114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Hivatalosan is megnyílt az EFOTT

Az oktatási államtitkár, az ELTE kancellárja és Velence város polgármestere jelenlétében nyitották meg hivatalosan július 11-én délután az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját.

Idén az ELTE a házigazdája a nyár legsportosabb felsőoktatási fesztiváljának a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett EFOTT-nak. Évről-évre egyre többen érdeklődnek az immár közel egy hetes esemény iránt. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kiemelt jelentőséget tulajdonít e fesztiválnak, mert az EFOTT ad otthon három Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságnak is. A Strandkézilabda MEFOB szerda-csütörtök, a Strandröplabda MEFOB szombat-vasárnap kerül megrendezésre itt a Velencei tónál, a 7-es rögbi MEFOB-on, pedig a szomszédban, a dinnyési sportpályán szombaton avatnak országos bajnokot. Mindenkinek ajánljuk e bajnokságokra kilátogatni, nézőként, szurkolóként, hiszen itt mérkőznek meg az ország legjobb egyetemi csapatai egymással, tehát biztos, hogy bővelkednek majd izgalmas pillanatokban.

A MEFS MozduljRá! sátrunkban a Civil téren kipróbálhatják a fesztiválozók a Legizmosabb Egyetem kampány keretében az egyetemisták kihívását, próbára tehetik szerencséjüket is.

Pénteken 12:30-kor Szatmári András Universiade, világ- és európa-bajnok kardvívó, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatójával beszélgetnek az ELTE-CIVIL színpadán. András az idén szeptemberben induló és az IDUS-on, Egyetemi Sport Nemzetközi Napján debütáló MozduljRá! Belefér! rendszeres testmozgást népszerűsítő kampányunk arca. Számára is kiemelten fontos, hogy az élsport és a tanulás mellett még jusson ideje a szabadidősportra is, akár heti 3x45 percre is, de szakít időt erre.

A MEFS munkatásai az IDUS-sal, az Egyetem Sport Nemzetközi Napjával kapcsolatosan egy kis meglepetéssel készülnek, melyet a standunkra látogatók átvehetnek. Az IDUS, az International Day of University Sport, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja. A nap célja többek között, hogy ráirányítsa világszerte a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban is. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája sikerrel kezdeményezte, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény csatlakozzon az IDUS-hoz és ennek keretében Egyetemi Sportnapot tartsanak intézményeikben, melyet a Magyar Rektori Konferencia is támogat. A MEFS 2016. óta rendezi meg a felsőoktatási intézményekkel közösen az óriási sikernek örvendő Egyetemi Sport Nemzetközi Napját az IDUS-t szeptember 20-án. A világ több, mint 100 millió egyetemistájához csatlakoznak ezzel a magyar hallgatók is. 2018-ban a központi rendezvény házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz (Ludovika Campus – Orczy-kert), ahol az IDUS keretében kerül megrendezésre a Budapesti Egyetemi Sporfesztivál is a HÖOK-al együttműködésben. Este az Orczy-kertben nagyszabású koncerttel zárjuk az idei IDUS-t. Budapesten a BME sportnapjához, az ELTE Inkluzív napjához és számos fővárosi egyetem sportaktivitásaihoz lehet bekapcsolódni a központi helyszínen kívül. Vidéken is a legtöbb felsőoktatási intézmény csatlakozott az IDUS-hoz és saját campusaikon rendezik meg az összegyetemi sportnapot. Országszerte idén is megrendezésre kerül az immár hagyománnyá vált Campus3Próba a Szerencsejáték Zrt. támogatásával.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink