114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

#IDUS2018 - Egyetemi Sport Nemzetközi Napja

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS: International Day of University Sports) legyen. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban is. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon az IDUS-hoz és ennek keretében Egyetemi Sportnapot tartsanak intézményeikben, melyet a Magyar Rektori Konferencia (MRK) is támogat.

 

A MEFS 2016. óta rendezi meg a felsőoktatási intézményekkel közösen az óriási sikernek örvendő Egyetemi Sport Nemzetközi Napját az IDUS-t szeptember 20-án. A világ több, mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak ezzel a magyar hallgatók is.

 

 

#IDUS2018

2018-ban a központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-kert), ahol az IDUS keretében kerül megrendezésre a Budapesti Egyetemi Sporfesztivál is a HÖOK-al együttműködésben.

 

Az alábbi sportprogramokon lehet majd részt venni az IDUS központi rendezvényén:

foci gála, B33 kosárlabda verseny, labdarúgó torna, úszóverseny, futóverseny, akadályversenyek, military challenge, szivacs szumó bajnokság, lábtenisz, görhoki, zsákban futás, lovaglás, paintball, deszant ugrás, íjászat, légpuska, falmászás, street-workout, célbarúgás, ergométer, sörpong, játékos triatlon, óriás jenga, rekeszmászás, kalapácsos erőmérő, XXL csocsó, táncbemutatók salsa oktatással, egész napos aerobic és zumba órák, NKE szakági bemutatók, jótékonysági egészségséta, 5vös5 futóverseny, Inkluzív sportnap, Jeges est és még számos további program.

 

Este az Orczy-kertben nagyszabású koncerttel zárjuk az idei IDUS2018-at.

 

Budapesten a BME sportnapjához, az ELTE Inkluzív napjához és számos fővárosi egyetem sportaktivitásaihoz lehet bekapcsolódni a központi helyszínen kívül.

 

Vidéken is a legtöbb felsőoktatási intézmény csatlakozott az IDUS-hoz és saját campusaikon rendezik meg az összegyetemi sportnapot.

 

Országszerte idén is megrendezésre kerül az immár hagyománnyá vált Campus3Próba a Szerencsejáték Zrt. támogatásával.

 

#IDUS2018 #MozduljRá! #egyetemisport #MEFS

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink