114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Izgalmak Szegeden és Szombathelyen a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a nőknél

Egy-egy szoros hazai, valamint sima vendégsiker, továbbá 1-1 elhalasztott mérkőzés a heti mérleg a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság két csoportjában a hölgyeknél. A keleti csoportban a Szeged a Miskolcot, a nyugatiban pedig a Szombathely a PTE-PEAC csapatát verte küzdelmes, izgalmas találkozón. Előbbiben az ELTE-BEAC a SOTE, utóbbiban a Közgáz a SMAFC otthonában aratott magabiztos győzelmet.

Keleti csoport, 11. forduló

 

Semmelweis Egyetem - ELTE-BEAC 36-90 (2-32, 12-24, 9-17, 13-17)

Budapest, SOTE csarnok. V.: Kruk, Nagy-Pál.

 

SOTE: Opitz 6, Gangl 4, Novák 5/3, Jakobszen, Hámory 2. Csere: Szabó 7, Buzinkay, Kuczik 3, Beneda 2, Pálmai 7. Edző: Hegyi Hanna

ELTE-BEAC: Varga 4/3, LENDÉR 11, Nagy 4, Tarnai 13, TAKÁCS 4. Csere: OROSZ 15/9, Fabini 14, Kiss 8, Simoncsik 5, FOLTIN 12. Edző: Laklóth Anna

 

A ELTE-s lányok kezdték jobban a mérkőzést, a letámadásuknak és rendezett védekezésüknek köszönhetően 9 eladott labdába hajszolták bele ellenfelüket az első negyedben. A negyed első felében Lendér Lilla és Tarnai Klára majd a negyed felétől - a sorcsere után - Orosz Zoé felelt a pontok nagy részéért. A SOTE csapata igencsak bent ragadt az öltözőben, a negyed utolsó percében szerezték egyetlen kosarukat Kuczik Lili jóvoltából. A második negyedben valamelyest rendezte sorait a SOTE. Bár még mindig a fölényben játszott az ELTE, de már korántsem volt olyan egyoldalú a játék, mint az első negyedben. Ez Opitz Kitti agrsszívebb játékának volt köszönhető, csapata pontjainak felét ő szállította. A második félidőre magára talált a SOTE, a játék képe alapján a hazaiak már egyenrangú ellenfelei lettek a vendég csapatnak, de 8 ponttal végül a harmadik negyedet is az ELTE nyerte. Az utolsó negyedre sem változott sokat a játék képe az előzőhöz képest, ugyan már csak 4 ponttal, de ezt is a vendégcsapat nyerte. Az első félidőben nyújtott remek csapat teljesítményének köszönhetően hamar eldöntötte a meccset az ELTE, amelyből öten is elérték a tíz pontos határt, Orosz Zoé (15/9 pont, 4-4 gólpassz, szerzett és eladott labda), Fabini Borbála (14 pont), Tarnai Klára (13 pont, 7 lepattanó), Foltin Blanka (12 pont, 9 lepattanó) és Lendér Lilla (11 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz). Rajtuk kívül Takács Emese (4-4 pont és lepattanó, 7 gólpassz) és Kiss Anna (8 pont, 6 gólpassz) teljesítményét kell kiemelni. Az első negyedet teljesen végig alvó SOTE csapatából Opitz Kitti (6 pont, 4 kiharcolt fault) ébredt a legkorábban, majd a második félidőben csatlakozott hozzá Szabó Petra (7-7 pont és lepattanó, 4 kiharcolt fault) és Pálmai Dóra (7 pont, 2 gólpassz, 3 kiharcolt fault).

Hegyi Hanna: - Az első félidő teljesítményéhez annyit tudok hozzáfűzni, hogy mihamarabb rendezni kell a sorainkat, hogy miért is vagyunk mi itt, ebben a bajnokságban. A második félidőben sikerült végre felébrednünk és kicsit összeszednünk magunkat, de sajnos az egész mérkőzésen nehezen tudtuk megoldani a kért feladatokat, ezáltal sokszor nehézkesen jutottunk helyzethez. Gratulálok az ELTE csapatának és edzőjüknek, egyben kolleganőmnek a győzelemhez!

Laklóth Anna: - Két ellentétes félidőt láthattunk a mai estén, az első félidőben az ellenfelünk nem ébredt még fel, a második félidőre pedig mi szundikáltunk el. A koncentráció hiányát a mérkőzés elejére vártam, mivel régen játszottunk mérkőzést, nem ezen a héten megyek lottózni, nem lett igazam. Az eredményhez és az első félidőhöz gratulálok a csapatomnak, a második félidőhöz pedig az ellenfélnek és kiváló kollégámnak, Hegyi Hannának!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_645

 

 

Szegedi RSC - Miskolci Egyetem 54-48 (15-12, 6-17, 13-5, 18-14)

Szeged, Topolya sori sportcsarnok. V.: Márkus, Utasi

 

Szegedi RSC: Ódry, BURJÁN 20/12, Lovrity 7, Fodor 4, Kovács 4. Csere: Tóth 9/9, VÁRADI 6, Finsztál, Szabó 2, Kurinszki. Edző: Földi Alexandra


Miskolci Egyetem
: Kecskés 6/3, Kababik 2, Balázs 2, Papp 8, SIKORA 23/6. Csere: Takács, Nagy 2, Szegeczki 5/3. Mb. edző: Sikora Emőke

 

A szegedi lányok nagy iramban kezdték a mérkőzést, Burján Bianka extra kosaraival, illetve jól kihasználva a miskolci lányok hibáit korán előnyt alakítottak ki. Ez az előny nem tartott sokáig, a vendégcsapat hamar rendezte sorait, feljavult védekezésben és támadásban egyaránt, s az ezúttal a szakvezetői feladatokat is ellátó, azaz "meccselő", s közben végül dupla-dupláig (23 pont, 12 lepattanó) jutó Sikora Emőke vezérletével fordítottak, s a félidőre 7 pontos előnnyel ők vonulhattak az öltözőbe.

A harmadik negyedben a hazaiak elszántan, koncentráltan játszva léptek  pályára. A két csapat szinte fej-fej mellett haladt, majd az utolsó felvonásban aztán a szegedi lányok ismét átvették a vezetést, s már-már biztos győzteseknek látszottak. Azonban az utolsó két perc is tartogatott még izgalmakat, a MEAFC nem adta könnyen magát, egy triplával, s egy 2+1-es akcióval 2 pontra felzárkózott, de egy utolsó másodperces kosárral végül 4 pontos győzelmet szerzett a hazai csapat.

 

Földi Alexandra: - Gratulálok lányoknak, igazi csapatmunka volt! Nagyon büszke vagyok rájuk. Amit kértem tőlük, szépen véghez vitték és szívvel lélekkel végig küzdötték a meccset. Burján Biankának külön gratulálok az egyéni extra teljesítményéhez, de a többiek is bőven kivették a részüket a győzelemből.

Sikora Emőke: - A meccs alatt a teljesítményünk sajnos erősen hullámzó volt. Voltak nagyon jó és nagyon rossz periódusaink is, ezt pedig ilyen szoros mérkőzésen nem engedhetjük meg magunknak. Gratulálunk a Szegednek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_646Elhalasztott mérkőzés:

TFSE - Nyíregyházi Egyetemi SE 03.01.

 

Nyugati csoport, 11. forduló

 

SMAFC - Közgáz SC és DSK  51-113 (13-29, 12-29, 11-24, 15-31)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Rokob Tóth

 

SMAFC: Czirják 2, Takács 2, NÉMETH 27/6, DEÁK 20, Határ. Edző: Márkus Tamás

Közgáz SC és DSK: Herendi 6, PATAKI 10, FARKAS 24/3, MUNKÁCSI 20, PFANDLER 16. Csere: HIDAS  29/21, Gáspár 8. Edző: Németh Kata

 

A SMAFC lányai 5 játékossal álltak ki erre a mérkőzésre. A vendégcsapat mind tudásban, mind fizikálisan is a hazai csapat fölé nőtt, ez már az első negyedben szembetűnő volt. A második negyedben is hasonló pontkülönbség alakult ki, a SMAFC Deák Kíra és Németh Boglárka ügyes, eredményes játéka révén egyes időszakokban tartották lépést a nagy kedvvel játszó, Közgázzal. A lepattanó csatát is rendre a vendégek nyerték meg, s ennek köszönhetően sok pontot szereztek második esélyből. A harmadik negyed 5. percéig a Közgáz 14-2-es rohama végképp  eldöntötte a vendégek találkozót. A SMAFC lányai egy percig nem adták fel, szép megoldásokat sikerült bemutatniuk, de a különbség egyre csak rendre nőtt. A Közgáz játékosának, Hidas Rékának, "sült a keze" a hárompontos vonalon túlról, Munkácsi Enikő pedig igen "mutatós", 20 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást. Sportszerű, és jó hangulatban telt a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban a mérkőzés.


Márkus Tamás: - Nagy gratuláció a lányoknak, hiszen öten játszották végig a mérkőzést, ami önmagában is nagyon nagy szó! Ez abszolút nem szegte a kedvüket, és helyenként nagyon szépen játszottak, jó megoldásokat választottak. Ebben a felállásban is sikerült ötvenegy pontot dobnunk, aminek külön örülök. Gratulálok az ellenfél csapatának is, a mérkőzés kimenetele nem volt kérdéses.


Németh Kata: - Örülök, hogy ilyen pörgős mérkőzést játszottunk, sokkal jobb volt, mint a tavalyi. Gratulálok mind a két csapatnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_647

 

SzoESE - PTE-PEAC 59-53 (11-14, 19-8, 18-14, 11-17)

Szombathely, zárt kapuk mögött. V.: Kiss, Antoni

 

SzoESE: Preisinger 10, Püspöki 6, Koltay 2, BALOGH V. 11, PLÓZER 20. Csere: Jakubovics 7, Mezősi 3/3. Edző: Kollerics Barnabás

PTE-PEAC: Temes 7/3, Szomor 9/3, Krikler 9, , GERGELY 6, BÁTAI 11. Csere: Mándity 8/6, Propszt 3/3, Óliás, Szabó. Edző: Gyenge Gábor

 

A mérkőzés első perceiben fej-fej mellett haladt a két együttes, az első kisszünetre a vendégek mehettek némi előnnyel pihenőre. A folytatásban a SZOESE keményített a védekezésén és a gyenge távoli dobásai ellenére is megfordította a találkozót. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, melyben a záró etap előtt 10 pont fölé nőtt a hazaiak előnye. A PEAC azonban nem adta fel, becsülettel küzdöttek a vendégek, a hajrában igencsak szorossá tették a találkozót, 4 pontra is feljöttek, de végül a hazaiak örülhettek a győzelemnek.  A mérkőzésen a hazaiak játékosa, Plózer Petra kiemelkedő teljesítményt nyújtott 20 pontjával és 18 lepattanójával, de  a pécsieknél is volt egy dupla-duplát elérő játékos Bátai Eszter (11 pont, 12 lepattanó) személyében.


Kollerics Barnabás: - A mai mérkőzésen hatalmas lelkesedéssel játszottak a csapatom tagjai. Remekül csinálták meg a zóna letámadásban kért dolgokat, valamint a győzelemhez kellett Plózer Petra kiemelkedő játéka is. Jó utat a pécsieknek hazafelé!


Gyenge Gábor: - Gratulálok a Szombathelynek, de szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is, mert erősen tartalékos összeállításban is becsülettel helytálltak és remekül küzdöttek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_645Elhalasztott mérkőzés:

UNI GYŐR SzeSE - Ludovika Csata 03.16.Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink