114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Most mutasd meg! - Már lehet nevezni az Ergométer MEFOB-ra

Ergométer MEFOB-bal rajtol a 2020-as egyetemi bajnokságok sora február végén Székesfehérváron.

Olvasási idő: 1,5 perc

Immár harmincadik alkalommal rendezi meg a Magyar Evezős Szövetség a Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokságot, melynek hagyományosan része az egyetemista evezősök vetélkedése is. Az idei versenyt február 22-23-án rendezik Székesfehérváron, az ALBA Regia Sportcsarnokban. Nevezni itt tudsz február 14-ig. Február 17-től a futambeosztásokat is csekkolhatod az E-Regatta (lásd feljebb) honlapon.

Az egyetemi evezősök (nők és férfiak egyaránt) 2000 métert eveznek, míg az egyetemek közötti csapatversenyben 500 métert kell a lehető leggyorsabban letolni. Ha válogatott evezős vagy, a nevezés kötelező, de akkor is, ha szeretnél bekerülni a válogatottba! A teljes versenykiírást itt olvashatod!

A jövő

Tudtad, hogy az év egyik fitnesz-trendje az "ergózás" lesz? Izmaid nyolcvan százalékát megmozgatja, erősít, de közben nem kell nehéz súlyokat emelgetned. Javít a tartásodon, mert a törzsizomzatot használod evezés közben, de a lábizmok nyerik a legtöbbet az ergózással, és nem kell kilométereket futnod hozzá. Nem igényel extra fittség sem, le kell csak ülni és húzni, húzni…

Hogyha meghoztuk az evezéshez a kedved, akkor irány a kondi (szinte mindenhol akad egy ergométer)! Evezz és nevezz, segítsd győzelemhez az egyetemedet!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay, https://www.gloveworx.com

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink