114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Javában dübörög a röplabda szezon - Repülőrajtot vett a MAFC

Felemás sikerrel rajtoltak az egyetemi csapatok a férfi röplabda bajnokság első osztályú küzdelmeiben.

Olvasási idő: 2 perc

 

Túl vannak az idény első mérkőzésein az egyetemi röplabdacsapatok: a MAFC-BME két mérkőzés után még százszázalékos, a PTE-PEAC vereséggel kezdte a szezont (éppen a MAFC ellenében). A Debreceni Egyetem csapata, a DEAC két vereséggel áll: a bajnoki dobogóra vágyó Pénzügyőr Debrecenben győzte le a DEAC-ot, a székesfehérvári MÁV-Előre ellen viszont első pontját szerezte a csapat a 2:3-as vereség ellenére.

 

A műegyetemisták jól erősítettek a nyáron: a vezetőedzői posztra a korábbi BL-győztes játékos Nagy Péter érkezett, mellette norvég feladóval és két magyar válogatott játékossal (Gebhardt Norbert, Bán Viktor) erősített a csapat, így a cél nem is lehet más, mint a dobogós helyezés. Ennek szellemében indították a szezont a MAFC játékosai: az első mérkőzésen az utánpótlás válogatott volt az ellenfél, a végeredmény 3:0, Gebhardt Norbert 17 pontjával lett a meccs legjobbja.

 

Pécsett más célokkal indultak neki a szezonnak. Mivel a klub nem engedheti meg magának, hogy négy-öt profi játékost fizessen, így maradtak az amatőrök, a saját nevelésű fiatal játékosok, velük szeretnék elérni újra a bentmaradást. Első mérkőzésükön rögtön a műegyetemistákkal csaptak össze, meg is nehezítették a dolgukat az első szettben, majd felpörgött a MAFC és 3:0-val abszolválta a meccset. Nagy Péter így értékelt a meccs után: „Nem kezdtük elég agilisan az első szettet, mely meg is látszódott a játékunkon, aztán az első szett második felétől a szerváink és a befejezéseink a megbeszéltek szerint zajlottak. A cserék is pozitívan adtak hozzá a játék képéhez.

 

Az első fordulóban Debrecenben a Pénzügyőr vendégeskedett, akik a bajnokság esélyeseként játszottak és arattak könnyed, 3:0-s győzelmet. Második meccsén már sokkal jobban játszott a DEAC: Hubicska Patrik (DE) 24 pontjának is köszönhetően végül egy pontot elhoztak a székesfehérvári MÁV Előre-BERICAP otthonából. A debreceniek edzője, Fodor Antal így nyilatkozott: „Mindkét csapat győzelmet érdemelt volna, nagyszerűen küzdöttek a fiúk. A végén nyert helyzetből veszítettünk. Gratulálok a Fehérvárnak!

 

Férfi röplabda NB 1. első forduló:

Magyar Utánpótlás válogatott - MAFC-BME 0:3 (15-25, 17-25, 10-25)

DEAC SNK Kft – Pénzügyőr SE 0:3 (14-25, 12-25, 18-25)

 

Második forduló:

MAFC-BME – PTE-PEAC 3:0 (25-17, 25-8, 25-15)

MÁV-Előre-Bericap – DEAC SNK Kft. 3:2 (18-25, 25-20, 25-17, 16-25, 18-16)

 

Tudtad?

A felnőtt férfi NB I –es röplabdabajnokságban két hatos csoportban (A és B) zajlanak a küzdelmek, a csapatok oda-vissza megmérkőznek egymással, az utánpótlás válogatott mindkét csoport csapataival meccsel. 12 lejátszott meccs után alakul ki a csoportok végső sorrendje, innen a 6 legjobb csapat feljut az Extraligába, ahol körmérkőzések (vagyis tíz meccs) után alakul ki a playoff beosztása, ahol már a bajnoki címért és a nemzetközi kupaindulás jogáért küzdenek.

A MAFC-BME csapata a Folyondár utcai csarnokban játssza a mérkőzéseit, a PTE az egyetem Általános Orvostudományi Kar Mozgástani Intézetének sportcsarnokában, a debreceniek a város egyik legmodernebb csarnokában a DESOK-ban játsszák hazai mérkőzéseiket.

 

Szöveg: Janzsó Miklós, hunvolley.hu

Fotó: Posztós Bendegúz (MAFC-BME), deac.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink