114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jön a IX. KEK! Összmagyar tornát rendez az idén 120 éves BEAC

A határokon átívelő Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) budapesti állomását az Eötvös Loránd Tudományegyetem sportklubja, az idén fennállásának 120. évét ünneplő Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) immáron 9. alkalommal szervezi meg március 1-3. között az ELTE Bogdánfy úti sporttelepén.

A futsal- és a tavaly elindított kosárlabdatorna mellett, idén már röplabdában is terveznek a szervezők bajnokságot indítani, ezzel mindinkább multisport eseménnyé alakítva a KEK-et.


A BEAC idén ünnepli alapításának 120. évfordulóját, melynek keretében a BEAC-120 emlékévben számos eseménnyel, programmal készül a klub, mely programok között kiemelt jelentőségű az egyik legnagyobb rendezvényük a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK kupa).


A KEK-kupa komoly előrelépést tett az elmúlt években. A Kupát kosárlabdatornával bővítették, és minden eddiginél több, közel 700 hallgató vett részt, akik 5 ország felsőoktatási intézményeit képviselték. Így érkeztek csapatok felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és anyaországi egyetemekről, főiskolákról.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. Idén terveink szerint a kárpátaljai, Beregrákosi Általános Iskola mellett egy anyaországi, fogyatékossággal élő diákokkal foglalkozó iskola, a Dr. Török Béla Általános Iskola és Speciális Szakiskola javára is gyűjtenek sportszer felajánlásokat a rendezvény ideje alatt, ezzel is támogatva a parasport hazai fejlődését.


Kérjük, hogy segítse intézményi csapatának részvételét az eseményen, mellyel egyúttal támogatja a magyarországi egyetemi sport fejlődését, népszerűsítését és a fiatal magyar értelmiségi közösségek egymásra találását. A szervezők a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok mellett a vidéki és budapesti intézmények sportolóit, csapatait is várják.

A rendezvény fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Pánczél Károly, a Magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, Dr. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, és Prof. Dr. Hamar Imre, a BEAC elnöke.

A KEK szakmai védnöke és támogatója az MLSZ - Budapesti Igazgatósága és Szendrei József, a Joma Magyarország ügyvezetője.

A 2018-as KEK kiemelt támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő, valamint a Rákóczi szövetség.

A IX. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának programja:


Március 1. (csütörtök) megnyitó, sorsolás

Március 2. (péntek) csoportmérkőzések

Március 3. (szombat) rájátszás, döntő, díjátadó

További részletek a rendezvényről: ELTE-KEK

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink