114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Izgalommentes játékhét

A végeredményeket tekintve nem volt túl sok izgalom a férfi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság heti összecsapásain. A keleti csoportban az NKE ugyan az első negyedben meglepte  TF-et, és az ELTE-BEAC is tartotta a lépést a címvédő Miskolccal, de a folytatásban az esélyeseknek érvényesült az akaratuk. A nyugati csoportban a Petőfi SE 20 pontos hátrányát a második félidő elején ledolgozta  Közgáz otthonában, ám ez sokat kivett a baranyaiakból, s végül biztos hazai siker született. A Veszprém egy félidőn át jól tartotta magát a BME otthonában, de a 3. negyedben "robbantottak" és biztosan nyertek a hazaiak.

Keleti csoport:

Szegedi RSC - EKE Eger 54-88 (16-26, 8-21, 20-18, 10-23)
Szeged, Topolya sor, 50 néző, V.: Nyilas, Tóth.

Szegedi RSC: Horváth R. 10/3, Kubik 9/3, Kereszty 5/3, JÁHNI 5/3, Liszkai  11. Csere: Szűcs 4, Kamenik, KÉRI 10. Edző: Szablics Péter.

EKE Eger: , MÉSZÁROS 17/15, PAPP 16/6, Ungi 12, VERES 10/6, HORVÁTH R. 11Csere: Bürgés, Illés 6, Megyes 5/3, POMÁZI 11/9, Steier. Edző: Váczi  Péter.


Gyengén kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Az egriek Mészáros Bence és Papp Bendegúz kosaraival hamar 10 pont környüli előnyt szereztek a legjobbjukat, Mayer Ákost  nélkülöző szegediekkel szemben. A második negyedben tovább nőtt a  különbség, a hazaiak csak 8 pontot tudtak a táblára rakni, ekkor Veres  Dávid szállította a pontokat a vendégeknél. Szünetben rendezték soraikat a hazaiak, akik egy 9-2-es futásnak  köszönhetően elkezdtek zárkózni az Eger csapatára. Azért időben "kapcsoltak" a vendégek, és bár a negyedet elvesztették, biztos  előnnyel várhatták a záró részt. A felzárkózási kísérlet teljesen  felemésztette a szegediek energiáit, így nem sok ellenállást tudtak  kifejteni a mérkőzés végén, ennek köszönhetően az egriek  növelték előnyüket és magabiztos győzelmet arattak. Érdekesség, hogy mindkét csapatban játszott egy-egy Horváth Róbert, az egri center hatékonyabb volt a szegedi irányítónál.

Szablics Péter: A mérkőzés elején szépen tartottuk magunkat és fegyelmezetten játszottunk, de ellenfelünk ellépett tőlünk. Egyszer még fel tudtunk kicsit zárkózni, de utána szétesett a csapat és fejben nem bírtuk a terhelést. Gratulálok az ellenfélnek!

Váczi Péter: Úgy gondolom, hogy egy kellemes hangulatú mérkőzésen  vagyunk túl. Rengeteg hibával játszottunk támadásban és védekezésben  is, sok dolog nem úgy alakult, ahogy előzetesen megbeszéltük, ettől  függetlenül néhány jó egyéni teljesítménynek köszönhetően sikerült megszereznünk a győzelmet.

Statisztika 

 

ELTE-BEAC - Miskolci Egyetem 50-72 (15-23, 11-11, 15-20, 9-18)
Tüskecsarnok, 20 néző, V.: Józsa, Németh.

ELTE-BEAC: MOLNÁR 10/3, Somosi 6, KONCZ 13, CZIMER 15/9, Mayer 2.  Csere: Szeiler, Torda, Kósy 4, Kovács. Edző: Varga Zsolt.

Miskolc:  TAKÁCS 14/6, HARTMAN 10,  Szanyi 4, Kopasz 2, LIPPAI  22. Csere: Gonda 17/9, Orliczki M., Orliczki B. 3. Edző: Drahos Gábor.

Nem teljes összeállításban érkeztek a miskolciak a fővárosba, de így  sem volt mondható gyengének a címvédő kerete. Nagyon motiváltan kosárlabdáztak az ELTE-sek, talán  meg is lepték az esélyes bajnokcsapatot, a Molnár Alex-Koncz Péter-Czimer Máté trió révén tartani tudták a lépést a miskolciakkal. A térfélcserét követően viszont egyre  inkább kezdtek kijönni a két csapat közötti tudáskülönbség, a Miskolc a 22 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával záró Lippai Szabolcs, Gonda Zsombor, a játékot ügyesen szervező Takács Dániel, valamint Hartman Ákos hatékony játékára építve gyorsan  ellépett, s 20 pont körüli előnyt állandósítva  biztosan győzött.

Varga Zsolt: Jól kezdtünk, kifejezetten jó játékot sikerült mutatnunk, jól is hajtottunk. Sokáig úgy gondolom, hogy meccsben voltunk. Sajnos a támadó lepattanók sokasága miatt, amit a Miskolc  visszaszedett, sokkal több lehetőségük volt második esélyből pontokat szerezni, és úgy gondolom, hogy emiatt alakult ki ez a  különbség a végére. Gratulálok a Miskolcnak!

Drahos Gábor: Újabb tanulságos mérkőzés volt. Egy motivált,  szorgalmas ellenfél ellen sikerült nyögvenyelősen győzni. A játékosaim  fejében még gyaníthatóan élénken élt az előző napi mérkőzés sikere, de összességében nem haragudhatok rájuk, mert nincsenek nagyon  hozzászokva, hogy idegenben győznek és ezért még ezt az élményt fel kellett dolgozni. Tanulságos volt, tanulunk belőle, és dolgozunk  tovább a céljainkért.

Statisztika 

 

NKE SE - TFSE 56-94 (19-16, 5-27, 16-25, 16-26)
Ludovika Aréna, 30 néző, V.: Bagi, Jankovics.

NKE SE: , Laczó 8, Forgács 3/3, TASNÁDI 14/6, Obermann 6, BARANYI 18Csere: Kalo 2, Polgári, Kovács 3/3, Marton 2, Polyák. Edző: Szekeres  Dávid.

TFSE: Kovács M.  7/3, Laman 2, Király 6, VILÁGI 10/3, FÜLÖP 24,. Csere:  KOVÁCS B. 9/6, AAMAGHANI 22/6, Hole 4, FÉLIX 10. Edző:  Boros Zoltán


Az NKE csapata alaposan meglepte az ellenfelet az első  negyedben, a végül dupla-dupláig jutó Baranyi Péter (18 pont, 20 lepattanó) és Tasnádi Bence révén hatékonyan váltották pontokra a támadásokat. A második  negyedtől sokkal erőszakosabban és szorosabban védekezett a TF csapata, amely két dupla-duplát elérő játékosa, Fülöp Botond (24 pont, 10 lepattanó) és Félix Ákos (10 pont, 11 lepattanó), valamint a sokoldalúan kosarazó Armahgani Ármin, továbbá Világi Kristóf és Kovács Benedek jó játékára építő  vendégek az első félidő végére közel 20 pontos előnyre tettek szert. A  TF a második félidőben tovább növelte az előnyét, az első kivételével  minden negyedet magabiztosan nyertek, így a papírformának megfelelően összességében simán győztek.

Szekeres Dávid: Gratulálok a TF-nek a győzelemhez. Végre olyan sebességgel dolgoztunk, amit a szezon eleje óta szeretnék elérni. Hatékonyság és állóképesség terén még van mit javulni, de egyszerre  nem lehet mindent.

Boros Zoltán:  Az első negyed után állt össze a védekezés, így sok  gyors indítást tudtunk vezetni, amivel olyan előnyt hoztunk össze,  amit a meccs végéig fenn tudtunk tartani.

Statisztika 

 

Nyugati csoport:

Közgáz - PTE EMES Petőfi SE 82-63 (25-8, 17-26, 21-21, 19-8)
Kinizsi u., 40 néző. V.: Lázár, Tóth K.

Közgáz: VÖRÖS 19/15, Pálházi 12/6, MÁRIÁS 18/6, NAGY SZ. 11/3, BEA G.  6. Csere: Bános 4, SEBŐK 7. Haris 4, Sebestyén, Bernacchini 1. Edző:  Vladár Csaba.

PTE-Petőfi: FÜLÖP ZS. 15/6, Földes 9/9, Pungor 11/6, FÜZY 7/3, KIS M.  9/3. Csere: Kovács 7/3, Győr 5. Edző: Petőfi Áron.

Az első 6 percben Vörös Miklós 4 alkalommal dobta át triplával a pécsi  zónát, vezérletével 17-5-ös repülőrajtot vett, s a nyitó etap végén  közel 20 ponttal vezetett a Közgáz. Mivel a második etap 4 hazai ponttal kezdődött, 21-gyel "mentek" a  vendéglátók a 12. percben, ráadásul a baranyaiak egyik legjobbja, Kis  Milán megkapta 4. személyijét. Ezt követően azonban szétesett a  hazaiak játéka, s magukra találtak a Petőfi SE kosarasai, akik elsősorban  Fülöp Zsombor és Pungor Szabolcs jóvoltából hol triplákkal, hol pedig  a lassan visszazáró hazaiakkal szemben indításos kosarakkal egy  21-5-ös rohammal 5 pontra feljöttek. A félidő végén váltva estek a  kosarak, Sebők Bence jóvoltából 8 pontos előnnyel térhettek pihenőre a  hazaiak.

Ahogy a meccs elején Vörösnek, a második félidő első  perceiben Földes Dánielnek "sült" a keze, igaz ő "csak" 3 triplát emelt be, de ezzel egy egyenlítést jelentő 14-6-os rohamra vezette a  Petőfi SE csapatát. A folytatásban elsősorban Bea Gergely és Nagy  Szabolcs találataival a védekezésén érezhetően "szigorító" Közgáz  jutott újra előnyhöz, ráadásul a negyed végén Vörös beemelte 5.  tripláját. A záró etap előtt ugyanúgy 8 ponttal vezetett a Közgáz,  mint szünetben. A befejező negyed elején Máriás Gergely sziporkázott,  remek megmozdulásaival egy 14-3-as hazai rohamot vezényelve eldöntötte  a meccset a maga javára a Közgáz a jól küzdő, de a végére elfáradó  Petőfivel szemben.

Vladár Csaba: Örülök a győzelemnek. Jó kezdés után magunknak tettük  nehézzé a mérkőzést, elkezdtünk lezserkedni, és ezt kihasználva  -  amiért elismerést érdemel - a pécsi csapat visszajött a mérkőzésbe.  Ami pozitívum, hogy ezután éles helyzetben tudtunk újítani, és ennek  köszönhetően végül biztosan nyertünk.


Petőfi Áron: Nagy dolog volt, hogy ősszel otthon a rájátszásba kerülésért küzdő csapatunk "elkapta" a négyes döntőre hajtó Közgázt. A  körülményekhez képest most is jó meccset játszottunk, nagy hátrányból  sikerült feljönnünk, de a végére mind fizikálisan, mind pedig  mentálisan elfogytunk. Gratulálok a Közgáznak, sok sikert kívánok  nekik a folytatásban.

Statisztika 

 

SMAFC - Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 57-119 (11-34, 18-23, 15-30, 13-32)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 100 néző. V.: Rokob, Rudasits.

SMAFC: TUKOVITS 25/3, Gottlieb 6/3, Vass 10/6, Gáspár 2, BARCZA 7/3. Csere: SZÉPLAKI 7/3, Kőfaragó, Erdős, Nichter. Edző: Farkas Dávid.

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: GEIGER 21/12, KÁMÁN 17/3, RÁTVAY 15/9,  HORVÁTH Á. 8,  DOMSITZ  25, Csere: Faragó, Kovács, Szabó 5/3, FÜZI 10,  IVÁNCSICS 10, Mándity 3, Nagy- Biró 5/3. Edző: Laky Tibor.

A megyei riválisok mérkőzését a vendégcsapat nagyon agresszívan kezdte, 12-0-ás  rohanással nyitottak a mosonmagyaróváriak. Az 5. percben Tukovits Balázs betörése után szerezte  meg a hazai csapat az első pontokat. Az első felvonás végére a  Mosonmagyaróvár a két dupla-duplát elérő játékosa, Domsitz Márton (25 pont, 14 lepattanó) és Geiger Bálint (21 pont, 12 gólpassz) vezetésével 20 pontos előnyt épített ki. A  második negyedet a vendégek már a cseresorral kezdték, ezáltal kiegyenlített lett a játék, a hazaiak is tudtak pár  könnyű kosarat tudtunk szerezni. A különbség 30 pontra növekedett a  félidőre a vendégek hatékony letámadó zónája miatt. A második félidőben már mindkét edző lehetőséget adott az összes játékosának. A  vendégek így is növelni tudták az előnyüket és 44-87-es állással  fordultak az utolsó etapra, ami Domsitz parádéjával kezdődött. 5 perc  elteltével kerek 50 pont volt a különbség, a vendégek tükörsima győzelmet arattak.


Farkas Dávid: A nagy különbségű vereség ellenére játékosaimra nem lehet panasz, hiszen "Dávid és Góliát"  csapott össze.


Laky Tibor: Nagyon boldog vagyok, mert sikerült győznünk, másrészről játékosaim több bajnokságban is játszanak két-három naponta.  Örülök, hogy mindenki felszabadultan tudott játszani ma, ez talán nem  ment az eredmény rovására sem. Haladunk előre, szeretnénk bejutni a  rájátszásba, ez is egy fontos állomás volt.

Statisztika 

 

BME-MAFC - Veszprémi ESC 77-55 (19-18, 19-14, 23-7, 16-16)
Tüskecsarnok, 20 néző, V.: Dr. Szakáll, Lázár.

BME-MAFC: FEHÉR 18/9, TÁLOS 14/12, Schaul 5/3. ANDRÁSSY 13, FEKETE 6. Csere: Koflanovics 8/3, Farkas 5/3, Svéda 4, Lukács 4. Edző:  Tiba Klára, Bagi Melinda.

Veszprémi ESC: NOVÁK 27/9, Kacskó 10, Lenger 2, Grifatong SCHMITZ 14 . Csere: Kovács 2, Yuteng. Edző: Mónus Péter.

Mindkét csapat meglehetősen fásultan kezdte a mérkőzést. A Veszprémi  Egyetem csapatában Novák Partik (29/9 pont, 9 lepattanó, 7 szerzett labda, 7  eladott, 29 VAL) lépett elő hamar vezérré, de a hazai csapat Fehér  Ákos (18/9 pont, 9 lepattanó, 4 assziszt, 26 VAL) és Andrássy Géza (13 pont, 6  lepattanó, 19 VAL) eredményessége révén szerzett vezetést, és meg is őrizte az első  félidő végére. A második félidőben a BME-MAFC csapata ritmust váltott,  és egy "lehengerlő" 3. negyeddel el is döntötte a mérkőzést.  Fekete József (6 pont, 11 lepattanó, 16 VAL) és Andrássy hatékony "pattanózását"  jól használta ki a "műszaki alakulat", s ezekből gyors indításokkal könnyű kosarakat tudott szerezni, s ez megpecsételte a  veszprémiek sorsát.


Tiba Klára: Hoztuk a "kötelezőt". Örülök, hogy mindenkinek tudtunk  lehetőséget adni.


Mónus Péter: Jól kezdtük a meccset,  jó iramban és jó dobószázalékkal dolgoztunk. Sajnos a harmadik negyedben ismét fásultan és  egyénieskedve játszottunk. Gratulálok a BME csapatának megérdemelt  győzelmet arattak. Bízom benne, hogy jövő héten a számunkra fontos  meccsen is így tudunk játszani.

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink