114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Idegenben jó lehet a döntetlen

Zajlanak a negyeddöntők a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A hölgyeknél a Debrecen közel 50 pontos pécsi győzelme, a férfiaknál pedig a címvédő Miskolc  BME-MAFC csapata ellen aratott közel 60 pontos diadala után tűnik formalitásnak a visszavágó. A hölgyeknél remek meccsen szerzett 9 pontos előnyt Szegeden a Győr, férfi vonalon pedig Mosonmagyaróváron, egy szintén igen magas színvonalú összecsapáson szokatlan végeredmény, döntetlen - méghozzá kosarakban roppant gazdag döntetlen - született, amely után a keleti csoportot megnyerő Nyíregyháza várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐK.

 

NŐK, 1. MÉRKŐZÉSEK

 

PTE-PEAC - Debreceni Egyetem 37-85 (10-23, 8-25, 5-9, 14-28)
Pécs, 50 néző. V.: Mintál, Fleischmann

PTE-PEAC: Kóbor 4, Krikler 3,  Süle 2, Propszt 8, Bátai. Csere: Szenteszki 2, Tóth, Balázs 4, SCHERER 12,Szabó 2. Edző: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony

DEAC: MEZEI 7 Szabó7/3, Papp 9/3, GÖTTLINGER 18/3, FÖLDVÁRI 12. Csere: Ruzs-Kiss 5, FOLTIN 16, Herdon 6, Jávor 5/3,Új. Edző: Jávor Barna

A DEAC csapata végig vezetve magabiztosan és megérdemelten nyert, a debreceniek lepattanózásban 52-29-re múlták fölül a hazaikat. A pécsi csapat számára nagyon balszerencsésen kezdődött a találkozó, egyik kulcsjátékosa, Bátai Eszter sérülés miatt már az 1. percben  kivált a játékból. A szerencsétlen eset rányomta bélyegét a PEAC játékára, dekoncentráltan és pontatlanul kosaraztak a pécsi lányok. A közel 50 pontos debreceni siker után formalitásnak tűnik a visszavágó.

Imreh Ajtony: Gratulálok az ellenfélnek, esélyesként, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Mi végig dekoncentráltan játszottunk és az első negyedben több tiszta ziccert hibáztunk, ami tovább rontotta az esélyeinket!.Bátai Eszternek az egész csapatunk nevében mielőbbi felépülést kívánok.

Jávor Barna: Gratulálok a csapatomnak, gyakorlatilag az első félidőben sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Örülök, hogy minden játékos pályára került nálunk és hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez! A második félidőben viszont nem voltunk annyira élesek, talán a biztos előny miatt, de ilyen kihagyások nem férnek bele majd szorosabb mérkőzéseken. Köszönjük a sportszerű mérkőzést a PEAC-nak!

Statisztika 

 

 

Szegedi RSC - Széchenyi KA Győr 80-89 (18-20, 26-20, 24-26, 12-23)
Szeged, Topolya sor, 30 néző. V.: Dr. Varga, Vadász.

Szegedi RSC: BOROS 13/3, NAGY L. 11, KŐHÁZI 19/12, BURJÁN 21/9, Váradi. Csere: Hevesi, Vizes, FODOR 6, Finsztál 6, Ódry 4, Molnár. Edző:Földi Alexandra.

SZKA Egyetemi U25: CHROMÉJ 8, Gosztola 9, HORVÁTH D. 12/12, NAGY R. 14 , BICZÓ 31. Csere: Gyöngyösi, PERL 11/3, Rabi, Szűts 3, Török 1. Edző: Barthalos István.

Kicsit nehezen "pörgött föl" a hazai csapat, az első negyed közepén időt is kellett kérnie Földi Alexandrának, mert ellépett a két magas játékosa, Nagy Rebeka, és Biczó Laura vezette győri csapat. Kőházi Fanni vezérletével magára talált, s feljött a Szeged, sőt Burján Bianka parádés második negyedével félidőben már 4 pontos előnye volt a hazai együttesnek. A harmadik negyed kosarakban gazdag, rendkívül látványos, színvonalas játékot hozott, szinte percenként fordult a kocka, váltott vezetéssel haladtak a felek. A hazaiaknál Boros Eszter lépett elő vezérré, a vendégeknél Biczó Laura mellett tripláival Horváth Dóra "húzta a szekeret". A záró etap közepén 4 pontos hazai vezetésnél egy 8-0-s rohamot "vágott ki" a Győr, sikerült egy hat pontos futást csinálnia a Győrnek, s ezt "fejelte meg" a végjátékot jobban bírva egy 6-0-s utolsó másfél perccel, így vendég győri csapat győzött egy remek mérkőzésen.

Földi Alexandra: Először is gratulálok az ellenfélnek. Egy nagyon kemény mérkőzésen maradtunk alul az utolsó másfél percben. Sajnos a negyedik negyedre teljesen elfáradtunk és ami nagyobb baj, hogy nem csak fizikálisan, hanem fejben is. Nagyon sajnálom, hiszen az egész mérkőzésen szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, illetve a második félidőben végig mi vezettünk. Sokallom a 9 pontos hátrányt, de nem megyünk feltett kézzel a visszavágóra, bízom a játékosaimban.

Barthalos István: Nem örültem, hogy a Szegedet kaptuk a rájátszásban mivel tavaly is velük találkoztunk, miután az alapszakaszban elkövettek pár hibát, emiatt hátrébb kerültek, mint, ahogy azt a csapat megérdemelte volna. Úgy gondolom idén is ez történt, ezért kell velük játszanunk. Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, jó dobóformát fogott ki a hazai gárda -hárompontosból közelötven százalékkal dobtak – de a szívünk, lelkünk vitt előre és ha kis előnnyel is, de jó előjelekkel várhatjuk a visszavágót. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.                                                                           

Statisztika

 

FÉRFIAK, 1. MÉRKŐZÉSEK

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem – Nyíregyházi Egyetemi SE 98-98 (29-27, 30-17, 22-23, 17-31)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth, Dr Magyari

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN 22/9, Geiger 15/6, RÁTVAY 22/9,  HORVÁTH Á 5, Szabó. Csere: Iváncsics, Tóth 5/3, Domsitz 29, Kovács, Nagy-Bíró, Mándity. Edző: Laky Tibor.

Nyíregyházi Egyetemi SE: CZURA 37/12, VASKÓ 21/12, OLÁH 28/9, Horváth B. 2, KOVÁCS Z. 7, Csere: Vida, Szondi 3, Horányi, Jánkfalvi. Edző: Oláh Zoltán.

 

A negyeddöntő első mérkőzését nagy várakozás előzte meg. Az alapszakasz képe alapján a keleti csoport tűnt erősebbnek. Így a keleti éllovas és a nyugati negyedik csatájában a nyíregyházi alakulat tűnt az esélyesebbnek. A mérkőzésen azonban villámrajtot vettek a hazaiak, hiszen az első négy kísérletük a hármason kívülről "ült", így az első bő másfél percben Rátvay Tamás vezérletével  "szétbombázták" a tartalékosan, több meghatározó játékosuk nélkül érkező vendégek védekezését. Czura Attiláék ekkor magasabb fokozatra kapcsoltak és a negyed közepére, már egalizálták az állást, ami kitartott az első egység végéig. A második negyedben a hazaiak parádés játékot bemutatva tetemes előnyre tettek szert és kezdett érni a meglepetés. A mérkőzés ezen periódusában helyenként közel 25 ponttal vezettek Geiger Bálinték. A második félidő erősödő keleti rohamokkal kezdődött. Ebben az egységben a két együttes közel azonosan termelte a pontokat, így ekkor még biztos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A záró felvonásban aztán Czura és Oláh Zoltán a hátára vette a vendégcsapatot és egyre közelítettek a hazaiak felé. A nagyon hasznosan játszó Horváth Ádám kipontozódása jelentős érvágás volt a hazaiak számára, így a végjátékban már nem a továbbjutásban, hanem csak a mérkőzésben tudtak gondolkodni a felek. A szoros végjáték egy a kosárlabdában ritkán előforduló szituációt, döntetlent hozott, és mivel kupa rendszerű a lebonyolítás, így egálról folytatják a csapatok Nyíregyházán. Hazai részről Domsitz Márton (29 pont, 22 lepattanó), a vendégektől pedig Oláh (28 pont, 12 lepattanó) ért el dupla-duplát, Horváth (5 pont, 13 lepattanó, 9 gólpassz), illetőleg Czura (37 pont, 9 gólpassz) pedig ettől egyetlen gólpasszal maradt el.

Laky Tibor: Megpróbáltuk borítani a papírformát, hiszen akkor lett volna valós esélyünk a döntőbe jutásra, ha jelentős előnnyel tudtunk volna utazni Nyíregyházára. Ez három negyeden keresztül sikerült, azonban a negyedik negyedben elfáradtunk fejben és fizikálisan egyaránt és rossz megoldásokat választottunk. Egyébként pedig egy nagyon élvezetes és izgalmas mérkőzésen, nagyrészt nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiúk. Jövő héten Nyíregyházán megpróbálunk egy hasonló hőfokú mérkőzést játszani és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Oláh Zoltán: Gratulálok a csapatomnak, nagy mérkőzés volt a mai. Nagy hátrányból tudtuk visszajönni, nagyon örülünk a döntetlennek. Négy meghatározó játékosunk hiányzott a sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt. Próbáltuk pótolni a hiányukat, ami úgy érzem sikerült. Meglátjuk, hogy mit hoz a visszavágó.                                                                 

Statisztika 

 

 

Miskolci Egyetem – BME-MAFC 102-46 (30-14, 19-10, 30-13, 23-9)
Miskolc, Körcsarnok, 110 néző. V.: Gergely, Domán.

MEAFC: TAKÁCS D. 13, SZANYI 10/6, TÓTH B.  18, KOPASZ 12/3, LIPPAI14. Csere: PIUKOVICS 17/6, GONDA 14/6, Orliczki B. 2, Orliczki Már. 2, Szőke. Edző: Drahos Gábor.

BME-MAFC: Fehér 8, Schaul 9/3, Tálos 3/3,  Csepregi 4, Fekete 5. Csere: TÓTH L. 10, Lukács 4, Koflanovics 3, Velenyák. Edző: Tiba Klára.

A legutóbbi kiírás arany és bronzérmes csapatainak „utódai” találkoztak Borsodban. Nagyobb sebességgel és keményebb védekezésükkel folyamatosan őrölték fel a két meghatározó játékosa, Andrássy Géza és Farkas Dániel nélkül érkező fővárosiakat, így a különbség a lefújás pillanatáig folyamatosan nőtt. Szanyi Róbert triplájával a 100 pontot is átlépte a házigazda, akik így – a keddi visszavágótól függően ugyan, de - karnyújtásnyira kerültek az elődöntőbe jutástól.

Drahos Gábor: Az első három percet leszámítva a mérkőzés tétjének megfelelő odafigyeléssel és alázattal harcolt a csapat. Nagy sebességet tudtunk diktálni, így folyamatosan tudtuk növelni a különbséget. Gratulálok a csapatomnak, mert 1-2 buta hibától eltekintve úgy dolgoztak, ahogy vártam. Hasonló koncentrációval készülünk a visszavágóra, hogy siker esetén hasonló koncentrációval készülhessünk a folytatásra is.

Tiba Klára: A miskolciak jóval összeszedettebbek voltak, mint mi, csapatként is jobban működtek. Sajnos mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, ezzel valószínűleg kiejtettük magunkat és elvesztettük a továbbjutás lehetőségét. Otthon igyekszünk még egyszer szépen helytállni, köszönöm a srácoknak az egész éves munkát, becsülettel végig küzdöttek!  

Statisztika 

 

Fotó: meafc.hu, peacpecs.hu             

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink