114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ingyen szabadtéri sport országszerte

A testkép – legyen az bármennyire fitt - nyáron sokak számára válik nyomasztóvá, a belső szorongást azonban oldja az időszak kötetlensége, vagyis könnyebben teszünk meg olyat, amire máskor minden esetben találtunk kifogást. Például befogadóbbak leszünk a szabadtéri sportolás iránt.

Olvasási idő: 2 perc

Számtalan szabadtéri edzőpark telik meg a kora reggeli és esti időszakban a legkülönfélébb arcokkal: a parkok ping-pong asztalai körül éppúgy nyüzsög az élet, mint a szabad kosárpályák, a parkour pályák és kondiparkok területein.

Egyesek csapatban, mások egyénileg próbálják izmaikat karbantartani, tovább fejlődni – és közben jó társaságban tölteni az időt -, teszik mindezt szép, inspiráló környezetben, jó levegőn és ingyen!

Valószínűleg pont ennek a többszöröse ember retteg attól, hogy mit szólnak mások, ha nem tudja felhúzni magát a gyenge karizmai miatt a rúdon, de visszatartó erő lehet az is, ha sosem sikerül beletalálni a kosárhálóba, vagy az, ha két perc után fuldokolva csapkodjuk a térdünket és szédelegve kutatunk szemünkkel a legközelebbi pad után. A konditermeket is a legtöbb esteben ezen okokból nem keresik fel tömegesen az emberek. Ott azonban visszatartó erő lehet még a havi szintű pénzvonzat is.

 

Megoldás a paráidra (a külső tényezőkre legalábbis)

Ha eddig visszatartott, hogy nincsen pénzmag a zsebedben a rendszeres konditermi edzéshez, vagy hogy nem vagy biztos abban, melyik eszközt, miként használd, netán a sérülésektől tartottál, akkor jó hír, hogy minderre már van megoldás.

A Free Sport Parks közösségi sport térképe az ingyenes szabadtéri sportterek mindegyikét mutatja országszerte, de a sportok fő játékszabályait, edzést támogató okos videókat és az eszközök helyes használatát is csekkolhatod rajta.

Tudtad, hogy csak a fővárosban több, mint 15 féle sporthoz találhatsz ingyen helyszínt? Legyen szó teqballról, streetballról, petanqueról, röplabdáról, görhokiról, sakkról stb., pikkpakk találhatsz hozzájuk helyszínt. De a legközelebbi rekortán futókör, parkour park és street workout parkok is fellelhetők általa.

A sportparkok helyszíneit már a Google Maps is jelzi, itt adott városra rákeresve pillanatok alatt megtudhatod a nyaralóhelyedhez, otthonodhoz, koleszodhoz legközelebb lévő kondipark pontos címét.

 

Egyetemisták oázisa

Az újbudai Egyetemisták parkjában nagy eséllyel a saját korosztályoddal együtt fejlődhetsz. A foci- és kosárpályák, a ping-pong és teqball asztalok, a Street Workout Park, a sakk padok és a dj-pult mellett pihenőágyakon lazulhatsz, ha sikeresen teljesítetted a napi edzésterved.

Menetrendre lenne szükséged, hogy eljuss a parkba? Hajrá.

 

Az agy generálta belső félelmek az ügyetlenség és a nem megfelelő teherbírás okán kiküszöbölhetők, ha találunk magunk mellé edzőtársat, akivel közös erővel billenhetünk át a saját frusztrációnkon és a szemeszter kezdetére nemcsak új külsővel, de megváltozott mentalitással, egészségesebb testtel, fokozottabb agykapacitással vághatunk neki az új tanévnek!

 

Szöveg: MEFS

Fotó: pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink