114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jó helyen zárja az alapszakaszt a MAFC-BME és a DEAC férfi röplabda-csapata

Kilenc fordulón vannak túl az egyetemi röplabda-csapatok, az eredmények pedig
továbbra is felemásak.

Olvasási idő: 1,5 perc

Ahogy az már a szezon első meccsei után látszott, az egyetemi csapatok közül egyedül a MAFC-BME lehet képes kiemelkedő eredményre, a DEAC megragadt a középmezőnyben, a PTE-PEAC együttese pedig továbbra is nyeretlen, és még a pontszerzés sem sikerült.

A férfi röplabda NB1 A csoportjában jelenleg második helyen áll a MAFC-BME csapata, hét győzelem mellett csak kétszer szenvedett vereséget: a tabellát vezető Vegyész RC Kazincbarcika és a harmadik helyezett Kecskemét otthonában, mindkétszer 0:3 arányban. Viszont ők szolgáltatták a legutóbbi fordulóban a bajnokság legnagyobb meglepetését azzal, hogy hazai pályán viszonylag simán 3:1-re legyőzték az addig veretlen Vegyész együttesét. Szabó Balázs és Csoma Krisztián szállították a pontokat, utóbbi kiváló őszt fut, jelenleg az NB1 legjobb ütőjátékosa 158 pontjával (9 mérkőzésen). A Magyar Kupában nem tudják megismételni a tavalyi bravúrt, ugyanis a legjobb nyolc között a Pénzügyőr csapata megálljt parancsolt a műegyetemieknek.

Szintén a legjobb nyolc jelentette a végállomást a DEAC együttesének, őket a Kecskemét búcsúztatta. Az NB1 B csoportjában negyedik helyen állnak jelenleg, december 15-én pedig az éppen a tabellán előttük álló Dunaferr csapatánál vendégeskednek, így egy győzelem esetén a dobogó is összejöhet a debrecenieknek. Legjobbjuk Hubicska Patrik, ütéseiből eddig 130 pontot szerzett a csapata. Eredményes játékára számítanak is a debreceniek, hogy elérjék a B csoport harmadik helyét.

Nulla szerzett ponttal az A csoport utolsó helyén végez a PTE-PEAC együttese, akik csak a Kecskeméttől és a Vegyésztől ellopott egy-egy szettnek örülhettek eddig a szezonban. Pécsett a fiatal játékosok beépítésére szavazott a szakvezetés, így nem igazán jönnek még az eredmények, ám hosszútávon biztosan kifizetődő lesz a pécsiek által követett stratégia.

Idén már csak december 15-én szurkolhatunk az egyetemi csapatoknak: a MAFC-BME a Folyondár utcában este 7 órakor fogadja a Sümeg együttesét, a PTE-PEAC a PTE-ÁOK Mozgástani Intézetében látják vendégül a Vidux-Szeged csapatát 15 órás kezdettel, a dunaújvárosi Városi Sportcsarnokban a DEAC vendégszerepel 16.30-tól.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: MAFC-BME (Facebook)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink