114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ismét Universiade aranyérmes a férfi vízilabda válogatott

A koreai Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden magyar aranyéremmel zárultak a két hétig tartó versenyek.

A magyar férfi vízilabda válogatott két évvel ezelőtt Kazanyban megnyerte az Universiadet. A játékosok egy percig nem titkolták, hogy céljuk a duplázás. Két hét alatt nyolc veretlenül megvívott mérkőzés után jött el a 9., a döntő. Az élet pikantériája, hogy a kék sapkás magyaroknak úgy mint az első meccsen, most az utolsón is az olaszok álltak az útjukba. A tét az Universiade utolsó, 272. aranyérmének sorsa, telt ház előtti meccsen. Vincze Balázs csapata bizony ijesztően kezdett, csak 0-4 után került először az olasz kapuba a labda, Kovács Gábor jóvoltából. A csapat leckét adott abból,  hogy is lehet innen 5-5-re visszahozni a meccset, sőt 7-6-nál már vezettek is, de az olaszok egyenlítettek, hogy az idegőrlő küzdelem a büntetőkkel folytatódjék.

Ezek közül a harmadikat mindkét csapat játékosa elhibázta, majd 6-6 ig együtt haladtak a felek, ekkor Minarchi labdája szerencsénkre nem akart becsorogni, ezzel szemben Sedlmayer Tamás, aki pár perce még kihagyta  a büntetőt, az újabb esélyét bebombázta és ezzel újra aranyérmes a férfi csapat.

 

Sedlmayer Tamás: "Bár egyet elrontottam, de a másik büntetőmnek nyugodtan álltam oda. Életem eddigi legnagyobb öröme ért ma."

Barabás Botond, a : "Egyértelműen a szív volt a kulcs ebben a győzelemben, anélkül képtelenség lett volna felállni 0-4-ről."

Vincze Balázs, a kapitány már másodszorra vitte sikerre az egyetemistákat: "A csapaton volt a hangsúly a két hét során, minden játékos érdemben hozzá tudott tenni az elsőség kivívásához, főleg ma, amikor az mind kellett, amit mutatunk, de lehet,  hogy ennél többet nem is tudtunk volna. Tudom, hogy nem olimpiai, világbajnoki színvonalú az Universiade torna, de nekünk ez volt a világbajnokságunk, nekünk ezt kellett megnyerni."

 

Magyarország-Olaszország 14-13 (1-0,3-1,1-4,2-2,6-7)

Góllövők: Kovács G. és Bátori 2-2, Sedlmayer, Jansik, Chilkó 1-1

 

A torna végeredménye:

1. Magyarország (Barabás Botond, Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid (csk.), Chilkó Márton, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Sedlmayer Tamás, Sántavy Máté, Szentesi Ádám, Zalánki Gergő)

2. Olaszország

3. USA

 

{avsplayer videoid=74}

Forrás: Youtube.com

 

A teljes magyar Universiade csapat két arany és három bronzéremmel zárta a versenyt.

 

A koreai házelnök a napokban Budapesten járt és találkozott Kövér László házelnökkel. A beszélgetésük során Kövér úr megemlítette, hogy a lánya Gwangjuban szerepel az Universiadén.  Erről értesülve a koreai házelnök megbízta közvetlen munkatársát, Seong Kimet, hogy a vívócsarnokban keresse fel Kövér Csengét, akinek egy csokor virágot  nyújtott át és ajándékkal kedveskedett.

 

Fotó és videó: Marjai Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink