114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Idegenben jobban ment a bajnoknak

Remek kezdésének köszönhetően magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a bajnok DEAC a Szeged elleni "idegenbeli" mérkőzésén, amelyet szintén Debrecenben játszottak, mivel a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot. Dr. Nagy Ágoston tanítványai a második találkozón jóval könnyebben fektették két vállra a szegedi együttest, mint az előző napon

USC Szeged - DEAC 79-107 (16-29, 27.28, 15-20, 21-30)
Debrecen, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

Szeged: Gyuriskó 8/6, Fellegi 11/3, Masa 10/6, VARGA 17, Kátay 5. Cs: Gura 10/6, HORVÁTH R. 9/3, Simon 1, Liszkai 4, Szőke 2, Garai.
DEAC:  NAGY BOTOND 17/3, Kaluha 10/3, PÉK 21/15, Bács, VAS 19. Cs: Nagy Benedek, Reizer 4, HELGASSON 13, Balogh 6, SZARKA 13/6, Gál 4.

Egy nappal korábban csak az utolsó, a papíron idegenben rendezett meccsen  viszont határozott védekezéssel s lendületes, gyors támadásokkal, jó dobóformát mutatva lényegében már az első negyedben eldöntötte a meccset a maga javára a tavalyi bajnok. Pék Dávid gyakorlatilag A-csoportos szintű játékkal örvendeztette meg edzőjét, jól "pörgött" a DEAC, az első negyedben a szegediek nem tudták átvenni a ritmust. A folytatásban jelentős előnye birtokában  lazított a védekezésén a debreceni együttes, a második negyed óriási dobópárbajt hozott. Mindkét oldalon akadtak olyan, a kispadról beszálló kosarasok, akik jelentősen hozzá tudtak tenni a csapatuk teljesítményéhez. A záró szakaszban rátett még egy lapáttal a szegedi együttest nem kevesebb, mint 25 eladott labdába belehajszoló DEAC, amely fölényes győzelmet aratott.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink