114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jószolgálati karácsonyi adományok a Magyar Sport Házából

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) karácsony közeledtével felhívással fordult a Magyar Sport Házában lévő társ szakszövetségekhez segítségüket és adományaikat kérve egy olyan szervezet számára, amely a válságos élethelyzetbe került édesanyáknak és gyermekeiknek nyújt menedéket és biztonságot.

A felhívás eredményeként, a Sportszövetségek példaértékű összefogásával, a helyes értékrend megélésére tanító advent 2. hetének kezdetén, ma este egy kis teherautónyi adományt kapott a Jópásztor Nővérek Anyaoltalmazó Házában élő 16 család, köztük 31 gyermek.

Az adománygyűjtéshez számtalan sportszervezet és sportoló csatlakozott. A Magyar Rögbi Szövetség sporteszközzel, a Magyar Tenisz Szövetség meleg kabátokkal és ruhaneművel, a Magyar Öttusa Szövetség és a Magyar Torna Szövetség gyermek és női ruhákkal, a Magyar Vívó Szövetség és szakosztályai valamint a Törekvés SE színeiben sportoló Tóth Janka vívó és családja társasjátékokkal, sporteszközökkel és meleg ruhákkal, a Magyar Taekwondo Szövetség pedig tartós élelmiszerekkel ((olaj, cukor, liszt, rizs, tészta) és ruhaneműkkel járult hozzá az adománygyűjtéshez.

A MEFS munkatársai gyermek és női ruhákat, játékokat, dinoszauruszos könyveket, mese DVD-ket, kozmetikumokat, illatszereket, gyermek zoknikat, édességeket és csokikat, valamint Mikulás csomagokat hoztak. Az összegyűlt ajándékokat tartalmazó zsákokat és a Mikulás csomagokat ma Szentkirályi-Szász Krisztina, a MEFS PR- és marketing igazgatója és a MEFS Mikulása adta át - a Szövetség munkatársainak jelenlétében - az anyaotthonban élő érintetteknek.

A gyerekek elénekelték a "Hull a pelyhes..." kezdetű dalt, majd egyesével választottak maguknak ajándékot a Mikulás csomag mellé.

Az ajándékok átadását követően Szentkirályi-Szász Krisztina elmondta: a „Hozz egy karácsonyi zoknit” névre elkeresztelt kezdeményezést hagyományteremtő céllal indította útjára idén a MEFS, mivel küldetésének tekinti a jövő nemzedéke, a fiatalok egészséges életmódjának és rendszeres sportolásának támogatása mellett a társadalmi szerepvállalást is.Azigazgató hangsúlyozta: a  MEFS kiemelt örömmel fogadta azokat a sporteszközöket és társasjátékokat, amelyek hozzásegítik a válságos élethelyzetbe került gyermekeket és anyukákat a közös élményeket, örömöt adó - és ezáltal a stressz oldását is segítő - játékokhoz és a sportoláshoz.

A komoly érdeklődésre való tekintettel az adománygyűjtés időszakát a MEFS meghosszabbította, így karácsonyig remélhetőleg még számos egyéb ajándék is összegyűlhet a Magyar Sport Házában, amely bekerülhet az anyaoltalmazó ház karácsonyfája alá.

A MEFS köszönetet mond valamennyi adakozó Sportszövetségnek és médiumnak (többek között a Nemzeti Sportnak is) felhívása közreadásáért. 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink