114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jövőre költözik a KEK?

Igazán impozáns sportlétesítmény adhat otthont a 2015-ös Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának! Már gőzerővel folynak a Tüskecsarnok kivitelezési munkálatai – pontosabban: folytatódik a 16 éve megkezdett beruházás.

A csarnokot eredetileg 1993-ban kezdték építeni, azonban a munkálatokat 1996-ban leállították. A mostani építkezés az eredeti tervek szerint három ütemben valósul meg. Elsőként 2014 első felében egy 4000 fős sportcsarnok készül el, a második lépésben jövő szeptemberben hat munkacsarnokot és egy mélygarázst adnak át, majd az utolsó fázisban, 2015 első félévében megnyitja kapuit az 50 méteres versenyuszoda, amelyhez egy 25 méteres tanuszoda is kapcsolódik majd.

 

 

A központi aréna cserélhető burkolatot kap, ezzel gyakorlatilag az összes teremben űzhető sportág versenyeinek megrendezésére alkalmas lesz. További különlegessége lesz a multifunkcionális sportkomplexumnak, hogy a csarnok tüskéi speciális kivilágítást kapnak, ezzel Budapest és a XI. kerület új látványosságává válhat. A zsúfolásig telt Tüskecsarnokról készült kép – most még – csupán illusztráció, de reményeink szerint a jövő évi Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának küzdelmei során hasonló felvételek készülnek majd Újbuda új sportfellegváráról!

 

Kis Róbert

Forrás: kek.elte.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink