114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Későn hajrázott a Miskolc, 100 fölött a Közgáz, a Debrecen és a TF

Csak a TF csapata nyert hazai pályán, több találkozón is igen nagy különbség alakult ki a küzdő felek között a múlt heti fordulóban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. A Debrecen Nyíregyházán, a Közgáz Egerben, a TF pedig saját pályáján a PTE PEAC ellen jutott 100 pont fölé. A legtöbb izgalom a Miskolc-Szeged találkozón volt, a hazaiak  óriásit hajrázva 1 PONTRA feljöttek, de fordítani nem tudtak. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐKKeleti csoport:


Nyíregyházi ESE - Debreceni Egyetem 13-131 (5-37, 2-37, 4-36, 2-21)
Nyíregyháza, Egyetemi csarnok V: Zalai, Káré.
Nyíregyházi ESE: Tóth Sz., Szabó Zs.4, Gulyás V. 2 Bakó 2, Székely A 5, Csere: Haraszti 2, Lizák, Deák E., Edző: Hegedűs Ferenc
Debreceni Egyetem: JÁVOR P. 18/6, KATONA Á 35, PAPP A 18/6, Szabó G. 14/3, SZABÓ R. 19/9. Csere: GÁL A. 22/6, Új E. 5. Edző: Kovács Imre

A tudásbeli különbség az egész meccsen megmutatkozott, a debreceni csapat az első két negyedben alkalmazott egészpályás védekezése megbénította a nyíregyháziakat, nehezen hozták át a labdát a támadó térfélre, de a hazai játékosok lelkesedése  dicséretet érdemel. Gál Annamária 22 pontos, 11 lepattanós, 10 gólpasszos tripla-duplával zárta a találkozót.

Hegedűs Ferenc: A játék képe hozta azt amit vártunk. Bíztam benne, hogy nem fognak egész meccsen letámadni és így remélem, hogy a lányok élvezték a mérkőzés végét, ott megmutatták, hogy mit gyakorolnak edzésen.

Kovács Imre: Köszönöm szépen a nyíregyházának a mérkőzéshez való hozzáállását és gratulálok a csapatomnak.

Statisztika 

Miskolci Egyetem - Szegedi RSC 66-69 (11-19, 16-23, 17-13, 22-14)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok V: Vaszi Á., Lónáth L.
MIiskolc: Kostyó , ARAD 33/6, SIKORA 10/6, Vasas(8/6,, Chvatal. Csere: Eperjesi 9/3, Kovács(6, Papp, Vukicevic. Edző: Lőrinc István.
Szeged: Kőházi 7/3, Boros 4, VÁRI 12 RADÓCZ 20/6,, ZSÍROS 11,. Csere: Kurityák 8,Kajtár 5/3, Lugosi 2. Edző: Földi Alexandra.

4-0-lal kezdett a Miskolc, erre 8-0-lal felelt a Szeged. Az első félidő hátralévő részében egyértelműen a csapatként egységesebb szegedi lányok akarata érvényesült, hazai oldalon a szenzációs dupla-dupláig jutó Arad Zsófia (33 pont, 22 lepattanó) eléggé magára maradt. Szünet után csapatként valamit javult a vendéglátók játéka, de a Szeged sokáig tartni tudta 10 pont körüli előnyét. A végjátékban minden mindegy alapon 3 triplát is beemelve egy szédületes 13-0-lal 1 pontra felzárkóztak a hazaiak, de végül Zsíros Liza két büntetőjével megnyerte a végén izgalmassá váló összecsapást a végig vezető szegedi együttes.

Lőrinc István: A kezdés előtti fogadalmat vagyis, hogy nem engedjük el az elején az ellenfelet nem sikerült betartani. A  szerzettnek duplája volt az eladott labdáink száma. A védekezési hibákat az ellenfelünk rendre kihasználta. Az, hogy nem edzünk együtt meglátszódott mind a védekezésben, mind a támadásban. Ha majd belátjuk, hogy 2-3 ember kapcsolatával megoldható egy támadás, akkor látható előrelépés következik majd be. A hajrájában ledolgoztuk  pontos hátrányunkat egy pontra, de nem sikerült átbillenteni. Sajnálom, hogy elmaradt a győzelem.

Földi Alexandra: Minden hátralévő meccs nagyon fontos, ha be akarunk jutni a rájátszásba, ezért próbáltunk minden hadra fogható játékost mozgósítani, volt, aki az órája után kocsival utazott el Miskolcra. Koncentrált, fegyemezett játékot kértem a lányoktól, tudtuk, hogy nagyon veszélyes, meglepetésekre képes csapat a Miskolc. Ezt harmincnyolc percig megvalósították a lányok. A hajrában volt néhány figyelmetélenség, fegyelmezetlenség, triplákat kaptunk, pedig védekezésben ezek elkerülésére nagy hagysúlyt próbáltunk helyezni. A hazaiak őrült rohanásba kezdtek, veszélybe került a győzelem, de végül sikerült nyerni. Csapatomnak, és az utolsó pillanatig harcoló Miskolcnak is gratulálok.

Statiszika 

EKE EVSI – Közgáz SC és DSK 36-104 (12-23, 6-23, 12-24, 6-34)
Eger, Szilágyi Erzsébet Gimnázium  V: Bene, Sörlei.
EKE EVSI: Zsoldos 4, Kiri 8, Baráth 6, SZŐLLŐSI 12, Druzsba 4. Csere: Szabó 2, Vígh 2. Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter
Közgáz: Baliga 12, LANTOS 24/12, DOKTOR 22/12, Molnár 6 IMRE 15,Csere: Fejes 11, FARKAS 15/6. Edző: Németh Kata.

Bátor játékkal rukkoltak elő a hazaiak, a mérkőzés elején jól tartották magukat a kissé tompán, fásultan kezdő fővárosiakkal szemben. Az idő múlásával a veretlen listavezető fokozatosan érvényre juttatta nagyobb tudását, pontos távoli dobásokkal játszotta ki az egriek zónavédekezését és végül a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott, de a hazaiak az első és a harmadik negyedben időnként felnőttek a feladahoz.

Jáger Péter: Sokkal elégedettebb vagyok a mai meccsel, mint a múlt heti szegedi találkozóval. Bár az eredmény nem ezt tükrözi, de teljesen más arculatot mutattak a lányok, mint az előző meccsükön.

Németh Kata: Örülök, hogy tudtunk győzni és gyakorolni a zónavédekezés ellen. Gratulálok a lányoknak.

 


Nyugati csoport:


SzOESE - Széchenyi KA Győr 58-67 (10-12, 18-11, 12-23, 18-21)
Szombathely, Egyetemi Csarnok V.: Esztergályos, Csák
SzoESE: SIMON 18/6, JAKUBOVICS 7/3, Fekete 9/3, Uszkai 8, Feigl 2.  Csere: Balogh I., PLÓZER 14, Kovács K.  Edző: Szabó László
SZKA: HORVÁTH K. 8/3, PERL 21/9, NAGY R. 12, Szűts, TÖRÖK 10 10,Csere: Gosztola 2, Horváth D. 5/3, Tóth, Viniczai , Erős, Boronkay, Gyöngyösi 6. Edző: Barthalos István

Sok hiba, nagy küzdelem jellemezte az első félidőt, mindkét csapat kereste a ritmust támadásban, a félidőben a valamivel pontosabban kosarazó hazaiak vezettek. Szünet után a Győr nagyobb sebességre kapcsolt, gyorsan megfordította a mérkőzést és elsősorban a 3. negyedben nyújtott jó játéka révén meg is nyerte a találkozót.

Szabó László: Nagyot küzdöttek a lányok, amíg bírták erővel addig vezettek, sajnos a második félidőbe elfogytunk.

Barthalos István: Nagyon rosszul dobtunk mezőnyből az első félidőben. A második játékrészben a stabilabb támadójáték, és a hosszabb kispad meghozta a győzelmet.

Statisztika 

TFSE - PTE-PEAC 113-30 (32-12, 23-2, 24-12, 34-4)
Alkotás u. 30.   V.: Szilágyi, Nagy-Pál.
TFSE: MIHÁCZI 13/3, GEREBEN 10/6, KARLÓCAI 16/6, Kováts 4, VARGA 31. Csere: NÉMETH A. 12, Agic 8/6, FÁBIÁN 11/3, Czivinger 8. Edző: Magyar Bianka
PTE-PEAC: Scherer 8, Krikler 4, Asztalos 8, Propszt 2, Rick 4. Csere: Bátai 4. Edző: Gyenge Gábor

A TFSE gárdája a PTE-PEAC csapatát fogadta a soron következő egyetemi összecsapáson. A hazaiaknál Szeli Dorina és Herman Alíz sérülés miatt hiányzott a csapatból, míg a vendégeknél többen nem tudtak elutazni a mérkőzésre. A hazai csapat végig kézben tartotta a mérkőzést. A vendégek végig küzdöttek,  azonban érvényesült a papírforma és nagy arányú győzelmet aratott az eddig még veretlen TF csapata. A hazai oldalon Miháczi Diána dobta a 100. pontot így majd ő kedveskedhet  süteménnyel a társainak.

Magyar Bianka: Örülök, hogy végig koncentráltunk és, hogy jó hangulatban telt a mérkőzés.

Gyenge Gábor:  Nehéz mit mondani. Gratulálunk az ellenfélnek, a papírforma érvényesült, de jól küzdöttünk.

Statisztika

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink