114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Keleti fordulót rendeztek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál

Közel 120 pontot szerezve mért majdnem 30 pontos vereséget a bajnok Debrecenre annak otthonában a Nyíregyháza. Az ELTE-BEAC csapata is idegenben - Szegeden - tudott nyerni  Az ezüstérmes Eger remek kezdésének köszönhetően biztosan verte a Debreceni Medikus együttesét, a bronzérmes Miskolc pedig végig nagy fölényben játszva verte az egyetemi bajnokságba 2 év után visszatérő NKE együttesét. 

 

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, FÉRFI KELETI CSOPORT

 

Debreceni Egyetem – Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 88-114 (29-32, 22-26, 22-33,15-23)
Debrecen, Klinikai Campus Játékcsarnok V: Kokas S., Kisházi B.

Debreceni Egyetem: Szűcs M 6, ASZTALOS 22/3, Zsuga 2  OPRE 16/9, BAK 18  Csere: Aszú, TISZA 14/6, Nagy 6, Szűcs B, Herczku 2 Edző: Ferenczi Tamás
Nyíregyházi ESE:  BUS 27/9, CZURA 23/3, VIDA 27/24, FÖLDESI 7,  GÁSPÁR 12/3. Csere: Horányi, Jánkfalvi 8/6, Szondi 2, KOVÁCS Z. 8. Edző: Oláh Zoltán

Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat. Nagyon sok kosár esett mindkét oldalon, elsősorban a gyors indításoknak köszönhetően, mivel nem sokat törődtek a védekezéssel a felek. Fordulás után a nyírségi egyetemisták gyors hárompontosokkal elhúztak, majd növelték előnyüket a kidolgozatlanul befejezett, elkapkodott debreceni támadások miatt. A végén megérdemelten örült a győzelemnek a vendég csapat. A vendégektől Vida Zoltán 70% fölötti találati aránnyal" (8/11, 72,72%) dobta a triplákat, Gáspár Balázs pedig 12 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát ért el.

Ferenczi Tamás: Nehezen pörögtünk fel erre a mérkőzésre. A Nyíregyháza nagyon jó ritmusban játszott és kiváló dobóformája ellen nem volt ellenszerünk. A védekezésünknek sokkal agresszívabbnak kellett volna lennie. A következő mérkőzésen igyekszünk ezen javítani.


Oláh Zoltán: Gratulálok a csapatomnak. Annak ellenére hogy száz pont fölött dobtunk, nem működött a védekezésünk. A zónavédekezésben vannak hiányosságaink, mert a csapat nagy része nem együtt, hanem mindenki külön saját csapatával edz. Ezt majd megpróbáljuk orvosolni. Iszonyatosan jó dobó formát fogtunk ki, amit elemeltünk szinte minden bement ennek a ennek köszönhető a nagyarányú győzelem.

Statisztika 

EKE Eger - Debrecen Medikus 92-70 (28-8, 22-15, 17-24, 25-23)
Eger, Eszterházy Sportcsarnok  V: Takács Z., Sörlei
EKE Eger: Pomázi 4/3, SZABÓ G. 24/12, Horváth 4, Mészáros 6,  ILLÉS  12, Csere: Szicsák 8, Beák 6, UNGI 18, Megyes 3/3, Szabó T. 7/3, Veres, Bürgés. Edző: Váczi Péter
Debreceni Medikus: PROKAJ  19, Velkey L. 2, Urbán 5, Kovách 2, NEMES 21/3. Csere: Papp 4, VESZPRÉMY 17/12, Gyalog, Cseh. Edző: Kovács István

Az első negyedben esélyeshez méltó, magabiztos jó játékkal megnyugtató, kerek 20 pontos előnyt szerzett az előző szezon ezüstérmese. A folytatásban ellaposodott a játék, idény eleji formát mutatott mindkét csapat. Térfélcsere után összekapta magát, s ügyes játékkal, jó dobóteljesítményével csökkentette hátrányát a vendég Debreceni Medikus. A találkozó egy kiegyenlített, nagy dobópárbajt hozó negyeddel, a mérkőzés pedig magabiztos, 22 pontos egri sikerrel zárult.

Váczi Péter: Győzni jó dolog, azonban a játékunk szinte minden elemében bőven van javítanivaló. A jövőben minden edzésen ezért fogunk hajtani, hogy ezeket minél precízebben végrehajthassuk a mérkőzéseken.

Kovács István: Kiváló mérkőzést játszottunk. Időnként partiban voltunk a sokkal erősebb egriekkel. Ami a legfontosabb, hogy igazi csapatként harcoltunk függetlenül az eredménytől. További sok sikert kívánunk az egrieknek.


Miskolci Egyetem – NKE SE 126-36 (26-7, 33-6, 27-14, 40-9)
Miskolc, Körcsarnok  V: Lónáth L., ifj.Marton P.
Miskolci Egyetem: TAKÁCS 16/12, OROSZ 18/3, KOPASZ 10, Galló 11, Lippai 10. Csere: JURÁNYI 9/3, Orliczki 7, HOMOKI 9, Varga 9, SZEPESI 27/15. Edző: Drahos Gábor.
NKE SE: Zsámár 9/6, Koller 3/3, Laczó 6/6, SOLYMOSI13/9, Marton
2. Csere: Boda 2, Kiss 1, Bordás, Soós, Vanyúr, Polyák. Edző: Szabó
Antal.

A legutóbbi bronzérmes miskolciak esélyeshez méltó játékkal győzték le a versenyzésbe két év után újra bekapcsolódó fővárosiakat. A házigazda bő rotáció mellett igazi is csapatként tudott játszani, a vendégek pedig szinte csak triplából voltak eredményesek.

Drahos Gábor: Szerettük volna hazai pályán is magabiztos teljesítménnyel kezdeni a bajnokságot, ami sikerült. Ezúttal is megragadtuk a lehetőséget a gyakorlásra, így a nagy különbségű győzelem mellett hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk. Külön öröm Kopasz 17 és Homoki 10 lepattanója.

Szabó Antal: Két év után neveztünk újra. Újonc csapatunknak idő kell még, hogy összeérjen, ami az erős Miskolc ellen még kevés volt. A jövő szezonra készülünk, igazából az idei évadot a tapasztalatszerzésre szánjuk. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

Szegedi RSC – ELTE BEAC 71-78 (24-17, 18-14, 18-24, 11-23)
Szeged, Topolya sori sportcsarnok  V: Nyilas I., Tóth C.
Szegedi RSC: Kubik 2, Korcsmáros 3/3, MÁJER 13/3, KERESZTY 36/3, Liszkai 4. Csere: JEGESI 11/9, Balog 2, Buj, Szűcs. Edző: Szablics Péter
ELTE BEAC: Szekeres, GYUCSÁNYI 24/18, Jakucs 10/6, KONCZ 16/9, Czimer 11. Csere: Berberovics, DEBRECENI 12, Molnár 5. Edző: Varga Zsolt

A mérkőzés első félidejében lendületes, hajtós játékkal a szegediek domináltak és 11 pontos előnnyel várhatták a második félidőt, elsősorban a két végül dupla-duplát elérő játékosa, Kereszty és Mayer jóvoltából . Szünet után megváltozott a mérkőzés képe, feljavultak a fővárosiak. A végjátékhoz közeledve egyre feszültebb lett a légkör, s végül egy harcos mérkőzésen a triplákat remekül, (6/8, 75%-kal) dobó Gyurcsányi vezette budapesti csapat örülhetett a győzelemnek.

Szablics Péter: Élesen, pontos jó játékkal kezdtük a mérkőzést, de a második félidőre elfáradtunk. Várható volt, hogy nem bírjuk a tempót végig tartani, mivel sajnos sok játékosunk hiányzott erről a mérkőzésről.

Varga Zsolt: Álmosan kezdtük a mérkőzést, de a második félidőben már jó ritmusban játszottunk, feljavult a védekezés és a támadójátékunk is összeállt.

Statisztika

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink