114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Jelentkezz önkéntesnek az EUSA-hoz!

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) és az EUSA Intézete meghirdette az Európai Szolidaritási Testület (European Solidarity Corps) - ESC (European Voluntary Service – EVS utódja) önkéntes programjának soron következő fordulóját.

Az EUSA programjának időtartama egy év, mely a 2021. szeptember 1-jétől 2022. augusztus 31-ig tartó időszakra vonatkozik. Az önkéntes programra való jelentkezés határideje 2021. május 22.

Az önkéntesség támogatása az EU-ban 25 éves hagyományokkal rendelkezik, amelyet ma az EU Európai Szolidaritási Testületként működtet, mint saját programját. A szolgáltatás az európai fiatalok számára egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy fizetés nélküli és teljes munkaidős önkéntes tevékenységekkel fejezzék ki személyes elkötelezettségüket az önkéntesség iránt. Ily módon a program a szolidaritás, a kölcsönös megértés és a tolerancia fejlesztésére törekszik a fiatalok körében, hozzájárulva ezzel az Európai Unió társadalmi kohéziójának megerősítéséhez és a fiatalok aktív állampolgársági tevékenységének előmozdításához.

A programot a 18-30 éves fiatalok számára hirdetik meg, mely egy remek tanulási lehetőség az önkéntesek és a programban érintett szervezetek számára. A helyi közösségek és szervezetek előnyein túl a fiatal önkéntesek új készségeket fejleszthetnek az önkéntes tevékenységekben való részvétel révén, javítva saját, tanulási és szakmai fejlődésüket egyaránt. Az önkéntesek a program által igénybe vehetik azt a speciális képzést, melyet előre egyeztethetnek az elvárt tanulási eredményeikről, folyamataikról és módszereikről.

A részvétel ingyenes az önkéntesek számára, akik ellátást és szállást, biztosítást és csekély anyagi támogatást kapnak a projekt időtartama alatt. A sikeres ESC projekt szoros együttműködést igényel legalább a három kulcsszereplő között: az önkéntes országának támogató (küldő) szervezete, a fogadó szervezet (EUSA) és maguk az önkéntesek között. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az ESC nem ingyen nyaralást jelent, hanem értékes gyakorlatot, különös tekintettel a társadalmi felelősségvállalásra és a szolidaritásra, a tanulási tapasztalatokra, a személyes fejlődésre és a fiatalok foglalkoztathatóságának elősegítésére. További információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról ITT olvashatsz. 

Az elmúlt években az EUSA sikeresen fogadott 9 önkéntes generációt, akiket kezdetben az EVS, most pedig az ESC program támogatott, és remélik, hogy ezúttal is együtt dolgozhatnak az Európa-szerte élő fiatalokkal az új projektben.

 

Az Európai Szolidaritási Testület (ESC) munkájáról és az EUSA-val való hosszú távú önkéntesség lehetőségéről ITT olvashatsz bővebben.

Kép: EUSA

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink