114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Két bronzéremmel zárt a magyar egyetemista küldöttség az I. Muaythai EVB-n

A három fős magyar küldöttség két bronzéremmel és egy helyezéssel zárt az I. Muaythai Egyetemi Világbajnokságon Pattayában. Hegedüs Márk (ELTE) és Nardelotti Zoltán (SZE) egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Kurdy István (EKE)  az ötödik helyen zárt súlycsoportjában.

Véget ért egy újabb, magyar szempontból ismét sikeres világverseny. A FISU és az IFMA első alkalommal rendezett karöltve Muaythai egyetemi világbajnokságot, melynek a thaiföldi Pattaya adott otthont.

 

A Thaiföldön július 23-29. között megrendezésre kerülő Muaythai Egyetemi Világbajnokságon az alábbi egyetemisták képviselték egyetemeiket és hazánkat:

Hegedüs Márk (ELTE) - 75 kg

Kurdy István (EKE) - 63,5 kg

Nardelotti Zoltán (SZE) - 81 kg

 

Hegedüs Márk az ELTE hallgatója első mérkőzésén egy nepáli egyetemista ellen mérkőzött. A válogatott sportoló végig remekül harcolva technikai KO-val győzte le nepáli ellenfelét. Az első, TKO-val megnyert mérkőzés után egy roppant kemény libanonival kellett szembeszállnia a magyar válogatott sportolónak. Choucair Ali erős fejütésekkel operált és Márk nem igazán tudta feltörni a védekezését, végül 11 másodperccel a vége előtt szétnyílt a szája is, így a bíró leintette a mérkőzést. Ám így is derekasan küzdött és bronzéremmel zárta a versenyt.

 

Nardelotti Zoltán (SZE) Európa-bajnoki ezüstérmes magyar vállogatott egyetemista sportoló pontozással ugyan elvesztette a mérkőzését Ali Dogannal szemben, de így is bronzéremmel zárta az I. Muaythai Egyetemi VB-t.

Bányász Adrián, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is értékelte a küzdelmet: "Magyar versenyző ilyen kaliberű ellenféllel a Spéth/Varec meccs kivételével még soha nem találkozott. Elit kategóriás világbajnok és a tavalyi világjátékok győztese. Ráadásul Zoli egy súllyal feljebb indult, hogy Márk tudjon versenyezni. A sporthoz való hozzáállása és mentalitása példaértékű és fiatalsága lévén nagyon-nagyon jól fest a jövőkép.

 

Kurdy István az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója 81 kg-ban indul és az 5. helyen végzett.

Fotó: Magyar Muaythai Szakszövetség

 

A csapattal utazott Jászkai Krisztián edző, Bányász Adrián szövetségi kapitány, Szabó Tibor László főtitkár.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink