114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ismét bent a MEFOB hatos döntőjében

A Nyíregyházi Egyetemmel szemben oda-vissza imponáló különbségű győzelem született a címvédő egri egyetemistáktól.

Az előző évtől, idén selejtezőt kellett játszani a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságban (MEFOB), avagy a Nyíregyházi Egyetem testén keresztül vezetett az út a sorozat szokásos hatos döntőjébe.

Vezetett, ami azt jelenti, hogy múlt időben beszélhetünk, hiszen megcselekedte, amit kellett az Eszterházy Károly Egyetem női kézilabdacsapata. Már az oda-visszavágós selejtező első, idegenbeli ütközetét is nagyon komoly fölénnyel nyerte meg Debre Viktor és Rutka Péter alakulata, a 42-26-os siker után így gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás.

Ettől még természetesen le kellett játszani a visszavágót, amit kedd délután, edzésidőpontban bonyolítottak le a Leányka úton. Maga a találkozó is inkább egy jó tréningnek felelt meg, hiszen már az első percektől kezdve, próbált nagyobb iramot diktálni a házigazda.

A legtöbb találat ennek ellenére gyors indításból született, vagyis a MEFOB-meccsen a lerohanás volt az egriek legfőbb fegyvere. Mindezt a lelátóról szemlélhette a „fél csapat” legalábbis sérülések miatt, Petrovics Gerda, Kuti Bettina, Iván Emese, Kobela Tamara, valamint Bíró Eszter sem húzhatott mezt.

Ennek ellenére sem kellett izgulni egy pillanatig sem, így a továbbjutás nagyon simán, kettős győzelemmel jött össze, ami pedig a gólkülönbséget illeti, összesen negyvenöt találattal. A címvédő egri egyetemisták ezzel a 2018/2019-es tanévben is ott lesznek a legjobb hat között, ahol minden esélyük meg lesz arra, hogy idén is aranyéremmel zárjanak. – A mai mérkőzést teljes egészében egy edzésnek fogtuk fel, már a bemelegítés alatt is több új dolgot teszteltünk, amivel a meccs elején jobban bele tudtunk lendülni a találkozóba – értékelt Rutka Péter másoedző, csapatvezető.

– Buzsáki Nikolett kivételével minden játékosunk szerepet kapott, kivéve természetesen a sérülteket. Niki is bajlódik egy kisebb sérüléssel, így a mai mérkőzést teljes egészében kihagyta. A találkozó jól szolgálta a felkészülést, hiszen a játékosok mindig jobban szeretnek játszani, mint edzeni. A találkozó végére a vendégek nagyon elfáradtak és szinte csak indításgólt tudtunk szerezni. Kiemelni badarság lenne bárkit is, hiszen nem volt egy súlycsoportban a két egyesület. Ennek ellenére, ha egyes játékosok a bajnoki mérkőzésen is ezt a szintet tudnák hozni, az óriási segítség lenne, nem csak a csapat, hanem a stáb számára is. Azt is szeretném még elmondani, hogy egy nagyon szimpatikus ellenfél volt a mai vendégünk, és szeretnénk megköszönni azt a sportszerű hozzáállást, amiért a nagyarányú hazai vereség után is elutazott hozzánk a visszavágóra.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, selejtező, 2. mérkőzés
Eszterházy Károly Egyetem – Nyíregyházi Egyetem 45-16 (25-9)
Eger, Eszterházy-csarnok, 100 néző.
V.: Héjjas T., Kránitz A.
EKE: Leiner – Bocsi 4, Hanczvikkel 3, Borbély 11, Sári 7, Pados 2, Sallai 10. Cs.: Győrffy – Sepsi 3, Brettner, Juhász R. 2, Bernát D. 3. Edzők: Debre Viktor Rutka Péter.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-1, 12. p.: 8-3, 18. p.: 13-5, 24. p.: 18-7, 36. p.: 27-11, 42. p.: 30-12, 48. p.: 36-13, 54. p.: 41-15.
Kiállítások (kétperces): 8 perc, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 4/2. ill. 6/5.
Továbbjutott az EKE, 87-42-vel!

Forrás: eszterhazysc.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink