114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

I. SIGA YOUTH FORUM – online – REGISZTRÁLJ!

Január 27-28-án rendezik meg online az első SIGA Ifjúsági Fórumot, ami egyedülálló platformot kínál a fiatalok és ezen belül a hallgatók számára, hogy megvitassák a sport és a tágabb iparág előtt álló kritikus kihívásokat annak érdekében, hogy elindítsák a szükséges kulturális változtatásokat és meghatározzák azokat a lépéseket, melyek segítségével a sport az elkövetkezendő évtized távlatában megőrizheti legfontosabb értékeit.

A SIGA (Sport Integrity Global Alliance) vízióját és misszióját megvalósítandó, kétnapos online fórumot rendez január 27-28-án. A szervezet hitvallása a sportértékek védelme, mely mindenféle etikátlan és tiltott tevékenységtől mentes, valamint a sport pozitív hatásainak és előnyeinek biztosítása minden ember számára. A SIGA küldetése a sport integritásának, tisztaságának megőrzése független, semleges és globális testület által működtetett univerzális normák révén.

 

A SIGA által életre hívott YOUTH FORUM célja, hogy összehozza a világ minden tájáról a 30 év alatti fiatal vezetőket, ezzel is erősítve a sportban és a sporton keresztül egy globális mozgalom létrehozását, mely célja a sport tisztaságának megőrzése.

 

Az alábbi érdekes témákban lehet előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket interaktívan követni a teljesség igénye nélkül:

  • Globális együttműködés létrehozása a hatékony kulturális változás tükrében;
  • A technológia, a közösségi média és a digitalizáció ereje a sportban;
  • Sportértékek teremtése: verseny, esélyegyenlőség, sokszínűség és inkluzivitás;
  • Gyermekvédelem a sportban;
  • Sportkarrier: nyitás a következő generáció felé;
  • eSport: a legyorsabban növekvő sportág integritásának kihívásai
  • Tiszta sport: lehetetlen küldetés?

 

Előadások, tematika, előadók:

Január 27. 10:45 – 19:20 

Január 28. 11:00 – 19:20 

 

Ajánljuk figyelmetekbe a MEFS nemzetközi kapcsolatok igazgatójának, egykori vízilabdázó olimpikonnak Ancic-Valkai Ágnesnek a sportintegritás víziója 2030-ban témakörében tartandó kerekasztal-beszélgetését is január 27-én 11:00 – 11:50-ig.

 

Ancic-Valkai Ágnes:

„Az egyetemi sport a mai napig a tisztaságon és a becsületességen alapul. Volt élsportolóként, olimpikonként a mai napig fontosnak tartom, hogy a sport kizárólag a tiszta fizikai és szellemi küzdelemről szóljon, egyenlő esélyekkel, tiszta eszközök és hagyományos értékek megtartásával. Mindig is elítéltem a tiltott szerek és eszközök használatát, a csalást, az olyan megmérettetést, mely nem a becsületes, tiszta küzdelmen alapszik. Ahhoz, hogy a sport hosszú távon fenntartható maradjon és a kezdeti küldetését teljesítse, törekednünk kell a lehető legjobban függetlenné tenni a pénz és a politika befolyásoltságától, amennyire ez a mai világban lehetséges. A hallgatók az egyetemi tanulmányaik mellett törekszenek a sportban is maradandót nyújtani, mely feladat kitartóbbá, fegyelmezettebbé, céltudatosabbá teszi őket. Ennek a mentalitásnak köszönhetem én is a sportban és a professzionális karrieremben elért sikereket is.”

 

 

A programról és a regisztrációról bővebb info ITT olvasható. 

Fotók forrása: SIGA

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink