114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Karácsfalvára érkezett a KEK jótékonysági programja

A KEK jótékonysági programja 2016 májusában a kárpátaljai Karácsfalvára érkezett. 

Az ukrán-magyar határtól pár kilométerre található, alig 400 lelkes településen (Karácsfalván) található a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum. Az intézmény célja, hogy a vidéken élő tehetséges magyar diákokat felkarolja és az érettségi mellett egy szakmát is adjon a gyerekek kezébe. Az iskola közel 90 diákját és tanárait látogatta meg az ELTE és a BEAC csapata.

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját szervező egyesület minden évben egy-egy határon túli intézmény számára gyűjt sportfelszereléseket. Idén közel 1 millió Ft értékben tudott sporteszközöket ajándékozni a Líceumnak, ahol szeptemberben egy új tornateremmel és egy tanmedencével bővül az iskola. Reméljük a fejlesztéseknek és az új sporteszközöknek köszönhetően a sport egyik fellegvára is lesz a kis magyar lakta ukrán település.

Kiemelten köszönjük az ELTE oktatóinak és dolgozóinak a támogatását. A jótékonysági program további együttműködő és támogató partnerei voltak a KEK és KEK Alumni résztvevő felsőoktatási intézményei, egyesületei, csapatai, játékosai szerte a Kárpát-medencéből, az MLSZ, a HÖOK, az ELTE PPK ESI és az ELTE SPORT Kft.

A szervezők célja továbbra is, hogy évről évre egy-egy nemes ügy mellé álljanak a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája keretében. 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink