114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jelesre vizsgáztak a 2020-as Triatlon és Amerikai Foci Egyetemi Világbajnokságok helyszínei

2019. június 4-7 időszakban a 2020. évi Egyetemi Világbajnokságok (EVB) helyszíneit látogatta meg a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) delegációja.

Julien Carrel, a FISU EVB menedzsere először Kecskeméten, a Triatlon EVB (2020, június 27-28) helyszínén tett látogatást, majd Shigeyuki Watanabe Amerikai Futball Technikai Delegálttal közösen Székesfehérvárra, az Amerikai Futball EVB (2020. június 4-14.) helyszínére látogattak. A triatlon sportág Technikai Delegáltja, Dominique Frizza a nyár folyamán egy későbbi időpontban látogat Kecskemétre.

 

A Triatlon EVB helyszínén a FISU delegáltja találkozott a Magyar Triatlon Szövetség főtitkárával, Lőrincz Katával, valamint dr. Herr Gyula és Péter Attila elnökségi tagokkal. Kecskemét várost Lovas Zoltán sportreferens képviselte, a Neumann János Egyetemet pedig Járdi Ádám sportiroda vezető és Roza Károly kollégium vezető képviselte dr. Finta Zita kancellár asszony megbízásából. MEFS részről Kovács György főtitkár-helyettes vett részt az eseményen.

 

Június 4-én délután az Neumann János Egyetem bemutatkozásával kezdődött a találkozó, ezt követően a résztvevők bejárták a versenynek helyt adó Benkó Zoltán Szabadidő Központ területét, majd a résztvevők szállását, étkezését, az akkreditációs helyszínt, technikai értekezletet, kerékpárok tárolását biztosító Homokbánya Kollégiumot. Másnap délelőtt szakmai egyeztetések zajlottak az esemény megvalósításának egyes témaköreiben (akkreditáció, értekezletek, szállítás, protokoll, kommunikáció).

 

Június 5-én délután Székesfehérváron dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a FISU képviselőit. Az eseményen, és az azt követő pályabejáráson részt vett dr. Székely Mózes MEFS főtitkár, Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) elnöke, dr. Bóka Viktor alelnök, Székesfehérvár MJV jegyzője, valamint Horváth Péter MAFSZ operatív vezető. Cser-Palkovics András biztosította a FISU képviselőit a város kiemelkedő támogatásáról, rendezvény iránti elköteleződésükről. A tervek szerint az EVB-vel párhuzamosan több, kiegészítő városi rendezvénnyel színesítik a város életét az esemény ideje alatt (fesztivál, koncertek), melyek elősegítik a várt több ezres szurkolótábor toborzását.

 

A pálya (First Field, Magyarország egyetlen hitelesített amerikai futball stadionja) és kiegészítő létesítmények (öltözők, orvosi szoba, VIP helységek stb.) bejárása során a FISU képviselői egyeztették a szakma képviselőivel az esemény technikai lebonyolításának részleteit, figyelembe véve a folyamatosan zajló, jövő júniusig esedékes fejlesztéseket.

 

Június 6-án délelőtt, immáron Bachrathy Kornél MAFSZ főtitkárral kiegészülve a tervezett szállásokat járták körbe a résztvevők, melyek megfelelő szálláshelyet tudnak biztosítani a várt 8 egyetemi csapat részére (a csapatonkénti nagy létszám miatt mintegy 500 fő). Ezt követően a triatlonhoz hasonlóan szakmai egyeztetés keretében folyt az esemény előkészítése, melyen részt vett Cselleng Ádám, a Digi Sport képviselője is. A tervek szerint a TV csatorna a magyar, valamint egyéb, kiemelt színvonalú meccseket élőben közvetíti.  

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink