114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jótékonysági Egészségséta 2019

Az Eötvös Loránd által 1898-ban alapított Budapesti Egyetemi Atlétikai Club kezdeményezésére, az ELTE Sportiroda és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) támogatásával, Budapest egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező egyetemi sporteseményének szervezésében adományokat gyűjtünk a SUHANJ! Alapítvány*számára.

Adakozni a Jótékonysági Egészségsétán való részvétellel lehet.. A javasolt minimális támogatás 2000 Ft.

A Jótékonysági Egészségsétára 2019. szeptember 19-én kerül sor, az UNESCO által kezdeményezett, a MEFS és a HÖOK által felkarolt Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS) alkalmából. Az Egészségsétán 0,5 km-t kell teljesíteni, kényelmes tempóban sétálva. A séta az 5vös5-tel azonos rajtkapuból, a futás után 17:10-kor indul. A Pázmány Péter sétány 1/A és 1/C épületek közötti területet (az „5vös5 teret”) járja körbe, és kb. 6-8 perc alatt ér vissza a célkapuhoz.

Jelentkezni a http://eotvos5.elte.hu/nevezes-jotekonysagi-egeszsegsetara honlapon lehet. A szeptember 18-án 24:00 óráig nevezők saját névre kiállított rajtszámot kapnak „Jótékonysági Egészségséta” felirattal, ami egyben emlék is a közös mozgásról. A rajtszámok szeptember 19-én vehetők át a helyszínen (16:00 – 17:00), egy időben az adományok bedobásával.

Adakozhatnak az 5vös 5km-es futás résztvevői és szurkolóik is, akik a versenykiírás szerinti nevezési díjon felül dobhatnak be az adománygyűjtő ládákba. A támogatásnak itt nincs alsó összege, már 2-300 Ft-os jótékonykodás is segítség. A futásra is a http://eotvos5.elte.hu honlapon lehet nevezni, itt a célba érők pólót, és a tombolán értékes ajándékokat nyerhetnek.

 

* A SUHANJ! Alapítvány nonprofit, közhasznú szervezet. 2010 óta osztjuk meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. A SUHANJ! integratív sportklub, ahol mozgásukban korlátozottak, fogyatékkal élők és épek együtt sportolnak, elkötelezett önkéntesek és amatőr sportolók nyitott közösségében. 2017-ben és 2018-ban Civil-Díj elismerésben, 2017-ben Sozial Marie társadalmi innovációs elismerésben részesült.

A SUHANJ! alapelve, hogy a mozgás öröme mindenkié. Integratív futó- és úszóedzéseket tart, önkéntesei kísérik és segítik a fogyatékkal élő sportolókat a versenyeken. A közösségi összegfogással létrehozott SUHANJ! Fitness az ország első akadálymentes edzőterme, amely látás- és mozgássérült, értelmi fogyatékkal élők, valamint épek számára is nyitott. Három év alatt több mint hetvenezer vendégbelépést regisztráltunk az integratív közösségi teremben.

SUHANJ! Erőt adunk

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink