114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Kecskeméti továbbjutás a kézilabda MEFOB nyitányán

A kecskeméti Neumann János Egyetem-KFSE (NJE) – Szent István Egyetem (SZIE) párharccal megkezdődött a férfi Magyar Egyetemi Kézilabda-bajnokság 2019/2020-as kiírása. Kövess bennünket, beindul a meccsdömping!

Olvasási idő: 2,5 perc

Február 26-án a Neumann János Egyetem-KFSE (NJE) – Szent István Egyetem (SZIE) párharccal megkezdődött a férfi egyetemi kézilabda-bajnokság 2019/2020-as idénye.

A tavalyi lebonyolítási rendszerhez hasonlóan idén is selejtezőket (két fordulót) rendeznek, majd a párharcok győztesei bejutnak az országos döntőbe (összesen hat női, illetve hat férfi csapat), amelynek időpontja egyelőre nem ismert. Az NJE a tavalyi selejtezősorozat második körében búcsúzott a bajnokság küzdelmeitől, így nem jutott be a hatos döntőbe, miképpen a SZIE sem.

Nagy iramban kezdődött a párharc első felvonása, amely igazi közönségszórakoztató játékot hozott. A vendégek kapták el jobban a fonalat és a ritmust, a hazaiak támadásban és védekezésben is gyengén teljesítettek. Ennek eredményeképpen a hatodik percben már kétgólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A hazaiak játéka azonban hamar feljavult, aminek köszönhetően négy perc leforgása alatt megfordították a mérkőzés állását (6–5). A folytatásban felváltva zördültek meg a hálók, egygólos SZIE előnnyel vonultak a felek az öltözőbe (15–16).

A NJE kezdte jobban a második játékrészt, ám a vendégek gyorsan magukra találtak: a találkozó 45. percéig felváltva estek a találatok, az eredményjelzőn ekkor 22–22 állt. Ezt követően a hazai csapat fokozatosan a gödöllőiek fölé kerekedett, és négy perc alatt ötgólos előnyre tett szert. Sőt öt perccel a végső sípszó előtt már tíz góllal vezetett az NJE. A mérkőzés hátralévő részében még eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendéglátók, s végül tizenkét gólos különbséggel nyerték meg a találkozót (38–26). A hazaiaknál Kátai-Urbán Kristóf 18 találatig jutott, a vendégeknél Gyarmati Balázs volt a legeredményesebb játékos 10 góllal.

A visszavágót március 2-án rendezték, és a SZIE – bár az első találkozón tetemes hátrányt szedett össze – egyetlen percre sem adta fel a küzdelmet. A szép számú közönség a késő esti órákban is remek hangulatot teremtett a SZIE Sportcsarnokban. A találkozó első góljait a hazaiak szerezték, megadva ezzel az alaphangulatot. Gyarmati Balázs gólerős játéka ellen nem volt ellenszere az ellenfélnek, a vendégcsapatból ugyanakkor Sárvári Milán vette hátára a csapatát. A kecskeméti csapat az első félidő felénél magához ragadta a kezdeményezést, és az első etap végéig ötgólos előnyt sikerült kialakítania, az összesítésben pedig már 17 gól volt az előnye. A félidőben 17–12-es vendégvezetés állt az eredményjelzőn.

A fordulás után a Gödöllő faragott a hátrányából, de két-három gólnál közelebb nem sikerült felzárkóznia. A 38. percben a NJE 22–19-re vezetett. Ebben a szakaszban a hazai csapatból Hegyi Tamás, míg vendégoldalon Rédei Balázs szerezte a gólokat. Az összecsapás végére a kecskeméti Lajos Dávid hatalmas bravúrokat mutatott be a kapuban, és ezzel a Kecskemét bebiztosította idegenbeli győzelmét (30–27).

A Neumann János Egyetem kettős győzelemmel, 68–53-as összesítéssel jutott tovább, és a 2. fordulóban a tavalyi kiírás aranyérmesével, a TFSE együttesével vív meg a döntőbe jutásért.

Kézilabda MEFOB, 1. forduló

Neumann János Egyetem-KFSE–Szent István Egyetem 38–26 (15–16)
Szent István Egyetem–Neumann János Egyetem-KFSE 27–30 (12–17)

A férfi kézilabda MEFOB 2019/2020-as kiírásban induló egyetemek:

Budapesti Corvinus Egyetem (BCE)

Széchenyi István Egyetem (SZE)

Neumann János Egyetem (NJE)

Szent István Egyetem (SZIE)

Testnevelési Egyetem (TE)

Debreceni Egyetem (DE)

Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE)

Nyíregyházi Egyetem (NYE) 

Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE)

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)

Pécsi Tudományegyetem (PE)

Szegedi Tudományegyetem (SZTE)

Miskolci Egyetem (ME)

Pannon Egyetem (PE)

Eszterházy Károly Egyetem (EKE)

Szöveg: Márványkövi Ferenc, Járdi Ádám
Fotó: Járdi Ádám

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink