114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Itt a vége, fuss el véle!

Ha a szilveszteri bulizás előtt vagy helyett futnál inkább, nevezz be az egyik országos futóeseményre, és búcsúztasd az óévet sportolással! Adunk néhány tippet, hogy mikor, hol teheted próbára magad!

Olvasási idő: 2 perc

Szilveszter napján az ország kilenc különböző pontján rendeznek óévbúcsúztató futóversenyeket. A választék bőséges, a versenytávok pár kilométertől kezdve egészen 41 kilométerig terjednek, így mindenki könnyen megtalálja a neki megfelelőt.

Ha „lazább” kocogásra vágysz, érdemes felkeresned a pécsi futóviadalt, amelyen elég 3,3 kilométert teljesítened. Az útvonal Pécs belvárosának legszebb részeit érinti, és a rajt ideje is barátságos, hiszen a mezőny délelőtt 11 órakor, pezsgődurranásra vág neki a távnak.

Mosonmagyaróváron már öt kilométert kell teljesíteniük azoknak, akik az év utolsó napján is a kilométereket szeretnék gyűjteni. A rendezők megjegyzik, a hangsúly nem annyira a versengésen, mintsem a közösségi élményen van. Rajt 10.30-kor, a távot teljesítők jutalma forró tea és pogi.

A Rotary szilveszteri futást azoknak ajánljuk, akik szeretnek adakozni (a bevétel egy részét jótékonysági célra ajánlják fel), akár messzebbre is hajlandóak elutazni egy kiadós futásért (a verseny Baján lesz), és akik még nem döntötték el, milyen távon indulnának. A bajai futófeszten ugyanis 2,8 kilométeren, 5,5 kilométeren és 8,2 kilométeren teheted próbára magad. Rajt délelőtt 10 órakor.

A festő szépségű Bükk-hegységben rendezik a Bükk trail évadzáró közösségi terepfutóversenyt, amelyen az indulóknak már 12 kilométert kell teljesíteniük Felsőtárkányban. Nemcsak a táv brutális, hanem a kezdési időpont is, a startpisztoly reggel 9 órakor dördül el.  

Aki félmaratoni vagy maratoni távra vágyik, december 31-én utazzon el Zalaegerszegre, a 25. Decathlon mountain man maratonra, pontosabban majdnem maratonra, hiszen a hosszabb táv „csupán” 40.9 kilométer. Az indulók a rajt előtt tombolasorsoláson vehetnek részt, a célba érkezést követően forralt bort, szendvicset és egy pohár pezsgőt is kapnak.

Akit pedig a fővárosban ér a Szilveszter, látogasson ki a Margitszigetre, ahol a SUHANJ! Alapítvány szervezésében a fogyatékkal élő és ép futók együtt vághatnak neki a távnak este 18 órakor. A tét nélküli verseny inkább közös kocogás a jó célért, ne hagyd hát ki, ha segíteni szeretnél a rászorulókon. A szervezők még zuhanyzási lehetőséget is biztosítanak.

Az év utolsó napjára eső futóversenyeket ITT találod.

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink