114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

KEK nyolcadszorra

Nyolcadik alkalommal rendezik meg március 3-4. (pénteken és szombaton) a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK) Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) határokon átívelő, hagyományőrző és jótékonysági eseményén az egyetemi futsal és öregdiák bajnokság mellett immár negyedik alkalommal az ország legjobb cheerleaderei mérhetik össze tudásukat a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság keretében (MEFOB). A rendezvény idén a kosárlabda bajnoksággal egészül ki, melyen négy női és négy férfi csapat vesz részt. A KEK küzdelmeiben mintegy hétszáz versenyző részvétele várható, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóival. A rendezvény idén is jótékony célokat szolgál, 2017-ben a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum javára gyűjtenek.

A KEK fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, míg védnöke Hajnal Tamás, a Ferencváros 59-szeres válogatott futballistája.

A Kárpát-medencei magyarságtudat fenntartásában fontos szerepet vállal az ELTE – hangsúlyozta megnyitóbeszédében Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja az esemény sajtótájékoztatóján.

 

Simon Gábor az ELTE-BEAC ügyvezető igazgatója egyik ötletgazdája is az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő kupának. Idén a KEK küzdelmeiben mintegy hétszáz versenyző részvétele várható, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóival. A 16 csapatos egyetemi futsal torna résztvevői mellett az öregdiákok is pályára lépnek az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén, míg a szomszédos Tüskecsarnokban két pályán a női és férfi kosárlabdacsapatok küzdhetnek a legjobbnak járó trófeáért.

A KEK kupa keretében rendezik meg a cheerleaderek már megszokott versenyét. A IV. magyar egyetemi-főiskolai országos cheerleader-bajnokságon a sportág hazai legjobbjai mérik össze tudásukat a BEAC-sportcsarnokban – az eddigi legnépesebb mezőnnyel. Kovácsik Rita, a Magyar Cheer Szövetség alelnöke elmondta, a MEFOB-ot hat egyetemről érkező több mint 100 sportoló részvételével rendezik meg. Egységes, nemzetközi szabályrendszer alapján, nemzetközi bírókkal rendezik meg a versenyt, mely által fejlődik a sportág, és egyben jó kiegészítő programja is a KEK-nek.

 

A rendezvény – már megszokott módon – idén is jótékony célokat szolgál, 2017-ben a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum javára rendez gyűjtést. Ehhez Hajnal Tamás (a Ferencváros 59-szeres válogatott futballistája) egy-egy dedikált labdát és mezt ajánlott fel. Az idei az ötödik alkalom, amikor a KEK segítő kezet nyújt: 2013-ban a Tiszakeresztúri Általános Iskola, 2014-ben a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont, 2015-ben a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ, tavaly pedig a szintén kárpátaljai Karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceum tanulói, valamint sportolói részére gyűjtöttek a szervezők sportfelszereléseket és sportjátékokat.

A KEK pénteki versenynapja 8.15-kor, a szombati 8 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

Az eseményről készült videó ITT érhető el (5:34-től indul). 

KEK kupa résztvevői:

Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola, Beregszász

MTTK Stars, Szabadka

Selye János Egyetem, Révkomárom

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszereda

Young Boys, Csíkszereda

Sixty-Nine, Kolozsvár

Góbék, Kolozsvár

Budapesti Corvinus Egyetem, Budapest.

Debreceni Egyetem, Debrecen

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Budapest.

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest.

Kámikázé

Szent István Egyetem, Gödöllő

Óbudai Egyetem, Budapest.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Budapest.

Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest.

 

2017-es KEK programjai

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink