114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Két egri diadallal indult az új esztendő

Január közepétől folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A férfiaknál az ezüstérmes Eger előbb a Szegedet, majd a címvédő Debrecent is magabiztosan fektette két vállra. A Nyíregyháza az NKE ellen, a nyugati csoportban a Szombathely pedig Veszprémben aratott fölényes győzelmet.

Férfi keleti csoport:

EKE Eger -Szegedi RSC 94-66 (26-21, 21-15, 22-13, 25-17)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok  V: Lónáth, Sörlei
Eger: Mészáros 8, Szabó G. 6/6, ILLÉS 10, SZICSÁK 12,Csákvári.   Csere: Megyes 5/3, POMÁZI 20/12 Beák , UNGI 19/9, VERES 9/3, Bürgés 5/3. Edző: Váczi Péter
Szeged: JEGESI 15/9, Buj-, Kubik 7/3, Korcsmáros 12, MAYER 28 Csere: Kamenik, Edző: Szablics Péter

Az első félidő viszonylag kiegyensúlyozott párharcot hozott, Mayer vezérletével jól tartotta magát a Szeged, ám az előnyét fokozatosan növelő vendéglátó egri együttes szünetben 11 ponttal  vezetett. A második félidőre kiütközött a létszámfölény, azaz,  és a harmadik negyed végére már 20 pont volt az egri csapat előnye, melyet az utolsó etapban még 8 ponttal tudtak növelni, s végül magabiztos győzelmet arattak.

Váczi Péter: Az első félidőben még nem igazán jött össze, amit szerettünk volna, de a második félidőben mutattunk már szép dolgokat. A jövőben megpróbálunk ezekre építkezni.


Szablics Péter:  Először is gratulálok az Eger csapatának, és örülök hogy az első félidőben tudtuk tartani a lépést az NB1/b-s Egerrel. A fáradtságnak és az egri ritmusváltásnak köszönhetően a második félidőben már nem tudtuk látótávolságon belül maradni, így folyamatosan nőtt az előnyük. Büszke vagyok a srácokra, tisztes helytállást mutattak az alacsony  létszám ellenére.

Statisztika 

Nyíregyházi Egyetem - NKE SE 100-50 (33-11, 28-8, 27-15, 12-16)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok V: Tóth K., Káré G.
NyESE: Czura 7/3, BUS 11/3, FÖLDESI 13, Kovács Z. 4, GÁSPÁR 18, Csere: VIDA 20/18 Horváth B 9/3,.JÁNKFALVI 18/6. Edző: Hegedűs Ferenc
NKE SE: Tasnádi B. 10, Kaló Á. 4, Polyák A. 6, Márton Á. 4, SOLYMOSI T. 24/6, Csere: Soós M. 2. Edző: dr. Gyarmati István

A kisebb késéssel induló mérkőzés élvezetes, látványos játékot hozott. A fölényben játszó hazai együttes már az első félidőben eldöntötte a meccset, ennek ellenére a vendégek végig sportszerű és küzdő szellemben játszottak. Vida Zoltán 21 pontjával és hat hárompontosával kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A Nyíregyházi csapat továbbra is őrzi veretlenségét a bajnokságban.

Hegedűs Ferenc: Időnként lendületes, pontos játékkal kerekedtünk felül. Vida hárompontosai és Gáspár zsákolásai tették látványossá a mérkőzést. Ez a meccs jó lehetőség volt arra, hogy mindenkit a pályára küldhessek.

Dr. Gyarmati István: Kitűnő színvonalú játékvezetés mellett reális eredmény született. Gratulálunk a hazai csapatnak.

Statisztika

EKE Eger - Debreceni Egyetem 94-60 (30-12, 17-27, 30-13, 17-8)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok  V: Bene Szilárd, Takács Zoltán

Eger: MÉSZÁROS 16/12, Szabó 2, Ungi 6, ILLÉS  10, CSÁKVÁRI  5/3,
Csere: SZICSÁK 16, Horváth 8, Varga 8, Megyes, Pomázi 2, Veres 3/3, CSABÁK  18/12.  Edző: Váczi Péter
Debrecen: Szűcs M. 4, Asztalos 11/3,  TISZA 15/9, Oláh 7/3, BAK 11.
Csere: Zsuga 4/3, Asszú 2, Szűcs B. 6/3.  Edző: Ferenczi Tamás

A hazai csapat magabiztos kezdéssel 18 pontos előnyre tett szert az első negyedben, azonban a második negyedben magára talált a címvédő vendég gárda, amely feljavult játékának köszönhetően felzárkózott a szünetig. Ahogy a meccset, a második félidőt is jól kezdték az egri egyetemisták, így előnyüket megnyugtatóvá tették, s a játék irányítását már a mérkőzés végéig nem engedtek ki a kezükből. Felszabadult, könnyed játékkal magabiztos győzelmet aratott a Csabák Balázs által vezetett egri különítmény.

Váczi Péter: A második negyed kivételével elégedett voltam a mutatott játékkal. Jó ritmusban, eredményesen kosárlabdáztunk.

Ferenczi Tamás: Látszott, hogy régen játszott csapatunk mérkőzést. A mérkőzés elején az ellenfélnek 10-12 pontos előnyt adtunk. Próbáltunk felzárkózni, de a hazai csapat a második félidőben remek dobóformát mutatott és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_534


Férfi nyugati csoport:


Veszprémi ESC - SzoESE 57-94 (16-22, 15-22, 13-23, 13-27)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok V: Sebesi, Prieger.
Veszprém:: NOVÁK P. 20/3, Kacskó Cs. 6/6, Schmitz D. 6, Rozgonyi Á. 4, TAKÁCS A. 15. Csere: Grifatong M 4, Répási R. 2, Frond Á.. Edző: Mónus Péter
Szombathely: TÓTH D. 13/3. MÉSZÁROS M. 25/3, FÖLDESI M. 19/3, Karagity M.9, Perák D. 6.  Csere: Vincze K. 8/3, Gábor M. 6, Kovács B. 8 Edző: Kéri Péter

Elejétől kezdve egy jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. A  Veszprém kezdett jobban, de gyorsan fordított a Szombathely, mégis elsőnek a vendégektől érkezett az időkérés. A Szombathely a hazaiak labdaeladásaiból folyamatosan növelte az előnyét. A második negyedben felváltva estek a kosarak, a Novák-Takács kettős révén próbálta tartani a lépést a Veszprém a vendégekkel. A félidő vége a vasiaké volt, a szombathelyiek 13 pontos előnyt építettek ki. Szünet után  a Veszprém játéka kapkodóvá vált, s az újabb hazai labda vesztésekből könnyű szombathelyi kosarak születtek. A 4. negyed is hasonló játékot hozott, így a végén a vendég együttes megérdemelt győzelmet aratott. A Szombathely részéről a Mészáros-Földesi tengely szállította a pontokat, de mindenki hozzátett a mérkőzéshez. Hazai oldalon Takács talán kicsit halványabb teljesítményt hozott a szokásosnál, de így is masszív dupla-duplát ért el 15 pont 17 lepattanóval. Kiemelhető még Novák P. küzdése és 20/3-as pont mutatója, de itt is minden pályára lépő, valamit hozzá tett a mérkőzéshez.

Mónus Péter: Gratulálok ellenfelünknek. Sikerült megint jó első félidőt játszanunk, addig többé-kevésbé rendben is volt a játékunk. A második félidőre kapkodóvá vált a játékunk, rengeteg labdaeladás következett, amit ellenfelünk meg is büntetett. Sajnos minden visszavezethető arra, hogy nem nagyon vagyunk és jelenünk meg edzéseken. Megyünk, tovább, megpróbáljuk a hibákat kijavítani.

Kéri Péter: Nehéz mérkőzésre számítottunk. Az első. félidőben, ez be is bizonyosodott, ritmustalanul, görcsösen játszottunk. Szünet után  nagyjából már azt mutattuk, amire képesek vagyunk.

Statisztika

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink