csata pedig egyre jobbban belelendül.

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

 

Keleti csoport:

Szegedi RSC - Debreceni Egyetem 60-52 (22-11, 14-21, 14-10, 10-10)
Szeged, 30 néző. V.: Varga, Utassy

Szegedi RSC: Boros 13/3, Kőházi 16/9, Nagy 5, Kecskés 21/3, Peckham 5.  Csere: Molnár, Ódry, Burján, Váradi, Fodor, Kurityák, Kajtár.  Edző: Földi Alexandra

Debreceni Egyetem: Szabó R. 10, Földvári 22, Göttlinger 6, Mezei 5,  Jávor 3/3. Csere: Szabó, Új 3/3. Edző: Jávor Barna

Jól kezdett a hazai csapat Kecskés Fanny vezetésével az első negyed  végére sikerült 11 pontos előnyt kialakítania a Szegednek. A Debrecen a második  negyedben elkezdett felzárkózni Szabó Réka és Földvári Andrea ügyes kosaraival szünetig 4 pontra zárkózott föl a Szeged. A harmadik negyed ismét a vendéglátóknak jött ki jobban, Kőházi Fanni hárompontosaival növelték előnyüket. Bár a záró részben Földvári és Göttlinger Anna vezetésével mindent megtettek a győzelem megszerzéséért, a hazaiaknak sikerült megtartani  előnyüket.

Földi Alexandra: Gratulálok a lányoknak a győzelemhez. Örülök, hogy  jól sikerült reagálni az ellenfél felzárkózására, és sikerült lezárni  a mérkőzést. Gratulálok a Debrecennek rendkívülit küzdöttek.

Jávor Barna: Először is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, mert nagyot küzdöttek a pályán. Másodsorban a saját csapatomnak, mert ebben  a meccsben egy nagyobb arányú vereség is benne volt, mégis volt  tartásuk, annak ellenére, hogy előző napon is idegenbeli mérkőzésen játszottunk, ahol nagy vereségbe szaladtunk bele. Ezúttal egy másik hosszú út után 40 percen keresztül tették azt, amire kértük  őket, és koncentráltak tudtak maradni.

Statisztika 

 

EKE EVSI - Nyíregyházi ESE 66-37 (17-8, 13-8, 18-17, 18-4)
Eger, 20 néző. V.: Bene, Lónáth.

EKE EVSI: Szászi 11, Baráth 13, Kiri 13, Druzsba 22, Vigh 7. Csere: 
Szabó. Edző: Kátai Zsolt

Nyíregyházi Egyetem: Papp 13, Bakó 4, Moldován 10, Tóth 4, Szabó 2. Csere: Székely 4, Tóth, Bánházi, Fekete, Deák. Edző: Hegedűs Ferenc

Mindkét csapat győzelem nélkül állt a mérkőzés előtt és az  erőviszonyok alapján csak egymás ellen van reális esélyük a két pont megszerzésére. Ez most a több jó egyéni teljesítményt felmutató egri egyetemistáknak sikerült, akik minden negyedet megnyerve a vártnál biztosabb győzelmet arattak az alsóházi rangadón.


Kátai Zsolt: Nagyon szerettünk volna nyerni és ez  a vártnál  talán könnyebben sikerült  is. Gratulálok a lányoknak!

Hegedűs Ferenc:  A vereség ellenére elégedett vagyok a lányok  teljesítményével, láttam a fejlődést a játékunkban. Remélem fordulóról  fordulóra javulni tudunk.

Statisztika 

 

Miskolci Egyetem - TFSE 26-108 (12-24, 5-27, 5-25, 4-32)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 20 néző, V.: Vaszi Á., Sándor I.

Miskolc: Sikora 10, Papp Sz 5, Kovács K. 3, Kostyó 2, Takács 2. Csere: Kovács L.4, Gyürék, Orbán, Papp E. Edző: Arad Zsófia.

TFSE: Szeli 32, Miháczi 27, Karlócai 18/6, Agic 16/12, Orosz 8. Csere: Szabó 7/3. Edző: Magyar Bianka

A vendégek már a meccs elején elhúztak, így hamar sejthető volt a mérkőzés kimenetele. A hazaiak a játékosok mennyiségét tekintve ugyan előnyben voltak, de az eredmény jól mutatta a két csapat közötti minőségi különbséget. A TFSE hatékony zóna védekezéssel teljesen kiszorította a palánk alól a hazai játékosokat, a szerzett labdákat pedig gyors indítások után rendre kosarakra váltotta. A Miskolci Egyetem csapata sok eladott labdával, rossz dobószázalékkal játszott, amit a vendég csapat ki is használt. 

Arad Zsófia: Védekezésben sokat hibáztunk, így a támadásaink is szétestek, nem voltunk elég agresszívak. Sajnos nagyon hamar elfáradtunk, az ellenfél lendülete viszont végig kitartott.

Magyar Bianka:  Gratulálok a lányoknak, hogy sok sérülés és betegség ellenére is sikerült nagy különbségű győzelmet aratni.

Statisztika

 

Nyugati csoport:

PTE-PEAC - NKE Csata 47-61 (10-10, 11-8, 8-16, 18-19)
Pécs, 30 néző. V.: Fleischmann, Danka P.

PTE-PEAC: Propszt 8/6, Krikler7/3, Bátai 10, Kóbor 2, Scherer 12.  Csere: Süle 6, Tóth 4, Horváth, Pétersz, Balázs 10. Edző: Gyenge Gábor

NKE-Csata: Pánczél 21/3, Kundráth, Kovács 3, Gaál 2, Karagits 19/3.  Csere: Hájer 16/6, Németh, Sütő, Csarankó, Deme. Edző: Mányoki Fanni

Szoros, kiegyenlített, küzdelmes első félidő után 3 ponttal még a hazaiak vezettek. A harmadik negyedben fordított és elhúzott az NKE-Csata, amely ebben a szakaszban el is döntötte a maga javára mérkőzést. Helyenként színvonalas játékot láthatott a  mintegy harmincfős hazai közönség, a több jó egyéni teljesítményt felmutató vendégek megérdemelten nyertek.

Gyenge Gábor: Gratulálok az ellenfélnek! Amíg szervezett kosárlabdát tudtunk játszani addig mérkőzésben voltunk. Amikor  elfáradtunk akkor tudott az NKE-Csata ellépni tőlünk.

Mányoky Fanni: Hosszú út után késve érkeztünk és a meccs elején elvesztettük az egyik kulcsjátékosunkat. Ennek ellenére tudtunk  nyerni. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika

 

Közgáz - SzoESE 73-43 (9-12, 21-17, 23-4, 20-10)
Kinizsi u. 30 néző. V.: Csabay-Kaskötő, Molnár T.

Közgáz: Szalay 1, Hidas 2, Doktor 6, Pfandler 2, ABAHÁZY 11. Csere:  FARKAS 16/6, Strupka 4/3, SZAMMER 16, BALIGA 8, Kokavecz 2, Galba 5/3,  Pataki. Edző: Németh Kata.
SzoESE: Jakubovics 15/3, Sándor 2, Fekete 7/3, KOVÁCS K. 13/3, FEIGL  4. Csere: Balogh 2, Hirschler. Edző: Szabó László.

Jakubovics Dóra és Feigl Fanni jóvoltából a vendégek kezdtek jobban, a  hazaiak nem találták a SzoESE zónájának ellenszerét, 10-4-re,  ellépett a Szombathely. A Közgázt Farkas Fanni tartotta versenyben, de  a második etapot 5-0-lal kezdő vendégek 8 ponttal megugrottak,  ráadásul a hazaiak egyik legjobbja, Doktor Anna a 11. percben  3  személyivel állt. Baliga Barbara vezérletével egy 6-0-lal "közelített" a Közgáz, de Kovács Krisztina találataival visszaverte a házigazdák felzárkózási kísérletet a Szombathely. A negyed hajrája a hosszabb  kispaddal rendelkező vendéglátóké volt, akik szünet előtt egy 9-0-lal  a maguk javára fordították az állást. Térfélcsere után az első 20  percben jól dobó vendégek elfáradtak, pontatlanokká váltak, a hazaiak  pedig Szammer Anett és Abaházy Anna találataira építve a 3. negyedben  eldöntötték a meccset a maguk javára.

Németh Kata: Hoztuk a szokásos gyenge kezdésünket. A győzelem   mellett annak örülök, hogy szünet után már látszott egy kis előrelépés a  zóna elleni játékunkban. Gratulálok mind a két csapatnak.

Szabó László: Az első félidőben mi nagyon jól játszottunk,  ellenfelünk önmagához képest talán valamivel gyengébben. A második  félidőben a szűk rotációval érkező csapatom elfáradt, nem bírta a  Közgáz által diktált iramot. Gratulálok ellenfelünknek!

Statisztika

 

BME-MAFC - Széchenyi KA 56-65 (21-15, 11-16, 10-22, 14-12)
Tüskecsarnok, 35 néző V.: Major, Kruk.

BME MAFC:  Király 15/9, HORVÁTH 6, Kokavecz 2, KARDOS 9,  KESZTHELYI  16/3. Csere: Selmeczy, Vágvölgyi 6/6, Bíró, Karancz 2, Jordán. Edző:  Gorácz Árpád

Széchenyi Kosárlabda Akadémia: CHROMÉJ 12, Perl 8/6, Horváth 3, Török  6, Nagy 6. Csere: BICZÓ 13, Tóth 2, Gosztola 7, Rabi 4, Gyöngyösi 4.  Edző: Barthalos István

A BME-sek, szokásukhoz híven, kiválóan kezdték a mérkőzést, bár most  tanulmányi elfoglaltságai miatt nem volt a keretben az a Hizsnyik Dóra, aki  egy hete csapata legjobbjaként 26 pontot dobott. A győriek  fizikai fölényüket fokozatosan érvényre juttatták, és végig  kiélezett, viszonylag színvonalas küzdelemben, a maguk javára döntötték  el a találkozót.

Gorácz Árpád: Gratulálok a lányoknak, igazi csapatként, remekül küzdöttek.

Barthalos István: Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett, de  bíztunk fizikai fölényünkben és ezt érvényesíteni is tudtuk.  Gratulálok a lányoknak!

Statisztika 

 

Fotó:

Práczki Péter (Közgáz-SzoESE)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink