114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Indul a jubileumi X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának nevezése!

2019. február 28. és március 2. között immáron 10. alkalommal szervezi meg az ELTE és 120 éves sportegyesülete, a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját, csatlakozva a Budapest Sportfőváros 2019 programsorozatához.

A 2010-ben 150-200 fővel induló futsal kupa egy évtized alatt egy olyan multisport rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol 5 sportágban, 3 napon keresztül közel 1000 egyetemista sportol együtt Budapesten. 

A KEK a sporton keresztül lehetőséget nyújt arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A Kupa a futsal-, kosárlabda- és röplabdatorna mellett idén nyit az egyéni sportok irányába és a programra felkerül az asztalitenisz és az E-sport is, ezzel mindinkább multisport eseménnyé téve az összmagyar sportrendezvényt.

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefogunk a résztvevő csapatokkal. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtenek adományokat.

A torna első napjára, február 28-án a jubileumi, tizedik évforduló alkalmából, “Sport trendek a Kárpát-medencében” címmel ingyenes konferenciát szervez a BEAC a HÖOK-kal együttműködve, melyre az ALÁBBI OLDALON  lehet regisztrálni.

 

A rendezvény támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Külhoni Felsőoktatási Főosztálya, valamint a Rákóczi Szövetség.

A KEK fővédnöke Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnökei Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes, Dr. Lőrinczi Zoltán, Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Prof. Dr. Borhy László, az ELTE rektora, és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja.

A nevezés folyamatosan zajlik, a nevezéseket február közepéig bírálják el a szervezők.

 

Részletekért kattints ide:

Egyetemi futsal torna

Alumni Focitorna

Kosárlabda torna

Röplabda torna

Asztalitenisz torna

E-sport

A KEK-ről bővebb információk a facebook oldalon, az instagramon, ill. az eltese2008@gmail.com e-mail címen.

 

Forrás: ELTE-KEK  

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink