114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ilyen sem volt még: rekortán pályán meccseltünk

Nem akármilyen körülmények közepette szerzett tizenhat gólos előnyt MEFOB-párharcában az Eszterházy Károly Egyetem csapata.

Sokáig úgy tűnt, az Alba Fehérvár KC elleni K&H Liga-mérkőzés után legközelebb a Budaörs otthonában játszanak tétmeccset az Eszterházy SC együttesének játékosai, csakhogy teljesen váratlanul új feladat került a programba.

Nevezetesen a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság, vagyis a MEFOB idei küzdelemsorozata jelentett kihívást a hét első felében. Tényleg hirtelen jött eseménynek tekinthető, hogy a Nyíregyházi Egyetemmel szemben meg kellett mérkőznie az első osztályú csapat tagjainak, ettől függetlenül profi módon sikerült hozzáállni az idegenbeli találkozóhoz, és magabiztosan megnyerni azt.

A keretből a sérült játékosokon kívül Iván Emese és Győrffy Alexandra nem állhatott rendelkezésre, a többiek azonban hadra fogható állapotban várták a mérkőzést. Az összecsapás legnagyobb furcsaságát egyébként az jelentette, hogy a nyíregyházi helyszínen egy rekortán borítású pálya (!) várta a mieinket, ami mindennek nevezhető, csak éppen megszokott dolognak nem.

Akárhogy is, minden hátráltató körülmény ellenére, tizenhat gólos egri győzelem született, ami azt jelenti, hogy az április 2-án, 17.30-kor kezdődő visszavágó már csak formalitásnak tűnik a hatos döntőbe jutás szempontjából. – Már megszokhattuk a MEFOB-on, hogy ellenfeleink több együttesből állnak össze, hiszen nálunk működik ez egyedül úgy, hogy mindenki ugyanarra az egyetemre jár – fogalmazott a mérkőzést követően Rutka Péter, a sorozatban címvédő Eszterházy másodedzője, csapatvezetője.

– A nyíregyházi csapatban a Hajdúnánás játékosa, Dudás Georgina emelkedett ki egyénileg, de mivel az előbb említett dolog erre az ellenfélre is igaz volt, sokat számított, hogy mi össze vagyunk szokva. A korai időpont ellenére egy jó edzésnek fogtuk fel a meccset, ahol nem az eredmény számított, hanem, hogy mindenki szinte azonos időt tudjon a pályán tölteni. Ezen kívül az sem hétköznapi dolog, hogy rekortán pályán zajlott a meccs, ezért azt is szem előtt kellett tartanunk, nehogy megsérüljön valaki.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, selejtező, 1. mérkőzés
Nyíregyházi Egyetem – Eszterházy Károly Egyetem 26-42 (12-19)
Nyíregyháza, V.: Tóth I., Kavalecz K.
Egri gólszerzők: Borbély, Kobela 6-6, Sári, Brettner, Buzsáki 5-5, Bernát 4, Juhász R. 3, Bocsi, Pados, Sepsi 2-2, Sallai, Hanczvikkel 1-1.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 12. p.: 3-7, 18. p.: 3-11, 24. p.: 7-15, 36. p.: 14-23, 42. p.: 19-30, 48. p.: 22-33, 54. p.: 23-37.
Kiállítások (kétperces): 6 perc, ill. 12 perc.

Forrás: eszterhazysc.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink